Έτσι θα γίνει το «ντου» στον ΠΑΟ – «Τρέμουν» Δώνης-Νταμπίζας

Παναθηναϊκός: Φημολογία υπάρχει καιρό. Συγκεκριμένες αναφορές, τις τελευταίες μέρες. Και η "σιωπή" της επίσημης τουλάχιστον ΠΑΕ, λογικό ήταν να την ενισχύσει. Ο λόγος για το ενδιαφέρον που φέρεται να υπάρχει από ομάδα επιφανών οικονομικά υποστηρικτών του "τριφυλλιού" προκειμένου να επενδύσουν, να χρηματοδοτήσουν τις ακαδημίες της ομάδας, λειτουργώντας στα πρότυπα του μοντέλου της ΑΕΚ και τελείως αποκομμένα (ως προς το οργανωτικό-διοικητικό-οικονομικό κομμάτι) από την επαγγελματική ομάδα.

Οικονομικά, μια τέτοια προοπτική (αν και εφόσον επισημοποιηθεί, παρότι μια κρούση, προ καιρού, υπήρξε, χωρίς όμως τίποτα περαιτέρω), θα ήταν σίγουρα καλοδεχούμενη στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου.

Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στο ξεκίνημα ενός αγωνιστικού πλάνου που επενδύει, ποντάρει, βασίζεται στην εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία των ακαδημιών του, διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις από τους ανθρώπους που "τρέχουν" αυτό το πλάνο.

Υπάρχουν φόβοι για λογικές "παιδομαζώματος", σε πρακτικές που απαντώνται στη Λατινική Αμερική, με είσοδο επιχειρηματιών, οι οποίοι μπαίνουν στις ακαδημίες προκειμένου να κερδίσουν από τη μελλοντική εκμετάλλευση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Κάτι που σίγουρα ναρκοθετεί τη συγκεκριμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό.

Τέτοια πρακτική, τέτοια λογική, τέτοια είσοδος "κορακιών" στις ακαδημίες είναι αυτά που θέλουν να αποτρέψουν στους "πράσινους". Αν καταστεί δυνατό να διαφυλαχθεί και να παραμείνει περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου κάθε "προϊόν» των ακαδημιών, να διασφαλιστεί η απερίσπαστη ποδοσφαιρική και μόνο δουλειά, με στόχο την εξέλιξη του συλλόγου και όχι -όπως λέγονταν χαρακτηριστικά- της τσέπης των λογιών λογιών μάνατζερ, τότε ούτε το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου θα ήταν αντίθετο στην είσοδο επενδυτών, αφού ως γνωστόν τα οικονομικά προβλήματα έχουν επηρεάσει σημαντικά και τη λειτουργία/καθημερινότητα των ακαδημιών.

Μόνο έτσι όμως. Αν είναι οι ακαδημίες να γίνουν "τσιφλίκι μάνατζερ", Δώνης - Νταμπίζας, είναι κάθετα αντίθετοι…

 

Πηγή: www. sportdog.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας