Aσίστ ο Κολοβός στην ήττα της Ελλάδας από την Τουρκία

Φιλική ήττα από την Τουρκία με 2-1 δέχθηκε η Εθνική Ελλάδος στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει του αγώνα των προκριματικών του Euro κόντρα στην Ιταλία, με τους δύο... Ομονοιάτες να παίρνουν χρήσιμα λεπτά συμμετοχής ενόψει της συνέχειας. 

Ο Χάρης Μαυρίας αγωνίστηκε για 73' και στη θέση του πέρασε ο Κώτσιρας, ενώ ο Δημήτρης Κολοβός πέρασε ως αλλαγή στο 46' στη θέση του Πέλκα και έδωσε την ασίστ στον Κουρμπέλη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, η Τουρκία πήρε το προβάδισμα όταν ο Ουντέρ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πασχαλάκη. Το γκολ αυτό ήρθε ως επιστέγασμα της εικόνας του αγώνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατά τα οποία η Τουρκία πατούσε αισθητά καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με την ελληνική ομάδα.

Πριν καλά-καλά προλάβει το σύνολο του Αναστασιάδη να συνέλθει από το 1-0, η Τουρκία είχε διπλασιάσει τα τέρματά της. Μόλις έξι λεπτά μετά το πρώτο γκολ και μετά από λάθος του Σάμαρη, ο Καραμάν εκτέλεσε τον Πασχαλάκη μέσα από την περιοχή!

Σταδιακά η Εθνική άρχισε να ισορροπεί και στο 24' ο Σάμαρης λίγο έλειψε να «διορθώσει» το λάθος που έκανε στο 2-0 όταν το δυνατό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή κατέληξε στο δοκάρι. Η Ελλάδα έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 40' όταν και το σουτ του Φορτούνη κατέληξε άουτ αλλά σε γενικές γραμμές, η Τουρκία ήταν αισθητά καλύτερη και φαινόταν πως όποτε ήθελε δημιουργούσε συνθήκες απειλής για την Ελλάδα.

Στην επανάληψη, πολύ λογικά ο ρυθμός έπεσε αλλά παρ' όλα αυτά ξεκίνησε με ευκαιρία για την Τουρκία καθώς στο 49' ο Τοσούν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη για να αποκρούσει ο Έλληνας πορτιέρο.

Η Ελλάδα πάντως, εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο μέρος ωστόσο αυτό αφορούσε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν γίνει πολλές αλλαγές και είχε αποκτήσει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, όλοι οι παίκτες έμοιαζαν να περιμένουν απλά τη λήξη της αναμέτρησης.

Το 2-1 ήρθε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα όταν η μπάλα, έπειτα από σουτ του Κολοβού εκτός περιοχής κατέληξε στον αμαρκάριστο Κουρμπέλη και αυτός με κοντινό πλασέ μείωσε στο τελικό σκορ.

Συνθέσεις:

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Καγκλάρ, Αϊχάν, Σανγκαρέ, Μεράς, Οκάι, Τουφάν (46’ Οζιακούπ), Ουντέρ (80’ Μπελόζογλου), Γιασιτσί, Καραμάν (46’ Ομούρ), Τοσούν (56’ Γκιουβέν)

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Μαυρίας (73΄Κώτσιρας), Κουρμπέλης, Σάμαρης, Κούτρης (46’ Σταφυλίδης), Σιώπης (75’ Μάνταλος), Βαλεριάνος (54’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (65’ Ντουρμισάι), Πέλκας (46’ Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ