The Greek millionaires!

Είναι νέοι, πετυχημένοι, έχουν καταφέρει (οι περισσότεροι) να ξεφύγουν από τα στενά ελληνικά όρια, να μετατρέψουν το χόμπι τους σε επάγγελμα και να ζουν πλουσιοπάροχα από αυτό. Πίσω από αυτά τα ξερά, πλην όμως ιλιγγιώδη- νούμερα που θα ακολουθήσουν κρύβονται αμέτρητες ώρες επίπονης δουλειάς, θυσίες, ταλέντο, αλλά φυσικά και τύχη.

Μπορεί στην Μασσαλία να μην εκτίμησαν ποτέ το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Κώστα Μήτρογλου, όμως η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο δεν πειράχτηκε καθόλου. Ο Φατίχ Τερίμ που τον ήθελε σαν τρελός, τον πήρε μαζί του στην Πόλη και μάλιστα για να γίνει αυτό πράξη, η Γαλατασαράι χρειάστηκε να ανεβάσει κι άλλο το συμβόλαιο που είχε ο Μητρογκόλ στην Μαρσέιγ.

Κάπως έτσι, ο 30χρονος σέντερ-φορ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, σε ότι αφορά τις καθαρές ετήσιες απολαβές του. Η Γαλατά θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 5,3 εκατομμύρια ευρώ τους επόμενους μήνες, κάτι που μεταφράζεται σε 3,2 εκατομμύρια ευρώ (καθαρά) ετησίως, δίχως να προβλέπονται πριμ κατάκτησης ομαδικών και ατομικών στόχων! Ένα εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα συμβόλαιο, που κάνει τον Μητρογκόλ έναν αληθινό Πασά στην Κωνσταντινούπολη!

Πίσω του, με διαφορά στήθους, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Καλαματιανός αμυντικός έχασε τα πρωτεία που είχε πάρει προσωρινά το καλοκαίρι με την ιστορική του μεταγραφή στην Άρσεναλ. Το συμβόλαιο του Sokratis με τους «κανονιέρηδες» προβλέπει καθαρές ετήσιες απολαβές 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και σε βάθος τριετίας (υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2021) θα τον κάνει πλουσιότερο συνολικά κατά περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στο βάθρο των Greek millionaires ανεβαίνει και ο Κώστας Μανωλάς. Ο ογκόλιθος της Ρόμα εισπράττει ετησίως καθαρά 2,8 εκατομμύρια ευρώ (κοστίζει 5,4 μεικτά στους «τζιαλορόσι») ποσό που μπορεί να αυξηθεί κάλλιστα στο μέλλον, αφού ο Ναξιώτης κεντρικός αμυντικός απασχολεί μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Την λίστα με τους Έλληνες εκατομμυριούχους κλείνουν οι Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο), Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα) και Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), ωστόσο πίσω τους υπάρχει μισή ντουζίνα παικτών που άγγιξαν ή σκοπεύουν να αγγίξουν το επταψήφιο νούμερο σε απολαβές.

Να σημειωθεί ότι τα ποσά που αναγράφονται στους πίνακες αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, αν και ορισμένα αναγκαστικά υπολογίζονται κατά προσέγγιση λόγω της ιδιαιτερότητας που έχουν κάποιοι σύλλογοι στην δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ
1. Κώστας Μήτρογλου Γαλατασαράι 3,5*
2. Σωκράτης Παπασταθόπουλος Άρσεναλ 3,2
3. Κώστας Μανωλάς Ρόμα 2.8
4. Χοσέ Χολέμπας Γουότφορντ 1.56
5. Κυριάκος Παπαδόπουλος Αμβούργο 1,5
6. Ανδρέας Σάμαρης Μπενφίκα 1.1
7. Κώστας Φορτούνης Ολυμπιακός 1

* Τα νούμερα αντιστοιχουν σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως και αφορούν τις καθαρές απολαβές.
 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... WANNABE ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ
1. Δημήτρης Σιόβας Λεγανές 0,85*
2. Ορέστης Καρνέζης Νάπολι 0,8
3. Παναγιώτης Ρέτσος Λεβερκούζεν 0,8
4. Ζέκα Κοπεγχάγη 0,8
5. Αλέξανδρος Τζιόλης Αλ-Φαΐχα 0,7
6. Κώστας Σταφυλίδης Άουγκσμπουργκ 0,65
7. Γιώργος Τζαβέλας Αλάνιασπορ 0,6
* Τα νούμερα αντιστοιχουν σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως και αφορούν τις καθαρές απολαβές.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη