Μαγική βραδιά, τεσσάρα και... 30 στο ταμείο

Το Καραϊσκάκη έζησε ακόμη μια τεράστια ευρωπαϊκή βραδιά! Ο Ολυμπιακός με ένα σπουδαίο, καλοκαιρινό, ευρωπαϊκό παιχνίδι, ισοπέδωσε την Κράσνονταρ με 4-0 κυριαρχώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, παρέμεινε αήττητος για 15ο ματς προκριματικών, κράτησε το μηδέν για πέμπτο σερί 90λεπτο στα φετινά προκριματικά και με το τεράστιο από κάθε άποψη αυτό αποτέλεσμα, βρίσκεται με το ένα πόδι στους ομίλους του Champions League. Μεγάλο παιχνίδι από Ποντένσε, Βαλμπουενά και Γκιγιέρμε, αλλά με άνθρωπο του αγώνα τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, με τους Γκερέρο και Ποντένσε να «γράφουν» επίσης το όνομά τους στον πίνακα. Άριστο ξανά και το πλάνο του Μαρτίνς, ο οποίος κλείδωσε στα... αποδυτήρια τα ατού της ρωσικής ομάδας.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, καλό και γρήγορο ματς έγινε στο Καραϊσκάκη, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά ανοιχτά. Στο ξεκίνημά του ήταν μοιρασμένο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πιέσει ψηλά από νωρίς αλλά παράλληλα να επιτίθεται οργανωμένα, με ιδιαίτερη προσοχή και πειθαρχία, αφού η Κράσνονταρ έδειξε όποτε της δόθηκε η ευκαιρία ότι είναι μια επικίνδυνη ομάδα με πολλούς αυτοματισμούς και μεγάλη ικανότητα στο ανοιχτό γήπεδο. Σταδιακά πάντως στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τους ρυθμούς τους και πήραν τον απόλυτο έλεγχο όσων συνέβαιναν στο χορτάρι, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στο πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός είχε 2-3 καλές στιγμές, κυρίως με μακρινά σουτ και μια κεφαλιά του Μπουχαλάκη, ενώ μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά ο ρυθμός έπεσε λόγω των αρκετών φάουλ και του τραυματισμού του Καμπελά. Οι Πειραιώτες πάντως διατήρησαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ενώ μετά από ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Κράσνονταρ, κατάφεραν να κλείσουν και όλους τους χώρους στα μετόπισθεν, με τους Ρώσους να πλησιάζουν ελάχιστα την εστία του Σα. Στο δε κρίσιμο σημείο του πρώτου μέρους, με τη συμπλήρωση του μισαώρου, ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του, ανοίγοντας το σκορ με το υπέροχο πλασέ του Γκερέρο, αλά... Τιερί Ανρί.

Μετά το 1-0, ο ήδη καλύτερος από την Κράσνονταρ Ολυμπιακός, κατάφερε να κυριαρχήσει πλήρως. Έκανε σωστά το παιχνίδι του στο επιθετικό κομμάτι, παράλληλα έκλεισε άψογα τα ατού των Ρώσων με σωστές αλληλοκαλύψεις, καλές τοποθετήσεις και αποφασιστικές ενέργειες, ενώ στο φινάλε του είχε και δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ποντένσε και Βαλμπουενά για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με κατοχή της μπάλας, ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι του προσπαθώντας να «κλειδώσει» το παιχνίδι με το μηδέν στην άμυνα, ψάχνοντας χωρίς πίεση το 2-0 που θα τον έκανε απόλυτο αφεντικό στην υπόθεση πρόκριση. Μετά από δύο εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, τελικά το πολυπόθητο δεύτερο γκολ ήρθε σε επίσης κομβικό σημείο, λίγο πριν μπει το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν στην αντεπίθεση του 78', ο Βαλμπουενά δημιούργησε και ο Ραντζέλοβιτς εκτέλεσε, τρία λεπτά αφότου είχε μπει στο ματς. Ο απίθανος Σέρβος μάλιστα κράτησε το καλύτερο για το φινάλε, αφού με το Καραϊσκάκη να έχει... γύρει, έκανε το 3-0 με ένα απίθανο σουτ στο 85' εκτός περιοχής. Ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός είχε και... κερασάκι, με τον Μπουχαλάκη να βρίσκει τον Ποντένσε και αυτόν να «κρεμάει» τον Ρώσο για το θριαμβευτικό 4-0.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες