Ζε Ελίας: «Δεν μπορούσα να περπατήσω, γι΄αυτό έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, ο «σκληρός» των γηπέδων μιλάει ανοιχτά για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, φθάνοντας στο σημείο να μην μπορεί να περπατήσει. Μάλιστα, ο 42χρονος Βραζιλιάνος ανέσυρε και αναμνήσεις από την περίοδο που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Είχα ένα πρόβλημα, μια φλεγμονή στη βουβωνική χώρα. Είναι ένας από τους χειρότερους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται θεραπεία και ένεση για την προπόνηση. Μια μέρα τελείωσα, έκανα μια ένεση χαλαρωτική και αντιφλεγμονώδη για να επιστρέψω στο σπίτι. Δεν μπορούσα όμως να περπατήσω, τόσο πολύ πονούσα.

Είπα στο βοηθό ότι δεν μπορούσα να περπατήσω. Την άλλη μέρα που πήγα για θεραπεία με φώναξε ο διευθυντής. "Φύγε δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τις εγκαταστάσεις του κλαμπ πια" είπε... Επικαλέστηκα τον φυσιοθεραπευτή, τον γιατρό, τον προπονητή και τον βοηθό, ορκίστηκα σε όποιο όνομα μπορείτε να φανταστείτε. Τους είπα "δεν είστε ειλικρινείς απέναντί μου... Ο βοηθός είδε ότι δεν μπορούσα να προπονηθώ για τρεις μήνες. Αν θέλετε να φύγω, πέστε το μου"...».

Όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει στην συνέντευξη του στην ιστοσελίδα esporte.uol.com, τότε σκέφτηκε να γίνει και σχολιαστής, ξεκινώντας μελέτη πάνω στο αντικείμενο: «Άρχισα να σκέφτομαι την καριέρα σχολιαστή όταν ήμουν στην Ελλάδα, από το 2002 έως το 2003. Τότε άρχισα να βλέπω τους ιταλικούς σχολιαστές και να προετοιμάζομαι. Άκουσα πολύ ραδιόφωνο, τον Paulo Roberto Martins στο Radio Globo, τον Milton Neves, τον Cláudio Zaidan για να διαμορφώσω ένα στυλ»

Ακόμη και σήμερα, ο Ζε Ελίας παραδέχθηκε πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τονίζοντας: «Επί 20 χρόνια έκανα καθημερινή προπόνηση. Εάν δεν είχα προπόνηση, είχα ματς. Υπάρχει μια ώρα που το σώμα δεν αντέχει άλλο. Έχω νεφρικά προβλήματα με τόσα αντιφλεγμονώδη που πήρα. Αν πάρω πάρα πολύ φάρμακο, τα νεφρά μου αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα. Σήμερα παίρνω φάρμακο, αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Είναι μια ένεση Diprospan που μένει 15 ημέρες στο σώμα μου για να ανακουφίζει τον πόνο που έχω στην σπονδυλική στήλη...».

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας