Φέρνουν διαιτητή για το ΑΕΚ–ΠΑΟΚ που είναι υπό παραίτηση στη χώρα του

Οι Ελβετικές ποδοσφαιρικές αρχες «άδειασαν» τον Στέφαν Κλόσνερ στην αποβολή Νουτσόλο, στον αγώνα Ξαμάξ – Ααράου, τον περασμένο Μάϊο με αποτέλεσμα να μην έχει κίνητρο, όπως ο ίδιος δηλώνει, η ΚΕΔ όμως, τον επέλεξε για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Μετά τον 34χρονο Γερμανό Σάσα Στέγκεμαν, που έπαιξε στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, η ΚΕΔ στράφηκε στον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερο του, τον Ελβετό Στέφαν Κλόσνερ, για τη «μονομαχία» των Δικέφαλων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, την Κυριακή 29/9 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο 38χρονος ρέφερι, είναι και αυτός μέλος της δεύτερης κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ, το σήμα της οποίας πήρε το 2012. Σε επτά χρόνια ευρωπαίκής καριέρας δηλαδή, δεν κατάφερε να προβιβαστεί ούτε μία φορά! 

Στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας ανέβηκε το 2010 και έχει στο ενεργητικό του 152 αγώνες στη Super League, 89 στην Challenge League και 34 στο Κύπελλο Ελλάδας ενώ η… χάρη του έφτασε μέχρι και τη Σαουδική Αραβία όπου τη σεζόν 2017-18 διαιτήτευσε στον αγώνα Φαϊσάλι – Αλ Φατέχ (0-2) για το πρωτάθλημα. Έχει παίξει ακόμη, σε τέσσερα παιχνίδια για την Bundesliga, την τετραετία 2011-2015.

Τον… άδειασαν
Ο Στέφαν Κλόσνερ, βιολόγος στο επάγγελμα, τον περασμένο Μάϊο βρίσκεται στο επίκεντρο του Ελβετικού πρωταθλήματος και τελεί υπό παραίτηση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει αφού πρώτα η Επιτροπή Εφέσεων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον «άδειασε» μεγαλοπρεπώς!

Στις 30 Μαϊου σφύριξε στον αγώνα Ξαμάξ – Ααράου (0-4) για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στο 52ο λεπτό, με το σκορ στο 0-3, δεν έδωσε πέναλτι στους γηπεδουχους, ο επιθετικός των οποίων Ραφαέλ Νουτσόλο έτρεξε κοντά του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κλόσνερ τον απέβαλε. Στο φύλλο αγώνα σημείωσε ότι ο παίκτης της Ξαμάξ τον έφτυσε. «Άκουσα τον ανάλογο θόρυβο και ένιωσα ότι με έχουν φτύσει στο γόνατο και στο χέρι» είπε ο Κλόσνερ για τον Νουτσόλο που δεν έχει και την καλύτερη φήμη ως χαρακτήρας αφού διαμαρτύρεται συνεχώς. 

Σε πρώτο βαθμό ο 36χρονος επιθετικός τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές αλλά η Ξαμάξ έκανε έφεση και δικαιώθηκε. 

Υπό παραίτηση, παίζει χωρίς κίνητρο
Η απόφαση εξόργισε τον Κλόσνερ που εξέφρασε την πρόθεση του να παραιτηθεί στο τέλος της περιόδου. 
«Δεν το χρειάζομαι αυτό πια και προτιμάω να περνάω διαφορετικά τα Σαββατοκύριακα μου. Το κίνητρο φεύγει, δεν εχω πια διάθεση. Γιατί δεν με πιστεύουν, τι σημαίνει αυτό, που οδηγεί; Πως προέκυψε η αθώωση του Νουτσόλο» αναρωτήθηκε. 

Ο Νουτσόλο στην άλλη άκρη, ισχυρίστηκε ότι «η επίθεση δεν μπορεί να αποδειχθεί παρα την αξιοπιστία του διαιτητή».

Από την Επιτροπή υποστήριζαν ότι… «δεν υπαρχει καμία εικόνα που να δείχνει τον Νουτσόλο να στρέφει το κεφάλι του προς τον διαιτητή. Επίσης, λόγω της απόστασης των δύο ανδρών, πολύ δύσκολα θα μπορούσε οποιοδήποτε φτύσιμο να ακουμπήσει τα δύο συγκεκριμένα σημεία του σώματος και ο ήχος από το φτύσιμο δύσκολα θα μπορούσε να ακουστεί σε ένα γεμάτο γήπεδο». 

Ο δε, πρόεδρος της Επιτροπής, Ερνεστ Στέχελιν, τόνισε ότι… «κατανοώ τον Κλόσνερ, η αναφορά του δεν είναι αναμφισβήτητη. Είναι όμως σαν την καθημερινότητα, όταν συμβαίνει ένα ατύχημα στον δρόμο και 10 μάρτυρες ρωτούνται σχετικά, συνήθως έχεις 11 απόψεις».

Τουλάχιστον, τον Κλόσνερ τον στήριξε ο επικεφαλής των Ελβετών διαιτητών, Ντάνι Βερμελίνγκερ και έκανε λόγο για έλλειψη υποστήριξης από τις αρχές (σ.σ. το «άδειασμα» που λέγαμε). «Είναι κρίμα που ένας από τους καλύτερους διαιτητές της Ελβετίας παραιτείται εξαιτίας της συμπεριφοράς των παικτών στο γήπεδο και της έλλειψης υποστήριξης από τις αρχές» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα πάντως, η ποινή πολύ δύσκολα θα άλλαζε αφού ότι γράφει στο φύλλο αγώνα, δεν ξεγράφει, με ελάχιστες εξαιρέσεις…

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
BINTEO: Χιλιάδες Γεωργιανοί στους δρόμους της Τιφλίδας μετά την ιστορική πρόκριση