Τα δύο Ελληνόπουλα της Μασία που χάθηκαν στον δρόμο

Πριν από περίπου μία δεκαετία η Μπαρτσελόνα μεσουρανεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, στηριζόμενη κατά βάση σε δικά της παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της.

Την θρυλική Μασία, στην οποία εκείνη την εποχή βρίσκονται και δύο ελληνόπουλα που ονειρεύονται πως θα γίνουν διάδοχοι του Μέσι, του Τσάβι και του Ινιέστα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ εστιάζουν στον Γιώργο Σπανουδάκη και τον Τζέιμς Ευμορφίδη. Ο πρώτος γεννημένος το 1998, ο δεύτερος -λίγο μεγαλύτερος- το 1996, είναι δύο από τους πιτσιρικάδες που βιώνουν την απόλυτη ποδοσφαιρική ευλογία. Εντάσσονται στις κορυφαίες Ακαδημίες του πλανήτη και αρχίζουν να μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας εκεί που παίζεται το παιχνίδι στην τελειότερη μορφή του.

Οι χαρακτηρισμοί (και οι υπερβολές) δεν λείπουν στα αφιερώματα που ακολουθούν. Οι «Έλληνες Μέσι» είναι το πλέον κοινότοπο και μαρτυρά την δίψα να προέρχεται από την Ελλάδα το επόμενο μεγάλο αστέρι του χώρου.

Προφανώς και ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά για αυτά τα δύο πιτσιρίκια. Όταν ως μέτρο σύγκρισης μπαίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων της εποχής του κι ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών, δηλαδή ο Μέσι, ο καθένας είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

Πλέον ο Σπανουδάκης είναι 21 ετών, ενώ ο Ευμορφίδης έχει κλείσει τα 23. Κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει το τεράστιο βήμα που χωρίζει την Μασία από την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα». Ακόμη κι έτσι, θα περίμενε κανείς με τέτοιο «βιογραφικό» να συνέχιζαν σε ένα υψηλό επίπεδο. Αν όχι σε εκείνο των Καταλανών, τουλάχιστον σε κάποια ανταγωνιστική ομάδα, σε κάποιο ποιοτικό πρωτάθλημα.

Ο Τζέιμς Ευμορφίδης ξεκίνησε να κλωτσά μπάλα το 2003, μπόμπιρας ακόμα, στην Ένωση Ερυθραίας και από εκεί ξεκίνησε ένα ταξίδι που τον πήγε σε μερικές από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του κόσμου. Στα 7 του σε εκείνες του Άγιαξ, τρία χρόνια αργότερα στην Ρεάλ Μαδρίτης και μετά από διάλειμμα ενός έτους στην ΑΕΚ, στην Μασία! Το 2008, στα 12 δηλαδή, φαντάζει ένα πολλά υποσχόμενο project, αναγκάζοντας τους ανθρώπους των «μπλαουγκράνα» να τον χαρακτηρίσουν ως έναν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς της ηλικίας του.

 

Πηγή: menshouse.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος