Πρόκριση Δικεφάλου στα ημιτελικά στο 119'

Απίθανο ματς διεξήχθη στην Τούμπα - ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο - στη ρεβάνς της νίκης με 2-1 των κυανέρυθρων στη Νέα Σμύρνη. Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο (2-1) στην κανονική διάρκεια του ματς, καθώς ο Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ, ο Ντουρμισάι ισοφάρισε μετά από ένα λεπτό, ο Σβιντέρσκι έστειλε στην παράταση το ματς με γκολ στο 82ο λεπτό.

Ο Ουμάρ Καμαρά στο 94' ισοφάρισε σε 2-2 κι όλα έδειχναν την μπίλια της πρόκρισης στην Πλατεία. Ο Τσούμπα Άκπομ έκανε το 3-2 στο 114', ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 117' κι ο Βιεϊρίνια στο 119' έδωσε τη νίκη (4-2) στον "Δικέφαλο" και την πρόκριση. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. Η ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Θα ήταν άδικο να μην είχε περίοπτη θέση στην κατάταξη των σημαντικότερων στοιχείων του ματς, αυτό τη φάση που έκρινε την πρόκριση. - Το "χρυσό" γκολ για τον ΠΑΟΚ - αυτό που τον έστειλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας - ήλθε από τον αρχηγό του, Βιεϊρίνια.

Στο 117ο λεπτό ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι με τους παίκτες του Πανιωνίου να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έκανε το 4-2. Ήταν αυτός που έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

2. ΝΕΥΡΑ, ΝΕΥΡΑ, ΝΕΥΡΑ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε μιαν ανεξήγητη νευρικότητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμη κι όταν προηγήθηκε και ουσιαστικά πήρε σκορ πρόκρισης με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 32ο λεπτό. Η αντίδραση της άμυνας του Πανιώνιου κακή, ο Μάτιτς Κότνικ αντέδρασε λάθος, ο Ολλανδός πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Ο Δικέφαλος δεν άργησε παρά ένα λεπτό για να δεχθεί την ισοφάριση από τον Φιόριν Ντουρμισάι.  22χρονος Αλβανός φορ με εξαιρετικό σουτ με το δεξί εντός περιοχής νίκησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και ισοφάρισε σε 1-1.

Για να φθάσει η μπάλα στον επιθετικό των κυανέρυθρων έπρεπε να παρακολουθεί όλη η άμυνα του Δικεφάλου τη φάση, λες και είχε αλλού το μυαλό της, λες και ήταν ανήμπορη ν' αντιδράσει. Ενδεικτικό είναι τόσο ότι ο Ντουρμισάι πήρε την πρώτη κεφαλιά, όσο κι ότι οι φιλοξενούμενοι πήραν τα "ριμπάουντ" εύκολα μετά τις κόντρες.

Λίγο η γρήγορη ισοφάριση, λίγο ο εκνευρισμός προς τον διαιτητή, Εμμανουήλ Σκουλά, το καθαρό μυαλό ήταν απών. Λες και ένα σύννεφο γεμάτο νεύρα βρισκόταν πάνω από την Τούμπα. Στο 43' ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Σλοβένου γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου ο Σβιντέρσκι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος.  Ούτε στο 53' ήλθε το γκολ ,όταν ο Πολωνός φορ δεν βρήκε στόχο. Στο 79' ο Άκπομ κινήθηκε έξυπνα, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν εξίσου καλή.

Τελικό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι στο 82ο λεπτό. Ο Γιαννούλης εκτέλεσε το κόρνερ, ο 22χρονος Πολωνός με κεφαλιά νίκησε τον Κότνικ και έκανε το 2-1.  Πάλι τα ίδια μετά. Νέα ισοφάριση με γκολ που πέτυχε ο Ουμάρ Καμαρά.

Ο 26χρονος Γάλλος αριστερός μπακ-χαφ πέρασε στο 90ο λεπτό στη θέση του Σωτήρη Τσιλούλη. Το τέταρτο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ισοφάρισε σε 2-2. Η ομάδα από τη Νέα Σμύρνη βρήκε στην κόντρα και νίκησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος δέχθηκε το γκολ κάτω από τα πόδια του.

3. ΑΛΛΟ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΑΛΛΟ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το μπλακ άουτ μπορεί να το πάθει μια ομάδα σε οποιαδήποτε στιγμή της σεζόν. Ο κλήρος έλαχε στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτό το ματς. Κι όμως κανείς θα υποπτευόταν να γυρίσει ο διακόπτης - ίσως κι από την πίεση του πρωταθλητισμού - σε κάποια από τα ντέρμπι. Δεν έγινε αυτό. Ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και "καθάρισε" σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση του τίτλου στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο ήταν "αγνώριστος". Τουλάχιστον, σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει στις εγχώριες διοργανώσεις. Δέχθηκε δύο εύκολα γκολ. Ειδικά στο πρώτο, η ισοφάριση ήλθε σε "χρόνο-ρεκόρ" από το 1-0.

Χωρίς καθαρό μυαλό, μ' ένα μόνιμο άγχος. Θα περίμενε κανείς να μην βαραίνει τόσο τους γηπεδούχους από τη στιγμή που το διαχειρίστηκαν επιτυχημένα στο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που έχουν κατακτήσει τις δύο διαδοχικές τελευταίες φορές το Κύπελλο.

Μόνον ο Μάτος έμεινε να θυμίζει κάτι από τον φετινό ΠΑΟΚ. Το δοκάρι σταμάτησε τον Βραζιλιάνο από το 3-2 στο 112', μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είχε νέα κεφαλιά που πέρασε άουτ. Αυτός ήταν που έδωσε και το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Στο 114ο λεπτό ο Τσούμπα Άκπομ έκανε το 3-2 μετά από πάσα του Βιεϊρίνια.

Ύστερα από τρία λεπτά (117') ο Σκουλάς έδειξε πέναλτι σε χέρι του Μανθάτη πάνω σε σουτ του Μίσιτς. Ο Βιεϊρίνια στο 119ο λεπτό εκτέλεσε έκανε το 4-2 κι έδωσε την πρόκριση στον Δικέφαλο.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Χρυσούλα Κουρομπύλια

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σάχοβ (74' Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (56' Άκπομ), Πέλκας (14' λ.τρ Μπίσεσβαρ), Πέντρο Ενρίκε (97' Μίσιτς), Σβιντέρσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78' Άρσε), Κότσιτς, Κόρμπος, Μανιάτης, Μανθάτης, Μπουμάλ (61' Μπανάνα), Τσιλούλης, Ντουρμισάι

Γκολ:  32' Μπίσεσβαρ, 82' Σβιντέρσκι, 114' Άκπομ, 119' πεν. Βιεϊρίνια / 33' Ντουρμισάι, 94' Καμαρά

Κάρτες: 39' Λημνιός, 52' Ντουρμισάι, 22' Παπαγεωργίου, 27' Ντουρμισάι, 61' Κόρμπος, 63' Κότνικ, 67' Ντομίνγκες, 71' Κόστιτς, 90+4' Μανιάτης, 97' Καμαρά.

Κόκκινη: 118' (δεύτερη κίτρινη) Μανθάτης

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Τα χρήματα που πήρε κι αυτά που περιμένει ο Ολυμπιακός στο Conference League
Μεντιλίμπαρ μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού-«Θέλουμε να πάμε στον τελικό»
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδοχή ηρώων για τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση-Αποθέωση για Τζολάκη
Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League