Απέναντι στο θηρίο το σημαντικό είναι να μείνεις όρθιος

Και τι ζητάει; Μία ευκαιρία στον... παράδεισο να πάει. Ισως να την είχε αυτή την ευκαιρία στην Τούμπα και να την έχασε, ίσως από την άλλη στην Τούμπά να κατάλαβε ότι απέναντί του δεν έχει ένα άτρωτο θηρίο, όπως πιθανόν πίστευε στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά μία ομάδα που είναι ασφαλώς ανώτερη, αλλά μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια και σίγουρα έχει τρωτά σημεία. Θα μάθουμε σε μία εβδομάδα στο Αμστερντάμ τι από τα δύο συνέβη.

Ο ΠΑΟΚ με βάση αυτό το 2-2 δεν αύξησε τις λιγοστές ελπίδες που είχε να κάνει την υπέρβαση, αλλά κάλυψε κάμποσο από το ψυχολογικό ντεσαβαντάζ που αισθανόταν πριν από το ματς για την αναμέτρηση με την ημιφιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε αυτό ήταν κάτι που φάνηκε στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ είδε με δέος τον Αγιαξ και ο πρωταθλητής Ολλανδίας έμοιαζε ικανός σε εκείνο το χρονικό διάστημα να κάνει παρέλαση στην Τούμπα και να πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Δεν ήταν τόσο η δική του απόδοση όσο ο φόβος του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπήκε στο ματς για να πληγώσει το θηρίο, ούτε για να το τρομάξει, αλλά μόνο για να δει πόσο επικίνδυνο είναι και πόσο δαγκώνει. Μοιραία τον δάγκωσε και τον πλήγωσε.

 Η τεράστια μαγκιά του ΠΑΟΚ ήταν ότι όχι μόνο δεν λιποθύμησε στη θέα του πρώτου αίματος, αλλά αγρίεψε και έβγαλε τόσο μανιασμένη αντίδραση από το 20ο λεπτό και μετά που το υπέρ του 2-1 στο ημίχρονο έμοιαζε φτωχό. Πήγε στα αποδυτήρια με την αίσθηση ότι θα μπορούσε να το έχει κάνει 3-1 και να έχει προκαλέσει πανικό στον Αγιαξ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία άλλη ιστορία, το “ροκ” παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου κράτησε ελάχιστα λεπτά και ο Αγιαξ ηρέμησε. Οταν ηρεμούν αυτοί είναι χειρότεροι από όταν αγριεύουν. Η αίσθηση ότι δεν κινδύνευαν σοβαρά τους έδινε συνεχώς μέτρα. Προφανώς το γκολ της ισοφάρισης του Χούντελαρ (2-2) ήταν ένα συμπτωματικό γκολ, αλλά από την άλλη αν προσέξεις καλά την φάση καταλαβαίνεις ότι αυτοί την τύχη τους την κυνηγάνε. Μία πάσα ένα μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή και έξι (!!!) παίκτες του Αγιαξ να την περιμένουν για να την μετατρέψουν σε γκολ γύρω ή μέσα στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ. Πόσες ομάδες στον κόσμο αλήθεια, όχι σε στημένη φάση αλλά σε ανοικτό παιχνίδι έχουν έξι παίκτες μέσα ή γύρω από την μικρή περιοχή έτοιμους να σκοράρουν; Που να την διώξει ο Βαρέλα και να μην βρει σε πόδι, όταν δώδεκα πόδια αντιπάλων τον έχουν περικυκλώσει;

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του ματς και κάπως έτσι πάμε για τη ρεβάνς στο Αμστερνταμ. Οπως και να έχει τα πράγματα και εκεί θα είναι δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ μας έχει δείξει ότι λειτουργεί στα δύσκολα. Αλλωστε έχει μεγαλώσει τόσο που έχει φέρει 2-2 με αυτόν τον Αγιαξ και ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε και δεν τον νίκησε.

 Αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά, τα λέει όλα. Στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ θα πάει για την υπέρβαση, το ξέρει ότι είναι δύσκολο, αλλά πλέον όχι αδύνατο. Αυτή δεν θα είναι μία mission impossible και αυτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ το κατάλαβαν στην Τούμπα στα 95 λεπτά που χόρεψαν με το θηρίο και βγήκαν όρθιοι. Αν μπορούν και να το βγάλουν νοκ άουτ είναι μία άλλη ιστορία, αλλά είναι ωραίο που θα έχουμε την δυνατότητα να το μάθουμε σε μία εβδομάδα. Αλλωστε όταν τα βάζεις με το θηρίο το σημαντικό είναι να μένεις όρθιος. Ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η στιγμή που θα σου δοθεί η δυνατότητα να το βγάλεις νοκ άουτ...

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες