Κολοβός: «Ήμασταν καλύτεροι του Ολυμπιακού»

Με... άλλη ψυχολογία θα ψάξει ο Παναθηναϊκός την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα την Κυριακή μετά την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Δημήτρης Κολοβός, ενώ μίλησε για τη θέση του και την κριτική.
 
«Ανεβασμένος» θα πάει ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη, όπου και θα ψάξει απέναντι στον Πανιώνιο την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League 1, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στη συνδρομητική τηλεόραση ο Δημήτρης Κολοβός!

Ο λόγος δεν είναι άλλος, σύμφωνα τουλάχιστον με τον διεθνή επιθετικό, από την εμφάνιση των «πράσινων» στο πρόσφατο ντέρμπι, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό το οποίο όπως είπε έπρεπε να είναι νικηφόρο για την ομάδα του…

Αναλυτικά όσα είπε ο Κολοβός στην κάμερα της Nova:

- Είναι περίεργα τα συναισθήματα που επιστρέφεις ως αντίπαλος απέναντι στον Πανιώνιο;

«Είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνω. Σίγουρα νιώθεις περίεργα, είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις την ομάδα που σε ανέδειξε αλλά όπως και να έχει είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο και θα κάνω ότι μπορώ και περνάει από το χέρι μου για να κερδίσουμε την Κυριακή. Ο Πανιώνιος και η Νέα Σμύρνη είναι το σπίτι μου από εκεί ξεκίνησα, θεωρώ πως είναι η πρώτη μου οικογένεια. Είναι αυτή που με ανέδειξε».

- Είναι μια περίοδος ηρεμίας για τον Παναθηναϊκό, σπάνια. Την βιώσατε έτσι μετά το ντέρμπι;

«Επειδή αλλάξαμε την συμπεριφορά μας αγωνιστικά, αυτό μας ανέβασε την ψυχολογία, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Ουσιαστικά δεν έχουμε κερδίσει ακόμα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Αυτό πρέπει να γίνει την Κυριακή και πιστεύω πως όλοι μας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

- Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ικανό από μόνο του να σας βοηθήσει να βγάλετε την ενέργεια που βγάλατε. Τώρα είναι το ζητούμενο της νίκης αυτό που μπορεί να σας «τραβήξει» να πάρετε τους τρεις βαθμούς;

«Ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι. Όπως και να είναι μια ομάδα ακόμη και αν μια είναι σε καλύτερη κατάσταση, ξέρετε πως σε ένα ντέρμπι ο κάθε παίκτης έχει από μόνος του κίνητρο. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε αυτή τη συμπεριφορά, είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό είτε με τον Πανιώνιο είτε με οποιαδήποτε ομάδα. Όλα από εκεί ξεκινούν ώστε να βγάλεις περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Αν είμαστε όπως πρέπει και στον αγώνα της Κυριακής και πάρουμε τους τρεις βαθμούς θα είναι ένα καλό ξεκίνημα ώστε να δείξουμε το πρόσωπο που πρέπει να δείχνουμε και θέλουμε να δείχνουμε».
 
-Γιατί ξύπνησε τώρα ο Παναθηναϊκός και έβγαλε αυτό το πάθος και όχι στα προηγούμενα ματς;

«Δεν το ξέρω. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αλλά επειδή «φάγαμε» κάποια καλά χαστούκια φάνηκε να ξυπνάμε. Στα φιλικά είμαστε άλλοι παίκτες, άλλη ομάδα, δείχναμε άλλο πρόσωπο και ξαφνικά στο πρωτάθλημα ήμασταν άλλοι. Έπρεπε να ξυπνήσουμε. Ήταν ένα ντέρμπι και αυτό από μόνο του σε ξυπνάει περισσότερο. Ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και αξίζαμε να κερδίσουμε. Πρέπει να χτίσουμε επάνω σε αυτό το ματς και να γίνουμε η ομάδα που πρέπει στο γήπεδο».

-Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που έχει μάθει να ζει μέσα στις δυσκολίες. Παίζει ρόλο για το συγκεκριμένο ματς;

«Νομίζω πως ο Πανιώνιος ζει γι αυτά τα ματς. Οι παίκτες δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε τέτοια ματς. Ο Πανιώνιος δεν θα τα παρατήσει ποτέ, ακόμη και στην θέση που είναι τώρα, θα το παλέψει μέχρι το τέλος, επειδή είναι ιστορική ομάδα. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά, από το πρώτο λεπτό να μην τον υποτιμήσουμε τον Πανιώνιο. Τα πρώτα 25-30 λεπτά αν είμαστε καλοί όπως με τον Ολυμπιακό τότε θα πάρουμε τη νίκη».

-Ο Παναθηναϊκός έχει κακή παράδοση τα τελευταία χρόνια στη νέα Σμύρνη. Έχεις μάλιστα σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό, στην μεγαλύτερη νίκη του Πανιωνίου. Τι άλλαξε;

«Δεν γνωρίζω ακριβώς τι έχει γίνει αλλά θεωρώ πως ο Πανιώνιος έχει μια πολύ δύσκολη έδρα και γενικά, πάντα έβαζε δύσκολα στους μεγάλους. Δεν ξέρω γιατί ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια. Το πρωτάθλημα έχει αλλάξει πλέον δεν υπάρχουν εύκολες έδρες. Οι ομάδες κοιτάνε να «κλέψουν» παιχνίδια δεν παίζουν ανοιχτά. Είναι δύσκολο να ανοίξεις μια άμυνα. Αν βάλεις ένα γκολ σε μια ομάδα που παίζει πιο κλειστά, τότε το ματς αλλάζει. Ο Πανιώνιος θα παίξει στις αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να «κλέψει» το παιχνίδι δεν μπορεί να μας παίξει στα ίσα. Αν βρούμε χώρους θα είναι εύκολο για μας. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει μπορούμε να αλλάξουμε την κακή παράδοση».

-Επειδή έχεις φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων. Στην εβδομάδα που κυλά πριν από αυτά τα ματς υπάρχει κάτι που σκέφτεσαι;

«Όπως έχουν με εμένα τα πράγματα και τον Πανιώνιο, περιμένω πως θα πάω να δω φίλους, δεν έχω κακή σχέση με την ομάδα. Έχω φιλική σχέση. Υπάρχει αγάπη μεταξύ μας. Δεν υπάρχει εχθρικό κλίμα. Το περιμένω με χαρά αυτό το ματς».

-Ανακτήσατε την χαμένη αυτοπεποίθηση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Νομίζω πως ναι επειδή δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι η εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε μετά από πολλές δυσκολίες. Δείξαμε πως αν είμαστε μια οικογένεια στον αγωνιστικό χώρο τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε κάποιον. Μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς, ο Ολυμπιακός δεν μας απείλησε. Μείναμε συγκεντρωμένοι δεν τα παρατήσαμε όπως στα προηγούμενα ματς που όταν δεχόμασταν γκολ ήταν σα να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Προσπαθήσαμε μέχρι το 90’ να ανατρέψουμε την κατάσταση. Αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

-Σε έχουμε δει σε όλες τις θέσεις που νιώθεις πιο ελεύθερα να αγωνίζεσαι;

«Η καλύτερη θέση για μένα είναι πίσω από τον φορ. Όπως παίξαμε και με τον Ολυμπιακό, που παίζαμε με δύο και εγώ πιο ελεύθερος. Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια αριστερά. Σαν Δημήτρης καλύτερα στον άξονα πίσω από τον φορ».

-Δείχνεις αρκετά αγχωμένος στο πρώτο διάστημα στον Παναθηναϊκό, δείχνεις πως θες να δείξει τα πάντα για σένα, από την αρχή να δικαιώσεις τους ανθρώπους που σε επέλεξαν.

«Δεν θα το πω άγχος. Κάνω κάτι που αγαπάω. Ίσως η εμπιστοσύνη που έχουν στο πρόσωπο μου, φέρνει λίγο πίεση παραπάνω να δείξω πράγματα. Δεν βοήθησαν τα αποτελέσματα. Εγώ προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να είμαι αυτός που πρέπει. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα θέλω να πιστεύω πως θα είμαι καλύτερος στη συνέχεια».
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη