Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ζαγοράκης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά της σλοβακικής αστυνομίας

  11/09/2019 20:07
Ζαγοράκης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά της σλοβακικής αστυνομίας

Ζαγοράκης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά της σλοβακικής αστυνομίας

  11/09/2019 20:07

Mαζί με την αποστολή του ΠΑΟΚ στις 23 Αυγούστου επέστρεψε από την Μπρατισλάβα κι ένας οπαδός του Δικεφάλου, ο οποίος χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα στη διάρκεια των επεισοδίων με τη σλοβακική αστυνομία πριν από την έναρξη του ματς και χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στο μάτι.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ζαγοράκης, κατήγγειλε με κοινοβουλευτική του ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη στάση της σλοβακικής αστυνομίας, η οποία έφτασε στο σημείο να κάνει χρήση σιδερένιων γκλοπ, αλλά και πλαστικών σφαιρών εναντίον των θεατών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση πλαστικών σφαιρών μέσα σε γήπεδο και μάλιστα σε ευρωπαϊκό αγώνα διασυλλογικής οργάνωσης (Champions League και Europa League), ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση ενάντια σε αυτές τις πρακτικές, καθώς η ΕΕ έχει πλέον ειδικές αρμοδιότητες στον τομέα του αθλητισμού.

\Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, με την ιδιότητα μάλιστα του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την ασφάλεια, την προστασία σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλες αθλητικές διοργανώσεις, κάλεσε την Επιτροπή να προωθήσει δικλείδες ασφαλείας ενάντια στη χρήση αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας εντός των αθλητικών γηπέδων, καθώς η ίδια χρηματοδοτεί τακτικά πρωτοβουλίες της INTERPOL/EUROPOL στον σχεδιασμό και την εκτέλεση μέτρων αστυνόμευσης και ασφάλειας για αθλητικές διοργανώσεις.
 

"Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη στο γήπεδο της Σλόβαν. Το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή και οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το χαρακτήρα, ως κόρη οφθαλμού. Η χρήση πλαστικών σφαιρών σε ευρωπαϊκό μάλιστα αγώνα διασυλλογικής οργάνωσης είναι κάτι το ανήκουστο.

Έχουμε ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε συνεργασία και με το Συμβουλίου της Ευρώπης μια προσπάθεια για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ασφαλείας στους αθλητικούς αγώνες. Η ομαδική βία όμως είναι μόνο μια πτυχή του προβλήματος. Θα πρέπει και οι δυνάμεις ασφαλείας των γηπέδων να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Το να κινδυνεύει ένας φίλαθλος να χάσει το μάτι του επειδή πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα, ύστερα μάλιστα από χτύπημα της αστυνομίας είναι πραγματικά αδιανόητο".

Πηγή: sport24.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας