Δοκάρι ο Κολοβός, 45λεπτο ο Ζαχίντ στο φινάλε του Παναθηναϊκού

Φινάλε με ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, αφού οι πράσινοι έμειναν στο 0-0 κόντρα στη σαφώς πιο έτοιμη Μπρέντα, όντας πάντως ανώτεροι των αντιπάλων τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Οι πράσινοι έδειξαν να έχουν κάποια προβλήματα στη δημιουργία του παιχνιδιού, ωστόσο, παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο στο αμυντικό σκέλος. Θα μπορούσαν, πάντως, να είχαν φύγει με τη νίκη από ένα ακόμα φιλικό αν μετρούσε το κανονικό γκολ που πέτυχε ο Κίκο Μακέντα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Πως παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Δώνης

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3 και τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Ινσούα. Σε ρόλο εξαριού τον Δώνη με στηρίγματα τους Χατζηθεοδωρίδη και Κολοβό, στα φτερά της επίθεσης Κόναν και Χατζηγιοβάνη και στην κορυφή τον Μακέντα.

Ξεκίνημα σε χαμηλό τέμπο

Οι παίκτες του Δώνη μετά τη Φένλο κλήθηκαν να αγωνιστούν κόντρα σε μία ακόμα «κλειστή» άμυνα σε αντίθεση, βεβαίως, με ό,τι συνάντησαν απέναντι σε Άγιαξ και Φέγενορντ. Αυτό τους δυσκόλεψε καθώς δεν έβρισκαν τους χώρους που θα ήθελαν για να φτάσουν στην αντίπαλη εστία. Παρ’ όλα αυτά, ήταν εκείνοι που έλεγχαν το ματς και είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους.

Ανέβηκε ο ρυθμός μετά το μισάωρο

Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετή ώρα να απειλήσει την εστία των Ολλανδών με την πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη φάση για τους πράσινους να σημειώνεται στο 27’ όταν η μπάλα στρώθηκε στον Δώνη που λίγο έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 35’ οι γηπεδούχοι είχαν την δική τους πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Στόκερς σούταρε με τον Κότσαρη αρκετά εκτός εστίας και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από κάθετο δοκάρι άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα το τριφύλλι είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Χατζηθεοδωρίδη να κάνει ωραίο σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο εκτός εστίας. Στο 43’ οι πράσινοι σκόραραν με προβολή του Κίκο Μακέντα μετά από σουτ του Κολοβού, ωστόσο, ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το γκολ ως οφσάιντ. Ο Ιταλός ήταν σε κανονική θέση και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει.

Από ένα δοκάρι για την κάθε ομάδα

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Μπρέντα όταν στο 50’ ο Ελ Αλούτσι έκανε το σουτ, ο Κότσαρης ακούμπησε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρυνθεί. Ο νεαρός τερματοφύλακας απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πως είναι σε θέση να δημιουργήσει ευχάριστο... πονοκέφαλο στον Δώνη κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έξι λεπτά αργότερα ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Ολάι να πέσει στη γωνία του και διώξει με δυσκολία.

Στο 63’ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να τα βάλει με την ατυχία του αφού ο Κολοβός βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή και σούταρε όμως το δοκάρι δεν του επέτρεψε να σκοράρει. Ένα γκολ που αν έμπαινε σίγουρα θα βοηθούσε πολύ τον Έλληνα χαφ να «ανέβει» ψυχολογικά.

Οι πολλές αλλαγές έριξαν το τέμπο

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε πολλές αλλαγές, θέλοντας να δοκιμάσει πράγματα που έχει στο μυαλό του. Αυτό είχε ως συνέπεια ο ρυθμός της αναμέτρησης να πέσει και πάλι και ουσιαστικά μέχρι και το φινάλε να μην υπάρξει άλλη καλή ευκαιρία. Το 0-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και πλέον οι πράσινοι επιστρέφουν το πρωί της Τρίτης στη βάση τους στην Αθήνα, ενώ ακολουθεί το προσεχές Σάββατο το φιλικό με τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

H σύνθεση του Παναθηναϊκού:

Κότσαρης (65’ Χριστογιώργος), Γιόχανσον (65’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (65’ Μαυρομμάτης), Πούγγουρας (77’ Θεοχάρης), Ινσούα (65’ Ζαγαρίτης), Δώνης (46’ Ζοάο Νούνες), Χατζηθεοδωρίδης (65’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (73’ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (73’ Αλεξανδρόπουλος), Κόναν (46’ Ζαχίντ), Μακέντα (73’ Βέργος).

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας