Αποκάλυψη για το στημένο πρωτάθλημα του 2000

Μια φοβερή αποκάλυψη σε... ζωντανή μετάδοση έκανε ο Γιώργος Γεωργίου για τον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα της περιόδου 1999-00. Ήταν η σεζόν όπου η χρυσή ομάδα του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Κυράστα στον πάγκο της, μεσουρανούσε στα ελληνικά γήπεδα, σάρωνε στο πέρασμά της και ψηφίστηκε από τους ποδοσφαιριστές ως κορυφαία ομάδα της χρονιάς, μόνο που τερμάτισε... δεύτερη. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος, με τον αυθορμητισμό του και την... άγνοια κινδύνου που πάντα τον διέκρινε, διηγήθηκε προχθές on air μία ανέκδοτη ιστορία που συνέβη πριν από 18 χρόνια στη Λεωφόρο Καβάλας όπου είχε έδρα η «θρυλική παράγκα», αποκαλύπτοντας με αποδείξεις και ονόματα με ποιο τρόπο στήνονταν αγώνες κι ολόκληρα πρωταθλήματα.

Ήταν η εποχή που μεσουρανούσε στο παρασκήνιο ο Θωμάς Μητρόπουλος, καθοριστικός παράγοντας στην εποχή της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού και δεξί χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη. 

Ο Γιώργος Γεωργίου αποφάσισε να περιγράψει αυτή την γλαφυρή ιστορία στο παρακάτω βίντεο, που ούτως ή άλλως είναι... παραγεγγραμμένη, για να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν παίζει στοίχημα. Καθώς ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι ολόκληρα ματς μίας και μόνο αγωνιστικής, τα τέσσερα της Α' Εθνικής κι άλλα δύο της Β' Εθνικής, ήταν ως... διά μαγείας γνωστά από πριν τα αποτελέσματά τους.



Όπως αναφέρει ο Γεωργίου, είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τον άλλοτε ιδιοκτήτη του Αιγάλεω και πρωτεργάτη της πρώτης “παράγκας”, ώστε να ποντάρει σε συγκεκριμένα παιχνίδια και από ένα πρωτοφανές παιχνίδι συγκυριών δεν επιβεβαιώθηκαν στο 100% οι... προβλέψεις για να γίνει... εκατομμυριούχος! Έχασε μόνο το Παναχαϊκή-Ξάνθη 1-1, όπου οι γηπεδούχοι έχασαν τρία πέναλτι στο τελευταίο δεκάλεπτο! Το δεύτερο εκτελέστηκε δύο φορές... Τον διαιτητή τον είχε συναντήσει στην παράγκα!

Το πλέον εντυπωσιακό αποτέλεσμα ωστόσο από όσα αναφέρονται, είναι δίχως άλλο το Καλαμάτα-Παναθηναϊκός 0-0, όπου ο Μητρόπουλος εμφανίζεται να ήξερε όχι μόνο για την ισοπαλία, αλλά και για το γεγονός ότι δεν θα μπουν γκολ! Με μία Καλαμάτα που εκείνη τη στιγμή (21η αγωνιστική) βρισκόταν 3η από το τέλος κι εντός της ζώνης του υποβιβασμού, ενώ οι “πράσινοι” που πετούσαν στο γήπεδο και ανακηρύχθηκαν τότε κορυφαία ομάδα της χρονιάς, μόλις στο -1 από την κορυφή. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στο -4 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ οι Μεσσήνιοι έπειτα από αυτή την ισοπαλία, τελείωσαν το πρωτάθλημα με ρεκόρ 9-1-3 και βγήκαν 9οι! 


Σε εκείνο το παιχνίδι η τότε ομάδα του Κυράστα είχε πολύ μεγάλα παράπονα από τον διαιτητή Αγγελάκη, που σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωτοσέλιδο της “Αθλητικής Ηχούς” την επόμενη μέρα, δεν είχε δώσει πεντακαθαρό πέναλτι επάνω στον Νασιόπουλο, ενώ γινόταν λόγος και για ένα ακόμη στον Ολιβάρες. Παράλληλα είχε κόψει με δύο ανύπαρκτα οφσάιντ τους πράσινους, και τους είχε χρεώσει με έξι κίτρινες, ανάμεσά τους οι Βαζέχα, Χένρικσεν που έπαιρναν κάρτες μια φορά τον χρόνο... Κατά σύμπτωση, το ματς με τον συγκεκριμένο διαιτητή που θεωρούνταν εργαλείο του συστήματος, δεν είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά κι έτσι αγνοούνται τα στιγμιότυπα του αγώνα ακόμα και από το ετήσιο αφιέρωμα του συνδρομητικού καναλιού για εκείνη τη φοβερή σεζόν του Παναθηναϊκού... 

Πέρα από εκείνο το παιχνίδι όμως, ο Γεωργίου όπως αναφέρει, είχε ενημερωθεί μέσω μίας λίστας από τον Θωμά Μητρόπουλο και για το αποτέλεσμα ακόμη πέντε αγώνων. Ποιοι ήταν αυτοί; 

Το Αναγέννηση Καρδίτσας-Ελευσίνα ως διπλό (Β' Εθνική), με τελικό σκορ 1-2, όπου γίνεται αναφορά σε δύο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. 

Το Ολυμπιακός Βόλου-Αιγάλεω (Β' Εθνική) επίσης ως διπλό, με τελικό σκορ 0-1. 


Το Απόλλων Αθηνών-Ιωνικός ξανά διπλό, με τελικό σκορ 0-2. Επίσης διπλό το Πανιώνιος-Άρης που έληξε 1-3 και άσος το Παναχαϊκή-Ξάνθη. Το παιχνίδι της Πάτρας ήταν δε και το μοναδικό που... στράβωσε, καθώς με το σκορ 1-1, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο πέναλτι, στο δεύτερο μάλιστα εμφανίζονται οι Ακρίτες να έχουν πάρει στο... κυνήγι τον διαιτητή Κωνσταντινίδη. Όχι μόνο αυτό, αλλά αφού αστόχησαν οι γηπεδούχοι και στη δεύτερη εκτέλεση, ο διαιτητής εμφανίζεται να διέταξε επανάληψη, όμως και πάλι ο Κωστής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ήταν και το μοναδικό ματς που έχασε στο παρολί ο Γεωργίου, με αποτέλεσμα να μην ξαναπαίξει στο στοίχημα όπως είπε... 


Η εξιστόρηση των περιστατικών θα μπορούσε να θεωρηθεί... αφηρημένη, ωστόσο τα γεγονότα επιβεβαιώνονται από το ίδιο το αρχείο της ιστορίας. Και πολύ περισσότερο επιβεβαιώνεται η άποψη όσων τα έζησαν στο... πετσί τους από την καλή και την ανάποδη. Αμέτρητα ματς και πρωταθλήματα κρίθηκαν εκείνα τα χρόνια στην παράγκα της Λεωφόρου Καβάλας...
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες