ΑΕΚάρα, τριάρα και τετράδα! (vid)

Οι βάσεις για την πρόκριση της ΑΕΚ στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο είχαν μπει από το πρώτο παιχνίδι στο Περιστέρι χάρη σε εκείνο το 0-1 με το πέναλτι του Πόνσε. 

Αυτό ωστόσο δεν σήμαινε πως ο επαναληπτικός του ΟΑΚΑ ήταν τυπική διαδικασία - κάθε άλλο. Μάλιστα, αυτό φάνηκε να επιβεβαιώνεται στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης όταν το δυναμικό ξεκίνημα του Ατρόμητου προκάλεσε ένα μίνι άγχος στην Ένωση, διάστημα στο οποίο οι δυο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία σε ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ (του Ουάρντα και του Γκάλο, που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι). 

Η αίσθηση άγχους ωστόσο εξανεμίστηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα του Χιμένεθ: με ένα γκολ ακριβώς στο 10λεπτο, όταν και ο Πόνσε με ένα δεξί βολέ από την δεξιά γωνία της περιοχής έκανε το 1-0. Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου μπορεί να μην εμπεριείχε άλλο γκολ αλλά ήταν απολαυστική. 

Και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της σαρωτικής εμφάνισης της ΑΕΚ που ήταν απίστευτα επιθετική και κεφάτη με αποτέλεσμα να χάνει διαρκώς ευκαιρίες αλλά και εξαιτίας του Ατρόμητου που δεν υπήρξε φοβικός και βγήκε και ο ίδιος μπροστά συμβάλοντας σε ένα παιχνίδι όπου η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Η σχετικά ισορροπημένη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου πήγε περίπατο στην επανάληψη. Εκεί υπήρχε μόνο μια ομάδα: η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διαστήματα κατά την διάρκεια των οποίων χανόταν η μπάλα. Τα δυο γκολ του Μάνταλου που έστειλαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (ειδικά το δεύτερο ήταν μια μαγεία με τον Έλληνα μέσο και τον Λιβάγια να αλλάζουν εντυπωσιακά τη μπάλα) ήταν μάλλον λίγα αφού η Ένωση είχε και δυο δοκάρια (τρία στο σύνολο μαζί με εκείνο του Γκάλο στο πρώτο μέρος) αλλά και πάρα πολλές ευκαιρίες αφού κάθε επίθεσή της «μύριζε» γκολ.

Η πρόκριση για την Ένωση δεν ήρθε απλά άνετα αλλά και με μια πέρα για πέρα πειστική εμφάνιση να την συνοδεύει και αυτό είναι μάλλον πιο σημαντικό για την ομάδα του Χιμένεθ.


Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα