Ωρα... ΠΑΟΚ για τη μεγάλη υπέρβαση

Έτοιμος για το πρώτο μεγάλο φετινό ραντεβού του είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» στην κατάμεστη Τούμπα, αντιμετωπίζει απόψε τον Αγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του «Αίαντα», τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδό του –για πρώτη φορά στην ιστορία του– στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι Ολλανδοί πέρυσι πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασαν έως τον ημιτελικό, αποκλείοντας διαδοχικά τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους. Βέβαια, σε σχέση με εκείνη την ομάδα οι αλλαγές είναι σημαντικές, καθώς παίκτες-βαρόμετρο άλλαξαν ποδοσφαιρική στέγη. Ο Ματάις ντε Λιχτ πήγε στη Γιουβέντους και ο Φρένκι ντε Γιονγκ στην Μπαρτσελόνα. Στον ΠΑΟΚ, ο Αμπελ Φερέιρα είδε χθες το πρωί τον Ομάρ ελ Καντουρί να προπονείται κανονικά και πλέον να είναι στη διάθεσή του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας, χθες, στους εκπροσώπους του Τύπου, είπε πως σε αγώνες σαν και αυτόν η νίκη κρίνεται στις λεπτομέρειες.

«Ολοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί. Ολοι προετοιμάστηκαν για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο ματς αυτό θα δείτε τον καρπό των έντεκα που θα ξεκινήσουν, των εφτά που θα είναι στον πάγκο αλλά και των υπολοίπων που βοήθησαν στην προετοιμασία. Θέλω όλοι οι παίκτες μου να είναι έτοιμοι να δώσουν το... 200% στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Αγιαξ, Τεν Χαγκ, χαρακτήρισε υπολογίσιμο αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, πρόσθεσε ότι ξεχωρίζει τους Πέλκα και Μπίσεσβαρ, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Φαν Ντε Μπέεκ θα παίξει κανονικά και στα δύο παιχνίδια, παρά το ενδιαφέρον της Ρεάλ.

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αγιαξ, τότε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει ή τον ΑΠΟΕΛ ή την Καραμπάγκ, κάτι που σημαίνει ότι η πολυπόθητη παρουσία του στους ομίλους θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη δική του απόδοση. Αντίθετα, αν αποκλειστεί, τότε θα πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα, όπου θα παίξει με μία εκ των Σλόβαν Μπρατισλάβας ή την ιρλανδική Ντάνταλκ.

Τους πιθανούς αντιπάλους του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έμαθε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος πάντως θα ήθελε σαφώς πιο βατό ζευγάρι. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» αν αποκλείσουν την Μπασακσεχίρ στον 3ο προκριματικό γύρο θα παίξουν με μία εκ των Πόρτο ή την Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ (21/8 και 27/8), αν και θα προτιμούσαν να έχουν απέναντί τους την Κλαμπ Μπριζ ή την Ντιναμό Κιέβου.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» με την πρόκρισή τους πριν από λίγες μέρες επί της Βικτόρια Πλζεν έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, άρα και την ευρωπαϊκή τους παρουσία τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο.

Πηγή: kathimerini.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη