Η πρόβλεψη του Δώνη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Το Σάββατο το βράδυ Λίβερπουλ και Τότεναμ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Champions League και ο Γιώργος Δώνης μιλώντας στην κάμερα του ΟΠΑΠ ανέλυσε τα υπέρ και των δυο ομάδων ενώ έκανε και την εκτίμηση του για το νικητή του αγώνα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προέβλεψε νίκη της Λίβερπουλ με 2-1 με σκόρερ τον Σαλάχ.

"Αν με ρωτούσε εμένα κάποιος στην αρχή της σεζόν πίστευα ότι φέτος είναι η σειρά της Γιουβέντους και όμως είδαμε ότι παρότι είχε καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ, ο Άγιαξ έκανε δυο πολύ μεγάλες προκρίσεις εναντίον της Ρεάλ και εναντίον της Γιουβέντους και ήταν το φαβορί απέναντι στην Τότεναμ που στο τελευταίο δευτερόλεπτο αποκλείστηκε.

Μεγάλη ανατροπή της Λίβερπουλ που όταν έχεις χάσει μέσα στη Μπαρτσελόνα 3-0 και έχεις τόσες απουσίες στον επαναληπτικό δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνει αυτό το αποτέλεσμα".

Τα πλεονεκτήματα της Τότεναμ;

"Νομίζω ότι το αβαντάζ της είναι μεσοεπιθετικό. Η Τότεναμ είναι μια ομάδα, σίγουρα έχει τη μεγάλη απώλεια του Κέιν, όπου είναι ένας, παρότι στατιστικά συνεχίζει να κερδίζει και χωρίς τον Κέιν αλλά είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι μια "μηχανή" των γκολ, έχει ποιότητα με συγκεκριμένες τοποθετήσεις, με συγκεκριμένες κινήσεις και δημιουργός. Δεν ξέρω αν θα λείπει, αλλά όταν λείπει παίζει ο Μόουρα με τον Σον όπου είναι δυο ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά χωρίς να υπάρχει ο κλασικός φορ αλλά δημιουργούν τεράστια προβλήματα με την ταχύτητα και τη διείσδυση τους. Και από πίσω υπάρχει ο Έρικσεν κατά πρώτο λόγο που μπορεί να προωθήσει σε κάθετο παιχνίδι αυτές τις μπάλες που μπορούν να γίνουν πάρα πολύ πιο επικίνδυνοι οι δυο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και ο Σισοκό ο οποίος έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα".

Τα αβαντάζ της Λίβερπουλ;

"Νομίζω ότι η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα που είναι πιο καλά δεμένη σε όλες τις γραμμές και με καλύτερη συνοχή αμυντικά αλλά και επιθετικά είναι μια ομάδα η οποία έχει την ποιότητα με τον Μανέ ο οποίος ξεχωρίζει σε όλο το πρωτάθλημα με την ταχύτητα του αλλά και την αποτελεσματικότητα του φέτος. Ο Σαλάχ μπορεί να μην είναι ο παίκτης ο περσινός αλλά και αυτός έχει πολύ μεγάλη ποιότητα. Ο Φιρμίνο δεν είναι ο φορ ο κλασικός αλλά και αυτός είναι αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια και δημιουργικός και υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές από πίσω οι οποίοι είναι πάρα πολύ δυναμικοί έχουν πολύ καλά τρεξίματα. Δεν έχουν την ποιότητα που έχει ο Έρικσεν αντίστοιχα από την Τότεναμ αλλά είναι πιο δυνατοί στα ακραία μπακ".

Που θα κριθεί ο τελικός;

"Νομίζω όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι θα κριθεί και στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών που και οι δυο ομάδες την έχουν αλλά και στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών".

Τότεναμ ή Λίβερπουλ;

"Εγώ θα ήθελα να το πάρει η Λίβερπουλ χωρίς να είμαι fan της Λίβερπουλ γιατί θεωρώ ότι η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη και με τον τρόπο έχασε το πρωτάθλημα θεωρώ ότι είναι άδικο παρότι η ομάδα ευθύνεται γι' αυτό γιατί είχε μια μεγάλη διαφορά και από τη στιγμή που κατάφερε να περάσει τη Μπαρτσελόνα με αυτόν τον τρόπο πρέπει να μπει προετοιμασμένη κατάλληλα, ψυχικά, σωματικά και με τον τρόπο παιχνιδιού που έχει ώστε να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο".

Το σκορ;

"Θα έλεγα 2-1 υπέρ της Λίβερπουλ".

Ο σκόρερ;

"Παρότι δεν είναι η καλύτερη του χρονιά θα έβαζα τον Σαλάχ".

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη