Ήττα για τον ʼρη υπό το βλέμμα του Κέρκεζ (vids)

Με ήττα αποχαιρέτησε την Ολλανδία ο Αρης, με την Αϊντχόφεν να κερδίζει 3-0 τους Κίτρινους. Πολύ καλό πρώτο μέρος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είχε και δοκάρι με τον Τόνσο, αλλά προβλημάτισε στο δεύτερο.

Αρεσε στο πρώτο, προβλημάτισε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης που είχε πολλά θετικά σημάδια στο παιχνίδι του στο τρίτο και τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Παρόλα αυτά η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έδειξε πως χρειάζεται χρόνο ακόμα για να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο.

Η Αϊντχόφεν που σαφώς είναι πιο έτοιμη από τους Κίτρινους εκμεταλλεύτηκε μία αδράνεια της άμυνας και ένα λάθος του Εμαν και πήρε τη φιλική νίκη με σκορ 3-0. Τους βασικούς ποδοσφαιριστές του χρησιμοποίησε ο Ελληνας τεχνικός στα πρώτα 60' του φιλικού, το οποίο παρακολούθησε δια ζώσης ο Ντούσαν Κέρκεζ που μετέβη από τη Βουλγαρία στην Ολλανδία γι' αυτό το λόγο.

Η εικόνα του αγώνα

Τη μοναδική στιγμή αδράνειάς του «πλήρωσε» στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης με τον Λίντσεϊ Ρόουζ άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (σ.σ. διαμαρτυρήθηκαν οι Κίτρινοι για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης) με τους Ολλανδούς με τον αναπάντεχο αυτό τρόπο να παίρνουν στο 40' προβάδισμα στο σκορ. 

Με εξαίρεση αυτή τη φάση, ο Αρης, είχε πολύ καλή παρουσία. Ο Σάββας Παντελίδης, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, σε μία ουσιαστικά πρόβα ενόψει ΑΕ Λεμεσού, αφού παρέταξε βασική ενδεκάδα. 

Οι Κίτρινοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα μέχρι και το 25'. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα φιλικά στην Ολλανδία, η ομάδα του Παντελίδη, έβγαλε πολλά από τα στοιχεία που δούλεψε στην προετοιμασία. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, ανάπτυξη από τα άκρα και ενεργοποίηση του Μπράουν Ιντέγε που ήταν κινητικός και δραστήριος μέσα στην αντίπαλη περιοχή. 

Η Αϊντχόφεν από το ημίωρο και έπειτα ισορρόπησε την εικόνα του αγώνα, όμως ο Αρης με τον Μάρτιν Τόνσο στο 39' άγγιξε το γκολ, όμως το σουτ του Αργεντινού τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Ζόετ. 

Συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο το δεύτερο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Αρη, με την Αϊντχόφεν να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, δύο μόλις λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Σκόρερ ήταν ο Αμπντελ Μέλεκ που νίκησε τους αμυντικούς του Αρη στον «αέρα» αρχικά και έπειτα τον Εμαν που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Ο Αρης που μέχρι και το 58' έπαιζε με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι, έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο με τον Ντουάρτε να περνάει στο παιχνίδι αντί του Φετφατζίδη. Γενικώς η εικόνα του Αρη δεν ήταν καλή στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ολλανδούς που είναι σαφώς ανώτερη και πιο έτοιμη ομάδα να πατούν καλύτερα και να βάζουν δύσκολα στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. 

Στο 60' ο Φαν Μπόμελ έκανε έντεκα αλλαγές μαζί, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, λόγω και της κόπωσης, με τον Σάββα Παντελίδη να κάνει κι αυτός αρκετές αλλαγές. Οι Ολλανδοί πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 85' με σκόρερ τον Πιρόε από το ύψος της μικρής περιοχής να νικάει τον Αυστριακό πορτιέρε για το τελικό 3-0.

Πλέον ο Αρης ολοκλήρωσε τα φιλικά του στην Ολλανδία έχοντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και αύριο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του ενόψει του πρώτου αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού. 

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Ζόετ, Λούκασεν, Βιρτζίβεν, Χένριξ, Λάμερς, Μπρούμα, Μέλεν, Μπεργκβάιν, Ροσάριο, Ντάμφρις,Τόνισεν.

Eπαιξαν και οι: Ρούιτερ, Ραμσελάαρ, Τέζε, Σούλας, Ντε Χάας, Βέρεθ, Σαντιλέκ, Ιχατάρεν, Αμπουκχάλ, Πιρόε, Γκάκπο.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Έμαν, Κωνσταντινίδης (85΄Μπαγκαλιάννης), Κόρχουτ (85΄Τσαγκαλίδης), Ροζ (72΄Δεληζήσης), Βέλεθ (72΄Σόουζα), Μπάσα, Ματίγια (85΄Μπακούτσης), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (55΄Ντουάρτε), Τόνσο (70΄Μαρτίνες), Ιντέγε (70΄Γιουνές, 90' Κλεμέντε).










Πηγή: sdna,gr

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς