Έσπασε το «μπλόκο» στο Αγρίνιο ο Λιβάγια

Έσπασε το... μπλόκο στο Αγρίνιο η ΑΕΚ (0-1).

Ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στην Ένωση αλλά ο Μάρκο Λιβάγια βγήκε μπροστά και καθάρισε για ακόμη ένα ματς. Ο Κροάτης φορ ήταν ξανά ο καλύτερος για την ΑΕΚ, παρέα με τον Μάνταλο, και με ένα τρομερό γκολ στο 69ο λεπτό κατάφερε να... λυγίσει τους Αγρινιώτες και να πάρει το τρίτο της διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη μεριά, ο Παναιτωλικός... παραπαίει, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα και δεν έχει βαθμό μετά το πέρας των τεσσάρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος! Την ερχόμενη εβδομάδα, τα «καναρίνια» ταξιδεύουν στην Αθήνα για τον... πρόωρο τελικό με τον Ατρόμητο.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μανουέλ Φερέιρα παρέταξε τον Παναιτωλικό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Κνετ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλή, Μπάλμπι στην τετράδα της άμυνας. Λουσέρο, Ταχάρ το δίδυμο στον άξονα, με τους Ντίας, Ντάλσιο, Αριγίμπι να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Μοράρ.

Το 3-5-2 επέλεξε ως διάταξη ξανά ο Νίκος Κωστένογλου. Ο Μπάρκας ήταν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι και Βράνιες στην τριάδα των στόπερ. Παουλίνιο και Λόπες τα δύο μπακ χαφ, με τους Κρίστισιτς, Σιμόες και Μάνταλος να είναι η τριπλέτα στα χαφ. Ο Αλμπάνης με τον Λιβάγια ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Το ματς

Φουλ κατοχή, πρέσινγκ και γρήγορο ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου είχαν μπει στο ματς αποφασισμένοι για να βρουν ένα γρήγορο τέρμα που θα τους έδιωχνε το άγχος, έφτιαξαν κάποιες τελικές με κύριο εκφραστή τον Μάνταλο αλλά ο Κνετ ήταν σταθερός και δεν είχε πρόβλημα να... αντιμετωπίσει κάθε τελική προς την εστία του. Σιγά σιγά, όμως, ο Παναιτωλικός είχε αρχίσει να ισορροπεί το παιχνίδι και να κλείνει τους διαδρόμους προς την περιοχή του, «σβήνοντας» τον ρυθμό. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι... προσπάθησαν να φτιάξουν και κάτι στην αντεπίθεση, σκόραραν με τρομερή λόμπα του Μοράρ σοτ 28’ αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ!

Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες δεν απειλούσαν και... διαγωνίζονταν η μία την άλλη στα λάθη, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται όπως ξεκίνησε, χωρίς σκορ (0-0). Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και έπρεπε να συνέλθει. Πράγμα που συνέβη στην επανάληψη. Με τον Λιβάγια να βγαίνει ξανά μπροστά και τον Μάνταλο να τον... σιγοντάρει, η ΑΕΚ έγινε φουλ επιθετική και επικίνδυνη δημιουργώντας συνεχώς φάσεις στην εστία του Κνετ.

Στο 52’ ο πορτιέρε του Παναιτωλικού μπλόκαρε το σουτ του Λιβάγια, ενώ επτά λεπτά μετά ο Κροάτης φορ απείλησε ξανά με κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν... έβαζαν μυαλό, οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να απειλούν με Μάνταλο και Λιβάγια και στο 69ο λεπτό μετά από συνεργασία των δύο, ο Λιβάγια κατάφερε με φοβερό ξερό σουτ να νικήσει τον Κνετ για το 1-0!

Το... πάρτι στις κερκίδες είχε ξεκινήσει, ο Κωστένογλου με τις αλλαγές του φρέσκαρε την ομάδα του και όλα πήγαιναν «ρολόι» για τους «κιτρινόμαυρους». Αμυτνικά, μάλιστα, ήταν αρκετά συμπαγής και δεν δεχόταν φάσεις και λίγο έλειψε ο Λιβάγια να «κλειδώσει» το ματς αλλά Κνετ και οριζόντιο δοκάρι του στέρησαν το 2-0. Ωστόσο, τελικά οι φιλοξενούμενοι δεν πλήρωσαν την αστοχία τους και κατάφεραν να πανηγύρισουν το τρίτο διαδοχικό τους τρίποντο, αφήνοντας τον Παναιτωλικό στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλής, Μπάλμπι, Λουσέρο (76' Καββαδίας), Ταχάρ (82' Τσιγγάρας), Ντίας (87' Μπαϊροβιτς(, Ντάλσιο, Αριγίμπι, Μοράρ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο, Κρίστισιτς (78' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Μάνταλος (84' Χουλτ), Λόπες, Αλμπάνης (65' Γιακουμάκης), Λιβάγια.

 

Πηγή:sport-fm

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας