Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2019 | Επικοινωνία
header image
trans gif

Τα δύο Ελληνόπουλα της Μασία που χάθηκαν στον δρόμο

  20/05/2019 14:50
Τα δύο Ελληνόπουλα της Μασία που χάθηκαν στον δρόμο

Τα δύο Ελληνόπουλα της Μασία που χάθηκαν στον δρόμο

  20/05/2019 14:50

Πριν από περίπου μία δεκαετία η Μπαρτσελόνα μεσουρανεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, στηριζόμενη κατά βάση σε δικά της παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της.

Την θρυλική Μασία, στην οποία εκείνη την εποχή βρίσκονται και δύο ελληνόπουλα που ονειρεύονται πως θα γίνουν διάδοχοι του Μέσι, του Τσάβι και του Ινιέστα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ εστιάζουν στον Γιώργο Σπανουδάκη και τον Τζέιμς Ευμορφίδη. Ο πρώτος γεννημένος το 1998, ο δεύτερος -λίγο μεγαλύτερος- το 1996, είναι δύο από τους πιτσιρικάδες που βιώνουν την απόλυτη ποδοσφαιρική ευλογία. Εντάσσονται στις κορυφαίες Ακαδημίες του πλανήτη και αρχίζουν να μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας εκεί που παίζεται το παιχνίδι στην τελειότερη μορφή του.

Οι χαρακτηρισμοί (και οι υπερβολές) δεν λείπουν στα αφιερώματα που ακολουθούν. Οι «Έλληνες Μέσι» είναι το πλέον κοινότοπο και μαρτυρά την δίψα να προέρχεται από την Ελλάδα το επόμενο μεγάλο αστέρι του χώρου.

Προφανώς και ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά για αυτά τα δύο πιτσιρίκια. Όταν ως μέτρο σύγκρισης μπαίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων της εποχής του κι ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών, δηλαδή ο Μέσι, ο καθένας είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

Πλέον ο Σπανουδάκης είναι 21 ετών, ενώ ο Ευμορφίδης έχει κλείσει τα 23. Κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει το τεράστιο βήμα που χωρίζει την Μασία από την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα». Ακόμη κι έτσι, θα περίμενε κανείς με τέτοιο «βιογραφικό» να συνέχιζαν σε ένα υψηλό επίπεδο. Αν όχι σε εκείνο των Καταλανών, τουλάχιστον σε κάποια ανταγωνιστική ομάδα, σε κάποιο ποιοτικό πρωτάθλημα.

Ο Τζέιμς Ευμορφίδης ξεκίνησε να κλωτσά μπάλα το 2003, μπόμπιρας ακόμα, στην Ένωση Ερυθραίας και από εκεί ξεκίνησε ένα ταξίδι που τον πήγε σε μερικές από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του κόσμου. Στα 7 του σε εκείνες του Άγιαξ, τρία χρόνια αργότερα στην Ρεάλ Μαδρίτης και μετά από διάλειμμα ενός έτους στην ΑΕΚ, στην Μασία! Το 2008, στα 12 δηλαδή, φαντάζει ένα πολλά υποσχόμενο project, αναγκάζοντας τους ανθρώπους των «μπλαουγκράνα» να τον χαρακτηρίσουν ως έναν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς της ηλικίας του.

 

Πηγή: menshouse.gr

Πίσω στην αρχή της σελίδας