ΑΕΚ με υπογραφή Καρντόσο και μαέστρους Ζεράλδες, Σιμάο

Η ΑΕΚ μαθαίνει και... ομορφαίνει! Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν στο χορτάρι πολλά ενθαρρυντικά στοιχεία και πράγματα που ζητάει ο Μιγκέλ Καρντόσο, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο για 55 λεπτά και επικράτησαν 1-0 σε φιλικό κόντρα στην Λαμίας. 

Εξαιρετική η εμφάνιση από τον μαέστρο Ζεράλδες, ο οποίος ξέρει καντάρια μπάλα και αποτελεί μια διαρκή πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους του, ενώ πάρα πολύ καλός ήταν ξανά ο Σιμάο και δείχνει να βρίσκεται στο γήπεδο με τους συμπαίκτες του. Ντεμπούτο για τον Βέρντε, ο οποίος έβγαλε διάθεση στο 45λεπτο που έπαιξε όπως και ο Αλμπάνης, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ και με την βοήθεια του... Βύντρα ύστερα από γύρισμα του Χουλτ! 

Θετικότατη και στο τακτικό και αμυντικό κομμάτι η Ένωση, παρότι παρατάχθηκε με δίδυμο... ανάγκης στα στόπερ το οποίο αποτελούνταν από τον Σβάρνα και τον Λόπες αλλά δεν δέχθηκε φάση! 

Από την άλλη μεριά, η Λαμία δεν έπεισε καθόλου και ο Μάκης Χάβος πρέπει να προβληματίζεται αρκετά καθώς η ομάδα του είχε προβλήματα αμυντικά ενώ επιθετικά ήταν ακίνδυνη και δεν δημιούργησε τον παραμικρό κίνδυνο στην Ένωση. 

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με τον Κατσίκα κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάλιακα, Βύντρα, Πλιάτσικα και Βάντερσον να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Μπεχαράνο και Δημούτσος το δίδυμο στον άξονα, με τους Καραμάνο, Τομάς, Ρόμανιτς να αποτελούν την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τουράμ. 

Με 4-2-3-1, επίσης, από την άλλη μεριά και η ΑΕΚ. Ο Μιγκέλ Καρντόσο έδωσε... γάντια βασικού στον Τσιντώτα, με τους Παουλίνιο, Σβάρνα, Λόπες και Χουλτ να αποτελούν την αμυντική γραμμή. Σιμόες και Σιμάο στον άξονα, με τον Ζεράλδες να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και να αποτελεί την μεσοεπιθετική τριάδα παρέα με τους Αλμπάνη και Βέρντε (σσ. ανεπίσημο ντεμπούτο). Ο Κλωναρίδης βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης. 

Το ματς

Μετά το πέρας του πενταλέπτου η ΑΕΚ πήρε την κατοχή και τον έλεγχο του ματς, άρχισε να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και με γρήγορο ρυθμό, βγάζοντας ωραίες συνεργασίες. Η μπάλα δεν σηκωνόταν από το έδαφος από τους κιτρινόμαυρους, κάτι που προφανώς είναι και οδηγία του Μιγκέλ Καρντόσο και η μεσοεπιθετική τετράδα συν τον Σιμάο την κυκλοφορούσαν γρήγορα και με την μία. Μόλις στο 6’ ο Κλωναρίδης έχασε την ευκαιρία να σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία καθώς βιάστηκε να κάνει το τελείωμα, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Ζεράλδες πέρασε άουτ.

Ο Ζεράλδες ήταν εξαιρετικός όπως και ο Σιμάο, ο Βέρντε είχε διάθεση όπως και ο Αλμπάνης και η ΑΕΚ έβγαζε κίνηση και ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βέρντε δοκίμασε δύο φορές τα πόδια του νωρίς νωρίς αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 23’ η εκτέλεση φάουλ του Ζεράλδες πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Κατσίκα. Το cooling break για να δροσιστούν οι παίκτες έριξε τον ρυθμό αλλά με τη συμπλήρωση 33 λεπτών η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με μια φάση που πιθανότατα θα δούμε αρκετά τη φετινή σεζόν. Και αυτό καθώς προήλθε από ομαδική συνεργασία με τον Ζεράλδες να τροφοδοτεί τον Σιμαό, αυτός να ανοίγει αριστερά και τον Χουλτ να κάνει την κατάλληλη στιγμή το γύρισμα στον Αλμπάνη, ο οποίος με την βοήθεια του... Βύντρα σκόραρε για το 1-0. 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια καλή τελική για τις δύο ομάδες, με τον Βέρντε να κάνει ωραία προσπάθεια και σουτ, με τον Κατσίκα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ το σουτ του Σάλιακα που πέρασε λίγο άουτ, ήταν η μοναδική τελική της Λαμίας. Κάπως έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» τελείωσαν το 45λεπτο με εξαιρετική αμυντική λειτουργία παρότι απουσίαζαν οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου ενώ δημιουργικά τα πήγαν αρκετά καλα, με τους Σιμάο, Ζεράλδες να έχουν κέφια! Στην αρχή της επανάληψης ο Καρντόσο πέρασε στο ματς τους Αθανασιάδη, Ντέλετιτς και Μπότο, βγάζοντας τους Τσιντώτα, Αλμπάνη και Βέρντε, ενώ ο Χάβος χρησιμοποίησε τους Βελλίδη, Καραγιάννη αντί των Τομάς, Κατσίκα. 

Με διάθεση μπήκε στο δεύτερο μέρος ξανά η Ένωση και δημιούργησε ορισμένους κινδύνους προς την αντίπαλη περιοχή αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα. Ο Ζεράλδες ήταν ξανά αυτός που είτε απειλούσε είτε δημιουργούσε, ο Σιμάο βοηθούσε στην κυκλοφορία και ο Σιμόες ήταν επίσης θετικότατος στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Παουλίνιο είχε πολλά ανεβάσματα αλλά δεν δημιούργησε ιδιαίτερους κινδύνους, ενώ ο Χουλτ ήταν εξαιρετικός! 

Ο Ζεράλδες έφτιαξε ακόμη μια φάση στρώνοντας στον Ντέλετιτς, ο οποίος έπιασε με τη μία το σουτ αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ, στην τελευταία καλή φάση στο φλικό. Και αυτό καθώς στη συνέχεια ο Μάκης Χάβος και ο Μιγκέλ Καρντόσο έκαναν τη μία αλλαγή μετά την άλλη και ο ρυθμός... εξαφανίστηκε με συνέπεια να περάσει το τελευταίο 20λεπτο σαν να μην συνέβει ποτέ και με τους οπαδούς της ΑΕΚ να μένουν με το «παράπονο» της μη χρησιμοποίησης του Ολιβέιρα, ο οποίος όπως ήταν λογικό έμεινε στον πάγκο καθώς δεν έχει προπονηθεί ακόμη πολλές φορές με την ομάδα.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
Απάντησε για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του μπροστά στους παίκτες της Κόβεντρι ο Άντονι
Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία
Νέα ανατροπή στην Μπάγερν-Φαβορί για τον πάγκο ο Ράνγκνικ
Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο-Στους δρόμους χιλιάδες οπαδοί της Ίντερ για την κατάκτηση του σκουντέτο (pics)