Ο ΟΦΗ έδωσε το δηλητήριο στην ΑΕΚ και την άφησε 4η

Ο ΟΦΗ με σκόρερ τον Σεμέντο, επιβλήθηκε 1-0 της ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ» και βρήκε τον δρόμο προς το τρίποντο για πρώτη φορά μετά από 34 μέρες και τις τέσσερις ήττες που γνώρισε (3 για το πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο) για να υποσκελίσει την ΑΕΚ και να περάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι Κρητικοί έπαιξαν πολύ έξυπνα και αφού άφησαν την ΑΕΚ να ξεθυμάνει μετά τα πρώτα 25 λεπτά, όταν και είχε μια φλύαρη και ανούσια υπεροχή, άρχισαν σταδιακά να εκμεταλλεύεται τα λάθη στον χώρο του κέντρου και να βγαίνει μπροστά, με πρώτον τον Τσιλιανίδη και τους Ναμπί και Σεμέντο να ακολουθούν σε απόδοση. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ κατάφερε να σκοράρει με τον Σεμέντο στο 52’ και από εκεί και μετά διαχειρίστηκε άνετα το ματς. Ο Βράνιες σε μια ακόμα τραγική στιγμή στην καριέρα του, ξάπλωσε με χτύπημα τον Μαρινάκη στο 88’ και αποβλήθηκε απευθείας.

Η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι και έμεινε χωρίς νίκη σε τέσσερα εκτός έδρας ματς για πρώτη φορά μετά τις αρχές του 2017 και από αύριο κινδυνεύει να μείνει πίσω και από τον Άρη.

Πώς έπαιξαν

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1.Η ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στις 5 Οκτωβρίου επέστρεψε στο 3-5-2 με τον Μάνταλο να παίζει πίσω από Λιβάια, Ολιβέιρα. Μετά το 70’ ο Κωστένογλου το πήγε αρχικά σε 4-2-3-1 και μετά σε 4-4-2.

Το ματς

Το παιχνίδι άρχισε με την Ένωση να προσπαθεί να πάρει τα ηνία του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου, είχαν μεγαλύτερη διάθεση από τα προηγούμενα παιχνίδια και φάνηκε να έχουν μια πρωτοβουλία μέχρι και λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους.

Η φαντασία και η σβελτάδα στην ανάπτυξη όμως, έλειπαν ξανά, με αποτέλεσμα στο σχετικά καλό διάστημα της στο πρώτο μέρος η Ένωση, να μην μπορέσει να δημιουργήσει κάποια σοβαρή απειλή για τα καρέ του ΟΦΗ. Κι αυτό γιατί σε ένα ακόμα παιχνίδι, οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα δεν είχαν καμία ουσία, ενώ έλειψε και η τροφοδοσία στον Ολιβέιρα, που σε μεγάλο μέρος των πρώτων 45 λεπτών έμοιαζε τελείως ξεκομμένος από το υπόλοιπο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Η πρώτη καλή φάση για την Ένωση ήρθε στο 18’ από την εκτέλεση του Λιβάια, με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τον Σωτηρίου να μπλοκάρει. Αμέσως μετά ο Σεμέντο άφησε στον Ναμπί να σουτάρει με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία. Μετά το 30-35’ ο ΟΦΗ άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές και είχε σουτ του Σεμέντο πάνω στον Μπάρκα.

Οι Κρητικοί άρχισαν να κλέβουν μπάλες ψηλά στη μεσαία γραμμή από βιαστικούς συνδυασμούς των παικτών της ΑΕΚ και στο 43’ ήρθε μια νέα καλή στιγμή για τον ΟΦΗ, με τον Τσιλιανίδη μετά από κλέψιμο να γυρίζει από δεξιά στον Σεμέντο που σούταρε έξω. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος, το σουτ του Μάνου, που εξουδετέρωσε χωρίς πρόβλημα ο Μπάρκας, για να μείνει το 0-0 μετά τα πρώτα 45’.

Ο ΟΦΗ βγήκε αποφασισμένος να κρατήσει περισσότερο μπάλα στην επανάληψη και να γίνει πιο απειλητικός απέναντι στην ΑΕΚ. Στο 52’ ο Νέιρα πήρε την μπάλα, έδωσε στον Σεμέντο που ελίχθηκε ανενόχλητος στον άξονα και αφού έσκασε μια προσποίηση στον Βράνιες, βρήκε χώρο από το κέντρο του άξονα και με το αριστερό για να γράψει το 1-0. Η ΑΕΚ για ένα δεκάλεπτο μοιάζει τελείως ανήμπορη ν’ αντιδράσει, με τον Κωστένογλου, να ρίχνει στο ματς τον Αλμπάνη για να παίξει δεξί μπακ-χαφ αντί του Παουλίνιο, ενώ ο Σίμος άλλαξε τον Μάνο με τον Φιγκεϊρέδο.

Στο 64’ η ΑΕΚ θα έχει μία υποψία για ευκαιρία όταν ο Μάνταλος θα εκτελέσει φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Λιβάια να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή. Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Νίκος Κωστένογλου θα γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1, βάζοντας τον Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μάνταλο μπροστά του και τον Αλμπάνη αριστερά στην άκρη. Με την είσοδο και του Γιακουμάκη, ο Μάνταλος πήγε στα χαφ, ο Λιβάια δεξιά και το σύστημα πλέον σε 4-4-2.

Κι ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει μια υποτυπώδη πίεση, ο Βράνιες ήρθε να χτυπήσει τον Μαρινάκη, ν αποβληθεί απευθείας και να δώσει την χαριστική βολή στην ομάδα του. Το φινάλε βρήκε τους παίκτες του ΟΦΗ να πανηγυρίζουν και τους παίκτες της ΑΕΚ να πηγαίνουν στην κερκίδα των οπαδών τους για να τα ακούσουν.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης (90+2’ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Ναμπί (81’ Κουτρουμπής), Σεμέδο, Μάνος (59’ Φιγκεϊρέδο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Οσκαρ, Ντίνας, Στάικος, Σόουζα

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς (78’ Γιακουμάκης), Παουλίνιο (61’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λόπες (83’ Ντέλετιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Χουλτ, Σβάρνας, Σιμόες
 
Πηγή:sport-fm.gr
 

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν