Με το… ενάμιση πόδι στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Αντίκτυπο και στον ΠΑΟΚ έχει η πρόκριση της Τότεναμ στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης. Το αναφέρουμε αυτό διότι ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει προκειμένου να αποφύγει τον δεύτερο προκριματικό γύρο να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ ομάδα που θα έχει εξασφαλισμένη απευθείας πρόκριση στους ομίλους από το πρωτάθλημά της.

Έτσι, λοιπόν, από τις δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό, η Λίβερπουλ έχει ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στους ομίλους από την Πρέμιερ Λιγκ αφού θα τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Από την άλλη η Τότεναμ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματός της και έχει διαφορά τριών βαθμών από την πέμπτη Άρσεναλ, μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Πρακτικά πλέον το μόνο σενάριο που αφήνει τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι να κατακτήσει το τρόπαιο στη Μαδρίτη η ομάδα του Ποκετίνο και παράλληλα να μην καταφέρει να διατηρήσει την τέταρτη θέση.

Τι πρέπει όμως να γίνει για την προσπεράσει η Άρσεναλ; Να ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας από την Έβερτον και την ίδια στιγμή η ομάδα του Έμερι να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Μπέρνλι. Τότε, Άρσεναλ και Τότεναμ θα ισοβαθμήσουν στους 70 βαθμούς. Eκεί, λοιπόν, θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων όπου αυτή τη στιγμή η Τότεναμ είναι στο +8 και άρα μοιάζει... αδύνατο να απωλέσει τη διαφορά αυτή.

Βεβαίως, το… κακό νέο για τον ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το γεγονός πως όλα δείχνουν πως στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων του θα είναι και ο Άγιαξ εφόσον επικρατήσει της PSV στην κούρσα του ολλανδικού πρωταθλήματος στην οποία και έχει το προβάδισμα λόγω της διαφοράς των γκολ.

Να σημειώσουμε βεβαίως, πως εφόσον οριστικοποιηθεί η παρουσία του πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κληθεί να ξεπεράσει δύο εμπόδια (ένα στον τρίτο και ένα στα πλέι οφ) έτσι ώστε να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς