Ο διάλογος Κριστιάνο-Σεμέδο στην Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία βρίσκεται από τη Δευτέρα (07/10) ο Ρούμπεν Σεμέδο, έχοντας κληθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για τις αναμετρήσεις με Λουξεμβούργο (11/10) και Ουκρανία (14/10) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Είναι η πρώτη φορά που ενδέχεται να παίξει με την Πορτογαλία ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κληθεί ξανά από τον Φερνάντο Σάντος, αλλά λόγω προβλήματος τραυματισμού έμεινε εκτός. Με αφορμή την παρουσία στη χώρα του, ο 26χρονος στόπερ έδωσε συνέντευξη στη Record.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε τι του είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με αφορμή το γεγονός ότι άφησε πίσω του τις εξωγηπεδικές περιπέτειες, επιστρέφοντας στο κορυφαίο επίπεδο: "Μία από τις συζητήσεις μου με τον Κριστιάνο, ήταν ότι μου είπε πως δεν περιμένε να επιστρέψω τόσο γρήγορα κι εγώ του είπα πως ούτε εγώ το περίμενα. Όλα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. Δούλεψα γι' αυτό, για να έχω αυτήν την ευκαιρία και την τύχη. Αποδεικνύεται ότι αν πιστεύεις και θέλεις πολύ έναν στόχο, τον πετυχαίνεις, φτάνεις σε αυτόν".

Ο Σεμέδο ανέφερε για την κλήση του στην εθνική Πορτογαλίας: "Σημαίνει πολλά. Ήθελα κι εγώ πολύ να κληθώ. Είναι υπερηφάνεια να προπονείσαι δίπλα στον καλύτερο του κόσμου. Είναι προνόμιο που δεν έχουν όλοι οι παίκτες του κόσμου, αλλά είναι επίσης και μια επιβράβευση για τη δουλειά που έχω κάνει με την ομάδα μου. Όχι μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά και με τις προηγούμενες ομάδες μου".

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην ημέρα που έκλαψε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, τη σεζόν 2015-2016: "Ο Ζόρζε Ζεζούς ήθελε να με δώσει δανεικό για να αποκτήσω χρόνο συμμετοχής και να εξελιχθώ. Εγώ όμως πάντα αγαπούσα τη Σπόρτινγκ και ποτέ δεν ήθελα να φύγω. Μόλις ήρθε η πρόταση από τη Σετούμπαλ πήγα στο μπάνιο και άρχισα να κλαίω. Δεν ήθελα να ξεφύγω από τη βολή που είχα στη Σπόρτινγκ και να απομακρυνθώ από συμπαίκτες όπως ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο Ουίλιαμ Καρβάλιο και ο Ζοάο Μάριο.

Ούτε φυσικά από τον Ζόρζε Ζεζούς, ο οποίος παρά τις δυσκολίες του να δουλεύεις μαζί του, είναι μεγάλος προπονητής. Επέστρεψα στο γήπεδο και έλαβα την καλύτερη απόφαση. Ευχαριστώ τον Ζεζούς που τη στήριξε γιατί πήγα σε μια ομάδα με πρότζεκτ και έκανα την πρώτη μου εμφάνιση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα".

Η Πορτογαλία υποδέχεται την Παρασκευή (11/0, 21.45) το Λουξεμβούργο και τη Δευτέρα (14/10, 21.45) φιλοξενείται από την Ουκρανία. Στον δεύτερο όμιλο η Ουκρανία είναι πρώτη με 13 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια. Η Πορτογαλία με ματς λιγότερο είναι δεύτερη με οκτώ βαθμούς. Στον ίδιο όμιλο είναι και οι Σερβία - Λιθουανία.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα