Έγραψε ιστορία Έλληνας ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα Σιγκαπούρης!

Ο Βασίλης Ζήκος Τσούα μεγάλωσε στην Καστοριά από Σιγκαπουριανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Σε ηλικία 10 ετών η οικογένεια του νεαρού μετανάστευσε στη Σιγκαπούρη με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να γράφει ιστορία.

Ο Τσούα, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στην ασιατική χώρα αγωνίζεται από τα 16 του στην πρώτη ομάδα της Γκεϊλάνγκ σημειώνοντας μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το παρθενικό του γκολ.

Μία μέρα προτού κλείσει τα 17 του χρόνια, ο ελληνικής καταγωγής στράικερ σκόραρε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στην εκτός έδρας επικράτηση με 1-0 επί των Γιανγκ Λάιονς.

«Τα έχασα. Έχασα το μυαλό μου. Είναι το πρώτο μου γκολ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι κάτι τεράστιο. Ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να σκοράρω στο πρωτάθλημα και τα κατάφερα».

Ο Βασίλης Ζήκος Τσούα εξήγησε παράλληλα πως ένιωσε όταν εγκατέλειψε η οικογένεια του την Ελλάδα. «Όταν έμαθα πως θα μετακομίσουμε έκλαιγα όλη νύχτα. Θα έχανα όλους τους φίλους μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύψους 1.84 επιθετικός διατηρεί διπλή υπηκοότητα ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ποια από τις δύο χώρες θα εκπροσωπήσει στο μέλλον.

«Νιώθω Έλληνας, αλλά και Σιγκαπουριανός. Μεγάλωσα στην Ελλάδα και σίγουρα καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Εκπροσώπησα την Σιγκαπούρη σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις και νιώθω περηφάνια. Όποια και αν είναι η απόφαση μου θα είναι δύσκολη. Είναι κάτι που με τρομάζει όταν το σκέφτομαι. Δεν είμαι ακόμη βέβαιος για το ποια χώρα θα επιλέξω».

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Με ένα όνειρο τρελό στην Πόλη (του)!
Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα»-Τι δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ
UEFA για τα επεισόδια στο Μπριζ-ΠΑΟΚ: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα περιστατικά στο Βέλγιο»
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας διεθνής στον αγώνα με τη Γεωργία
Ανακοίνωσε sold out ο ΠΑΟΚ και προειδοποιεί με διά βίου αποκλεισμού όσους μεταπωλούν εισιτήρια
Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»