Ισόπαλοι με σκορ 1-1 Ηρακλής και ΑΕΚ στο βροχερό "Καυτανζόγελιο"

To πρώτο ημίχρονο στο "Καυτανζόγλειο" ήταν... σούπα. Κανονική σούπα γιατί η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει λακούβες με νερό ο αγωνιστικός χώρος. Έτσι οι φάσεις ήταν ελάχιστες με τις δυο ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό.

Όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Τα νερά έκατσαν και οι δυο ομάδες έβαλαν τη μπάλα κάτω προσφέροντας μας όμορφο θέαμα. Πέκχαρτ και Ζιαμπάρης πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης με τα πάντα να κρίνονται σε πέντε λεπτά.

Τα στοιχεία του αγώνα

Γήπεδο: "Καυτανζόγλιο".

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά).

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).

4ος: Καραντώνης (Ημαθίας).

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Καρασαλίδης, Μοντέιρο (Λουκίνας 81'), Μπουλούτ(Περόνε 60') , Ρομάνο(Λεοζίνιο 60'), Βέλλιος.

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (Λαμπρόπουλος 65'), Βάργκας (Τζεμπούρ 58'), Πέκχαρτ.

Γκολ: Ζιαμπάρης (1-1, σουτ 79') -- Πέκχαρτ (0-1, κεφαλιά 74').

Κάρτες: Μπαρμπόζα (κίτρινη 27'), Ρομάνο (κίτρινη 29'), Άρθο (κίτρινη 36'), Βέλλιος (κίτρινη 41'), Βάργκας (κίτρινη 50'), Λουκίνας (κίτρινη 89'), Περόνε (κίτρινη 93') 
Ανασκόπηση αγώνα
Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Έτσι οι φάσεις ήταν ελάχιστες ειδικότερα στο πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να απειλούν κυρίως από στημένες φάσεις και σουτ από απόσταση. Δυο αυτά ήταν και οι μοναδικές στιγμές που αξίζει να σταθούμε στα πρώτα 45 λεπτά.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μοντέιρο έπιασε ένα ωραίο σουτ με τον Μπαρόχα να πέφτει και να μαζεύει. Δεκαπέντε λεφτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει με τον Έλντερ Μπαρμπόζα. Ο Πορτογάλος με ατομική ενέργεια βρέθηκε σε καλή θέση και απείλησε από απόσταση, όμως ο Περνίς ήταν σε ετοιμότητα. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες να κιτρινίζονται από τον διαιτητή λόγω κάποιων σκληρών μαρκαρισμάτων.

Το πρώτο του Πέκχαρτ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ηρακλή να χάνει μία καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ρομάνο εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Ο γηραιός άγγιξε το γκολ στο 52ο λεπτό όταν ο Βέλλιος γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε, όμως ο Μπαρόχα έπεσε και μάζεψε.

Στο 74ο λεπτό η ΑΕΚ έκανε το 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Άρθο πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τη μπάλα να βρίσκει πάνω στον Βέλλιο και να καταλήγει στον Πέκχαρτ που με το κεφάλι σκόραρε από κοντά. Στο 79ο λεπτό και μετά από πολλές κόντρες ο Ζιαμπάρης ισοφάρισε σε 1-1, με τον Μπαρόχα να φέρει μεγάλη ευθύνη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πέκχαρτ θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα της ΑΕΚ, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ αν και σε καλή θέση.

Η φάση του αγώνα
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Βέλλιος δεν έκανε καλό κοντρόλ σε καλή θέση και έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ που λογικά θα ήταν και το νικητήριο.

Ο διαιτητής
Στο 49ο λεπτό ο Βάργκας πήγε και με τα δυο πόδια πάνω στον Μοντέιρο όμως ο διαιτητής Σπάθας έδειξε κίτρινη κάρτα. Δικαιολογημένα οι παίκτες του Ηρακλή ζήτησαν την αποβολή του που δεν ήρθε. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι στο πρώτο μέρος σε μαρκάρισμα του Βέλλιου πάνω στον Πέκχαρτ, όμως οι κιτρινόμαυροι δεν διαμαρτυρήθηκαν στη ροή του αγώνα. Δύσκολη φάση.

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας