Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Πηγαίνει για την 3η αγωνιστική το VAR

  10/07/2019 08:15
Πηγαίνει για την 3η αγωνιστική το VAR

Πηγαίνει για την 3η αγωνιστική το VAR

  10/07/2019 08:15

Πυρετώδεις είναι οι ενέργειες υποδοχής του Video Assistant Referee από τους αρμόδιους φορείς. Την περασμένη Παρασκευή «έπεσαν» υπογραφές στην σύμβαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με εταιρεία τηλεπικοινωνιών, που θα αναλάβει την τοποθέτηση των οπτικών ινών στα γήπεδα.

Επειδή πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, σε συνδυασμό και με τις συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένα γήπεδα, θεωρείται απίθανο να είναι έτοιμο το VAR στην αρχή του πρωταθλήματος, με την «Live Sport» να τονίζει πως σε ευτυχές σενάριο η χρήση του θα γίνει την 3η αγωνιστική, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σε γήπεδα όπως το «Καραϊσκάκη» και το ΟΑΚΑ δεν υπάρχει δυσκολία ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για εγκαταστάσεις όπως εκείνες σε Ξάνθη, Βόλο, Ηράκλειο και Περιστέρι. Οι επιτελείς της FIFA θα επιθεωρήσουν την πρόοδο των εργασιών σε διαδικασία που απαιτεί δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωσή της και εφόσον δεν διαπιστώσουν πρόβλημα θα δοθεί η απαραίτητη πιστοποίηση.

Την ίδια στιγμή, η προετοιμασία των γραφείων στο Μαρούσι όπου θα μεταφερθούν τα γραφεία της ΚΕΔ συνεχίζεται. Όσον αφορά το κόστος εγκατάστασης του VAR για το οποίο η συμφωνία είναι πενταετούς διάρκειας, αυτό θα αγγίξει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας