Επιλέγει μεταξύ Μίκαελ Όενινγκ και Ισπανού προπονητή o ʼρης

Η έρευνα και οι διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους έδειξαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση που ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια. Γιατί οι «κίτρινοι» έχουν συγκεκριμένο ποσό να διαθέσουν, θέλουν προπονητή ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη νεότερη γενιά τεχνικών και ταυτόχρονα λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι στην ομάδα βρίσκονται εννιά παίκτες είτε από την Ισπανία είτε από τη Λατινική Αμερική.

Η λογική του Άγγελου Χαριστέα είναι να πορευτεί η ομάδα με προπονητή με τον οποίον έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Προς αυτήν την κατεύθυνση, προχώρησε σε επαφές με τον 54χρονο Μίκαελ Όενινγκ με τον οποίον συνυπήρξαν στη Νυρεμβέρη, στο διάστημα που ο Γερμανός προπονητής είχε ρόλο υπηρεσιακού.

Το μειονέκτημα του Όενινγκ είναι ότι δεν έχει να παρουσιάσει πετυχημένη καριέρα. Από τη μία πλευρά είναι η γνώση του τρόπου δουλειάς του Γερμανού, από την άλλη το γεγονός ότι μετά τη Νυρεμβέργη και με εξαίρεση κάποιους μήνες στο Αμβούργο, δεν ήταν σε ομάδα με μεγάλη πίεση και υψηλές απαιτήσεις.

Για την ακρίβεια, δούλεψε για περίπου μια διετία στο Μαγδεμβούργο ενώ προηγήθηκαν συνεργασίας με ομάδες Νέων των Βόλφσμπουργκ, Γκάλντμπαχ. Επί της περίπτωσης του Όενινγκ, ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης εκτιμά ότι είναι μια ασφαλής επιλογή.

Μέχρι στιγμής οι «κίτρινοι» δεν έχουν κάνει την τελική επιλογή τους, καθώς δεν έχει κλείσει ο κύκλος των επαφών με Ισπανούς προπονητές. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Ζεράρ Λόπες, αλλά η περίπτωση του τελευταίου αποτελεί μία από τις εναλλακτικές επιλογές. 

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας