Σημάδια Ευρώπης για Ξάνθη και ΟΦΗ

Με νίκες συνέχισαν την εκπληκτική πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα η Ξάνθη και ο ΟΦΗ, καθώς το Σαββατοκύριακο επικράτησαν του Παναθηναϊκού (0-1 στη Ριζούπολη) και του Πανιωνίου (4-1 στο Ηράκλειο), αντίστοιχα.

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν καταφέρει να ξεκινήσουν τόσο καλά στο πρωτάθλημα είχαν καταφέρει στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουν την έξοδό τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως γράφει η SportDay, οι Ακρίτες είχαν να ξεκινήσουν τόσο καλά από τη σεζόν 2005/06, με τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο τους, και τότε είχαν κάνει το ιστορικό ρεκόρ τους.

Τότε η ακριτική ομάδα είχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία μετά από 6 αγωνιστικές, έχοντας τέσσερα ματς στα Πηγάδια και δύο μακριά από την έδρα τους.

Στο τέλος της χρονιάς η Ξάνθη τερμάτισε στην 5η θέση και βγήκε για τελευταία φορά στην Ευρώπη, βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής της.

Ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, είχε ξεκινήσει καλύτερα τη σεζόν 1986/87 (πέντε νίκες, μία ισοπαλία και είχε τερματίσει 3ο2), ενώ τη σεζόν 1999/2000 στην τελευταία χρονιά του σπουδαίου Γκέραρντ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 13 βαθμούς και τερμάτισε 4ος, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, και τότε οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει με 4-1 του Πανιωνίου, σε ματς όμως που είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη για την 5η αγωνιστική, ενώ είχε κερδίσει στο Ηράκλειο Ξάνθη (2-1), Προοδευτική (4-3) και Απόλλωνα Σμύρνης (1-0). Εκτός έδρας εκείνη τη χρονιά είχε το 0-0 στην Καλαμάτα και την ήττα με 3-1 από την Παναχαϊκή.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη