ΑΕΚ: Το copy-paste της χρονιάς!

Την περασμένη άνοιξη η ΑΕΚ Αθηνών κατακτούσε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και η ΑΕΚ Λάρνακας το πρώτο της κύπελλο μετά από 14. Στον πάγκο και των δύο κάθονταν Ισπανοί προπονητές: ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Ιμανόλ Ιδιακέθ αντιστοίχως.

Αμφότεροι θέλησαν να εξαργυρώσουν αυτές τις σημαντικές επιτυχίες, δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους και επαναπατρίστηκαν αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία συλλόγων β’ κατηγορίας:  ο Χιμένεθ της Λας Πάλμας και ο Ιδιακέθ της Σαραγόσα.

Ούτε ο μεν ούτε ο δε έμελλε να μακροημερεύσουν στα καινούργια πόστα τους: ο πρώτος έμεινε στον πάγκο για 15 παιχνίδια, ο δεύτερος για 12. Ούτε όμως οι πρώην εργοδότριές τους ευημέρησαν εν τη απουσία τους: ΑΕΚ Αθηνών (με Μαρίνο Ουζουνίδη) και ΑΕΚ Λάρνακας (με Αντόνι Ιραόλα) προκρίθηκαν μεν στους ομίλους (Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ αντιστοίχως), εκτροχιάστηκαν ωστόσο πρόωρα από την κούρσα του τίτλου.

Τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και οι «κιτρινοπράσινοι» προχώρησαν σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και αποτάθηκαν στους πρώην αρχιτέκτονες των επιτυχιών τους, οι οποίοι επέστρεψαν πρόθυμα στους πάγκους τους. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του «βίοι παράλληλοι», τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος