Επαγγελματική νίκη και… εξάδα για τον Παναθηναϊκό

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 14η αγωνιστική της Super League 1, παίρνοντας τρεις… υπερπολύτιμους βαθμούς και «σκαρφάλωσε» για πρώτη φορά φέτος στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έστω και με παιχνίδι παραπάνω!

Οι «πράσινοι» ήταν κακοί σε γενικές γραμμές στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βελτιώνοντας την εικόνα τους κάπως στην επανάληψη, ωστόσο κατάφεραν να κάνουν αυτό που ζητάει στην παρούσα φάση ο προπονητής τους και να φτάσουν στο «τρίποντο» ανεξαρτήτως απόδοσης, διευρύνοντας το αήττητο σερί τους σε έξι αγώνες και φτιάχνοντας την ψυχολογία τους.

Από ασίστ του Νούνες και με ωραία ενέργεια ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε -για τέταρτη φορά φέτος- σε κομβικό σημείο, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 44’ και στέλνοντας την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια. Ενώ ο Περέα ήρθε από τον πάγκο και, όπως και κόντρα στην ΑΕΚ, σκόραρε στο 82ο λεπτό για να «σφραγίσει» έτσι τη νίκη του Παναθηναϊκού…

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στον αντίπαλό τους, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε δύο τρεις περιπτώσεις στο 0-0, ενώ από το 60ο λεπτό έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπεχαράνο, αλλά έφυγαν ξανά από το ΟΑΚΑ χωρίς βαθμό και είδαν το δικό τους αήττητο σερί να παίρνει τέλος.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε έχοντας μια υπεροχή και την μπάλα στα πόδια των παικτών του, αλλά… χωρίς να ξέρουν τι να την κάνουν. Η πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου και η κακή τελική πάσα στο τρίτο του γηπέδου, δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να φανούν απειλητικοί, έχοντας μόνο κάποιες εκτελέσεις κόρνερ που τους έβαλαν στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου.

Με τη Λαμία να καταγράφει μάλιστα πρώτη τελική, στο 14’, όταν το μακρινό σουτ του Δημούτσου ανάγκασε τον Διούδη να διώξει με υπερένταση…

Το σκηνικό όχι μόνο δεν άλλαξε στη συνέχεια, αλλά, μετά το ημίωρο, ήταν η ομάδα της Φθιώτιδας εκείνη που παρουσίασε καλύτερη εικόνα, διατηρώντας τον αντίπαλο εύκολα εκτός περιοχής της και φτάνοντας άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ!

Αρχικά στο 31ο λεπτό, με τον Ινσούα να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ προ του Βασιλόγιαννη, μετά από ωραία προσπάθεια των Τουράμ-Ρόμανιτς και ακολούθως στο 38’, όταν ο Σκόνδρας σούταρε από μακριά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Διούδης την έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξή του και χρειάστηκε μια πολύ ωραία μπαλιά του Νούνες για τον Χατζηγιοβάνη, με τον δεύτερο να κρατάει ωραία τη μπάλα εντός γηπέδου και ακολούθως να ανατρέπεται από τον Θεοδωρόπουλο, στο 43ο λεπτό, για να… λύσει τον γόρδιο δεσμό.

Καθώς στο επόμενο λεπτό ο… παθών ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα με δύναμη στο αριστερό «γάμα», κάνοντας το 3Χ3 από την άσπρη βούλα φέτος και ταυτόχρονα το 1-0 για το «τριφύλλι», στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ!

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι δυνατά, συνεχίζοντας να πιέζει την Λαμία, η οποία από την πλευρά της δεν άλλαξε τακτική προσέγγιση, αφήνοντας την μπάλα στον αντίπαλο και ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση για να ισοφαρίσει.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε ξανά αλλεπάλληλες «στημένες» μπάλες αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία εξ αυτών. Παράλληλα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Λαμία έμεινε και με 10 ποδοσφαιριστές, δικαίως, μετά την αποβολή του Μπεχαράνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα εκμεταλλευόταν τον… παίκτη παραπάνω, «καθαρίζοντας» παράλληλα την υπόθεση νίκη, εντούτοις αυτό δεν συνέβη άμεσα, με τον Μακέντα να επιβεβαιώνει το κακό φεγγάρι του, αστοχώντας στο 73’ και στο 78’…

Κάτι που δεν συνέβη, ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά, όταν ο Περέα εκμεταλλεύθηκε μια κόντρα, πήρε τη μπάλα, άδειασε ωραία τον Πλιάτσικα και με ωραίο σουτ στην απέναντι πλευρά, πέτυχε το δεύτερο φετινό του τέρμα, μαζί με το 2-0!

Εκεί, ουσιαστικά, «τελείωσε» το παιχνίδι, ενώ ο Κουρμπέλης είχε κεφαλιά στο δοκάρι, στο 87’, χάνοντας την σπάνια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και παράλληλα να δώσει διαστάσεις θριάμβου σε μια διαφαινόμενη αγχωτική επικράτηση του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Νούνες, Μπουζούκης (80’ Μπεκ), Ζαχίντ (53’ Περέα), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (87’ Καμπετσής).

Λαμία (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Βασιλόγιαννης (63’ Μπουλούλης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (80’ Σάλιακας), Τουράμ.

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσσης (Ηπείρου).

Διαιτητής VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας