Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού και το «αύριο» με τον Ρόκα

Από αύριο, όταν και θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με τη Φινλανδία, θα ξαναμπούμε σιγά – σιγά σε ρυθμούς πρωταθλήματος μετά και τη διακοπή. Μια διακοπή που βρήκε τον Παναθηναϊκό πιο ήρεμο από ποτέ μέσα στη χρονιά, μετά και τη σπουδαία νίκη – ανατροπή επί της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, μετά τα όσα έκαναν στο μαγικό γι αυτούς 25λεπτο στο ΟΑΚΑ, είναι στα ύψη. Η ψυχολογία των «πράσινων» είναι ανεβασμένη και το ζητούμενο, πλέον, είναι η διάρκεια στα θετικά αποτελέσματα και το σερί. Προφανώς και δε λύθηκαν όλα τα προβλήματα του κλαμπ επειδή ήρθε η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Από την άλλη, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή για επιτυχημένη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, έχει τονιστεί κι άλλες φορές ότι από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν τέτοια που τα άσχημα αποτελέσματα πήγαιναν κόντρα σε αυτό που βλέπαμε. Οι στιγμές δεν ήταν με το μέρος της ομάδας του Γιώργου Δώνη, ενώ η αφέλεια και η έλλειψη συγκέντρωσης οδηγούσε σε γκέλες, από τις οποίες ο Παναθηναϊκός «πληγωνόταν».

Αυτό, λοιπόν, που θέλει να βλέπει ο προπονητής του «τριφυλλιού», πέρα από τη συνεχόμενη βελτίωση, είναι η συγκέντρωση στο 100% και η αποφυγή λαθών. Το είδαμε σε μεγάλο βαθμό στην Τούμπα, το είδαμε και σε μικρότερο βαθμό (παρά τη νίκη) στο ματς με την ΑΕΚ. Αν οι «πράσινοι» συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, σε επίπεδο ποδοσφαιρικής απόδοσης, και εμφανίζονται συνεχώς συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους, μπορούν να… κερδίσουν το στοίχημα και να δημιουργήσουν ένα σερί νικών, αρχής γενομένης από το δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Κλείνοντας, πρέπει να κάνουμε αναφορά στην επιλογή του Τσάβι Ρόκα, ο οποίος αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του τεχνικού διευθυντή στο κλαμπ. Ο Καταλανός, με βάση και τα όσα έκανε στην Κύπρο με την ΑΕΚ Λάρνακας – την οποία αναγέννησε με πολύ λίγα χρήματα- φαίνεται ότι αποτελεί έξυπνη επιλογή. Ο 45χρονος, αρχικά, θα έχει την ευθύνη των αποδεσμεύσεων και των ανανεώσεων και στη συνέχεια των μεταγραφών. Τον περιμένει πολλή δουλειά από την αρχή. Εμείς θα του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο του έργο και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε εν καιρώ
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας