Το ΑΣΕΑΔ επικύρωσε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2

Ο Ολυμπιακός έπαιζε το... τελευταίο του χαρτί με τις προσφυγές του στο ΑΣΕΔ. Η πρώτη προσφυγή, ειδικά, που αφορούσε τον ορισμό των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής ήταν το «δυνατό χαρτί» των Πειραιωτών, όπως οι ίδιο θεωρούσαν. 

Ωστόσο, το SDNA είχε αποκαλύψει πως η ΕΟΚ κατέθεσε στο ΑΣΕΑΔ έγγραφο με υπογραφή όλων των αρχιδιαιτητών, το οποίο κρίθηκε και ως το κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο στο ΑΣΕΑΔ. Έτσι, η προσφυγή του Ολυμπιακού απορρίφθηκε και παράλληλα... ακύρωσε ουσιαστικά και τη δεύτερη προσφυγή. 

Η δεύτερη προσφυγή θυμίζουμε πως αφορούσε την «παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας» της regular season. Όμως, αφού η πρώτη προσφυγή απορρίφθηκε, τα δεδομένα δεν άλλαξαν και η βαθμολογία δικαίως συνεχίζει ως έχει. 

Ως εκ τούτου, στο λιμάνι γνωρίζουν πως έχασαν μια υπόθεση για την οποία εξέφραζαν αισιοδοξία. Το... χαστούκι από το ΑΣΕΑΔ δείχνει και την αστοχία του Ολυμπιακού σε αυτό το θέμα, καθώς τα «ερυθρόλευκα» επιχειρήματα δεν είχαν νομική βάση. Όλα αυτά έμοιαζαν με το... χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Επομένως, μαζί με την απόρριψη της προσφυγής των Πειραιωτών, το ΑΣΕΑΔ επικύρωσε ουσιαστικά και τον υποβιβασμό τους στην Α2. 

Πλέον, μόνο ένα σενάριο υπάρχει, που να μπορεί να κρατήσει τον Ολυμπιακό στην Basket League και αυτό περνάει από τη... βουλή. Είτε με τη σημερινή είτε με την επόμενη κυβέρνηση ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος του, αν φυσικά θέλει να μείνει στην Α1, γιατί οι κινήσεις του δεν φανερώνουν κάτι τέτοιο και στη συνέχεια να περάσει ένας νόμος, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σε ισχύ.

Όπως είχαμε αναλύσει και σε παλαιότερα «Slam Dunk», θα πρέπει να ψηφιστεί με 14-0 στον ΕΣΑΚΕ η πρόταση για παραμονή του Ολυμπιακού, έπειτα να δώσει το «πράσινο φως» η ΕΟΚ και μετά να περάσει σχετική τροπολογία στη βουλή, που θα κρατήσει απαράλλακτες τις εθνικές κατηγορίες. 

Το σενάριο αυτό μοιάζει αρκετά μακρινό με τα σημερινά δεδομένα και η απόρριψη της προσφυγής στην οποία βασιζόταν η «ερυθρόλευκη» επιχειρηματολογία είναι το γεγονός που επικυρώνει και τυπικά τον υποβιβασμό των Πειραιωτών στην Α2. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!
Χάθηκε η ευκαιρία να τους τελειώσει, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός δεν μασάει από έδρες και αντιπάλους
Βαθμολογία UEFA: Ψαλίδισε τη διαφορά από τη 15η θέση αλλά παραμένει μακριά η Ελλάδα
Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε 3-2 και πάει στην Πόλη με προβάδισμα πρόκρισης
Ανένδοτη η αστυνομία και η Μπριζ για έξτρα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ