Δώνης: Πρέπει να συνδυάσουμε απόδοση και αποτέλεσμα, χειρότερο 45λεπτο όλων το πρώτο

Στα δύο πρόσωπα του Παναθηναϊκού στάθηκε, όπως φάνηκε και από τα όσα δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-0 επί της Λαμίας, ο Γιώργος Δώνης, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός νικών με καλύτερες εμφανίσεις!

Παράλληλα, ο 50χρονος τεχνικός των «πράσινων» είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Χουάν Περέα, δήλωσε ικανοποιημένος από τον εμφάνιση του Ζοάο Νούνες ενώ επισήμανε και τις δυσκολίες της επικείμενης αναμέτρησης με τον ΟΦΗ…

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης:

Για το ματς: «Θεωρώ ότι από τα 14 ματς που έχουμε παίξει μέχρι σήμερα το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο και το πιο απογοητευτικό 45λεπτο. Δεν κάναμε απολύτως τίποτα, ήμασταν κακοί σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορούσαμε ούτε να προωθήσουμε τη μπάλα, ούτε να δημιουργήσουμε απειλές. Ειχαμε κάποια θέματα στο τρανζίσιον και την καλή συμπεριφορά του τερματοφύλακα μας στο μακρινό σουτ του Σκόνδρα και την παράλληλη πάσα που έδιωξε ο Ινσούα. Δεν γινόταν να ήμασταν το ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο, θα ήταν… κατόρθωμα! Ήμασταν πιο σοβαροί, ανεβάσαμε την έντασή μας και ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες αλλά ακόμα και σε αυτά τα 15 λεπτά νωρίτερα ήμασταν καλύτεροι. Μας βοήθησε η αποβολή, η ένταση, η ταχύτητα και η ενέργεια του Περέα, όπως φαίνεται πολλές φορές όταν μπαίνει ως αλλαγή. Γενικώς κερδίσαμε χωρίς να ταλαιπωρηθούμε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τις τρεις σερί εντός έδρας νίκες και ότι πρώτη φορά μπαίνει σε τροχιά πλέι οφ: «Πρέπει να συνδυάσουμε απόδοση και αποτέλεσμα. Όπως για παράδειγμα με την Ξάνθη και την ΑΕΛ, όπου δεν κερδίσαμε. Η ομάδα ήταν πολύ ανώτερη στον Βόλο σε όλο το 90λεπτό εδώ δεν ήταν το ίδιο, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια πρεπει να ανεβάσουμε την απόδοσή και να έρθει και το αποτέλεσμα. Είναι θετικό για την ψυχολογία της ομάδας ότι βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση τουλάχιστον μετά από 14 αγώνες έχουμε εμφανιστεί στην πρώτη εξάδα κι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη όπου θα πρέπει να συμπεριφερθούμε καλά, να έχουμε μεγάλη ένταση, ενέργεια, γιατί παίζουμε με έναν δυσκολο αντίπαλο σε μια δύσκολη έδρα».

Για το αν είναι θέμα τακτικής η κακή εικόνα του πρώτου μέρους ή ψυχολογικό θέμα: «Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Ξέραμε ότι θα εχουμε απέναντι μια δυναμική ομάδα, που κλείνει καλά τους χώρους και παίζει πίσω από την μπάλα. Αποδείχθηκε αυτό και στου Χαριλάου και με τον ΟΦΗ άλλωστε. Από την άλλη όταν έχεις υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας, πρέπει να έχεις πιο ποιοτικές ενέργειες. Να κρατήσεις τη μπάλα υπό πίεση, να ντριμπλάρεις καλά, προσπαθήσει να βγάλεις παίκτη παραπάνω. Η ποιότητα μας ήταν πολύ χαμηλή σε αυτό το κομμάτι. Ο Ζαχίντ ήταν επηρεασμένος και «φοβισμένος», αυτό είχε συνέπεια στην οργάνωση του παιχνιδιού μας. Από όλη την μεσοεπιθετική μας γραμμή έλειπαν τα στοιχεία αυτά».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση παιδιών με λίγο χρόνο, όπως ο Νούνες: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και όσοι είναι στο ρόστερ πρέπει να δουλεύουν καλά και να είναι διαθέσιμοι. Όταν υπάρχουν πολλές απουσίες είναι φανερό ότι η ομάδα επηρεάζεται αρνητικά, όμως κάποια από τα παιδιά που μπορεί να μπουν είναι σημαντικό να αποδείξουν ότι μπορούμε να τους υπολογίζουμε. Ο Νούνες είναι μια διαφορετική περίπτωση, προσπαθούμε να μας γίνει χρήσιμος και ως αμυντικός χαφ. Είναι διαφορετικό να παίζει δεξί μπακ και στόπερ. Ήταν πολύ σοβαρός και πειθαρχημένος και αυτό που περιμέναμε, το πήραμε σήμερα».Κάνεις Cash out από παντού μέσω Opapp και πληρώνεσαι στο πρακτορείο.

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας