ʼντεξε και... βλέπει νταμπλ ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί για τρίτη σερί σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου, σφραγίζοντας στην Τρίπολη και απέναντι στον Αστέρα το εισιτήριο της πρόκρισης (0-0).

Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι του Δικεφάλου, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να φέρουν ποτέ το σκορ στα μέτρα τους δεδομένης και της «προίκας» που κουβαλούσε ο ΠΑΟΚ από το παιχνίδι της Τούμπας (2-0). Δυνατό «καμπανάκι» ήχησε στα αυτιά των πρωταθλητών Ελλάδος σε μια από τις πιο... παθητικές και χωρίς ενέργεια εμφανίσεις τους.

Ματς ειδικών συνθηκών στην Τρίπολη με πολλά ζητούμενα. Από την μια, ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ήταν εξ' αρχής με την πλάτη στον τοίχο από το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας και γι΄αυτό μπήκε με απειλητικές διαθέσεις και ιδιαίτερα ορεξάτος προκειμένου να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να «κυνηγήσει» το ματς μέχρι τέλους.

Ο Γιώργος Παράσχος «διάβασε» εξαιρετικά τον ΠΑΟΚ, «φόρτωσε» την δεξιά πλευρά του, θέλοντας να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ στα αριστερά και συγκεκριμένα τους Κρέσπο - Ζαμπά δεδομένου πως ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο πλάνο του. Η «έμπνευση» του Έλληνα τεχνικού απέδωσε εν μέρει, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα και ευκαιρίες χωρίς όμως το επιθυμητό -για τους Αρκάδες- αποτέλεσμα.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ προερχόταν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, της επίτευξης του μεγάλου στόχου της σεζόν. Στο στρατόπεδο του Δικεφάλου διαμήνυαν πως από την επομένη κιόλας ημέρα, έστρεψαν την απόλυτη προσοχή τους στο Κύπελλο με στόχο να σφραγίσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό. Επί τω έργω, ωστόσο, ο Δικέφαλος φάνηκε πως δεν είχε καθόλου «καθαρό» μυαλό, υπέπεσε σε πολλά λάθη, αδυνατώντας να δημιουργήσει προβλήματα στους γηπεδούχους, με το 0-0 να συνοδεύει τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το έργο σε επανάληψη και στο β΄ημίχρονο, με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει τον πρώτο λόγο και στο 47' να αγγίζει και το γκολ όταν η μόνιμη «πηγή» κινδύνου για τον ΠΑΟΚ, ο Τσιλιανίδης πλάσαρε τον Πασχαλάκη αλλά ο διαιτητής είχε καταλογίσει ήδη φάουλ στον Ίνγκανσον.

Η έντονη πίεση των Αρκάδων και η παραγωγή φάσεων στα καρέ του ΠΑΟΚ «θορύβησε» τον Ραζβάν Λουτσέσκου που έβλεπε την ομάδα του να... χωλαίνει μεσοεπιθετικά, προχωρώντας άμεσα σε δύο αλλαγές, με την είσοδο των Ολιβέιρα και Πέλκα, θέλοντας να επαναφέρει το δοκιμασμένο πλάνο με τον Πέλκα στον άξονα και τους Μπίσεσβαρ - Λημνιό στις πλευρές. Παρά τις όποιες αλλαγές του Ρουμάνου όμως, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως είχε «αδειάσει» από ενέργεια, αποδεχόμενος έναν παθητικό ρόλο.

Ο ψυχωμένος Αστέρας Τρίπολης δεν βρήκε ποτέ το γκολ που έψαχνε και όσο ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, έμοιαζε να αποδέχεται την ιδέα του αποκλεισμού, έχοντας -όμως- κερδίσει τις εντυπώσεις στο μεταξύ τους παιχνίδι. 

 

 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν