Με τεσσάρα γιόρτασε την επιστροφή του Φορτούνη ο Ολυμπιακός

Με τον δέοντα τρόπο υποδέχτηκε τον αρχηγό του, Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός, αφού επικράτησε 4-1 της Καλαμάτας για να σφραγίσει το εισιτήριο του για την οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ (3’, 68’), ενώ ο Γκερέρο πρόσθεσε άλλα δύο (17’, 51). Το γκολ για την Καλαμάτα στο 66’ ο ταχύτατος Ολλανδός επιθετικός, Ελ Ιντρίσι.

Ο Μαρτίνς είχε λόγους να χαμογελά, αφού είδε τον αρχηγό ν’ αγωνίζεται για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες και 5 μέρες, από το καλοκαιρινό φιλικό με το Αμβούργο, ενώ επέστρεψε στην δράση έναν μήνα μετά τον τραυματισμό του στη Τρίπολη.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έχοντας τον Μεριά στο κέντρο, μαζί με τον νεαρό Ξενιτίδη και με τους Λάζαρο, Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς πίσω από τον Γκερέρο, μπήκε φουριόζος στο ματς και άνοιξε το σκορ από ένα κλέψιμο ψηλά. Ο Νασέρ πήγε να κάνει ντρίπλα στον Αργεντινό που του απέσπασε την μπάλα και ξεχύθηκε στο ανοικτό γήπεδο για να σουτάρει με το δεξί όταν πάτησε περιοχή, για να γράψει το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του 20χρονου μεσοεπιθετικού.

Με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν γρήγορο προβάδισμα, το ματς άνοιξε και οι Μεσσήνιοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, επιχειρώντας σουτ με τον Πέεβ στο 11’ και τον Πετσίτη στο 16’, ωστόσο στο 17’ βγήκε ένας υπέροχος συνδυασμός για τους «ερυθρόλεκους» που έφερε και το 2ο γκολ. Ο Λάζαρος πάσαρε πολύ ωραία στην πλάτη της άμυνας στον Κούτρη, στον αριστερό διάδρομο, αυτός έβγαλε με μία την σέντρα και ο Γκερέρο με σουτ-προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

Στο 21’ ο Αλέν επενέβη σε σουτ του Μπουσμπίμπα, με το τέμπο να πέφτει κάπως. Στο 30ο λεπτό ο Κασωτάκης στέρησε την χαρά για ένα 2ο γκολ στον Λοβέρα που επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 35’ το σουτ του Ραντζέλοβιτς, μέσα από την περιοχή, πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι Μεσσήνιοι προσπάθησαν να απειλήσουν με ένα σουτ του Μπουσμπίμπα, που κόντραρε και έφυγε κόρνερ, ενώ ο Αλέν εξουδετέρωσε και την εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλάκη στο 42’ για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Ολυμπιακό να μπαίνει ξανά κεφάτος, με τον Λάζαρο να χάνει ευκαιρία στο 49’ μετά από γύρισμα του Κούτρη, αλλά να σκοράρει για το 3-0 στο 51’ όταν ο Λάζαρος ξέφυγε από τον Νασέρ από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα πίσω από το σημείο του πέναλτι, όπου ερχόταν ο Γκερέρο, ο οποίος με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέσα στην ευφορία για την καλή εμφάνιση, ήρθαν και οι επιστροφές, με τον Κώστα Φορτούνη, να περνά μέσα σε αποθέωση από το «ερυθρόλευκο» κοινό στα γήπεδα μετά τον τραυματισμό του στο καλοκαιρινό φιλικό με το Αμβούργο, μπαίνοντας αντί του Ραντζέλοβιτς. Πέντε λεπτά μετά πέρασε και ο Γκιγιέρμε, ακριβώς έναν μήνα ύστερα από τον τραυματισμό του στην Τρίπολη.

Στο 64’ ο Κασωτάκης θα πει «όχι» σε εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Φορτούνη. Στο 66’ θα έρθει το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους με τον 22χρονο Ολλανδό Ελ Ιντρίσι να ταλαιπωρεί με απανωτές προσποιήσεις τον Σισέ και με διαγώνιο σουτ να γράφει το 3-1. Ο Λοβέρα όμως αμέσως μετά με έναν δικό του εντυπωσιακό «κεραυνό» από μεγάλη απόσταση έγραψε το 4-1 για να προσθέσει ένα δεύτερο γκολ, στον λογαριασμό που άνοιξε απόψε. Στο 75’ ο Λοβέρα άθελα του στέρησε ένα πιθανό γκολ του Κούτρη που είχε σουτάρει από γύρισμα του Ομάρ, ενώ στο 77’ και το 79’ ο Γκερέρο άγγιξε το χατ-τρικ, αλλά αστόχησε για λίγο με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα. Το 4-1 παρέμεινε και ο Ολυμπιακός με το συνολικό 6-1 σε βάρος της Καλαμάτας, βρέθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Αλέν, Ομάρ, Κούτρης, Μάρκοβιτς (58’ Γκιγιέρμε), Σισέ, Μεριά, Ξενιτίδης, Λάζαρος (67’ Λιάτσος), Ραντζέλοβιτς (53’ Φορτούνης), Λοβέρα, Γκερέρο

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζολάκης, Μπέλιτς, Τοροσίδης, Μπουλάρι

Καλαμάτα: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεβ (65’ Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα (63’ Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης (55’ Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλάκης

Στον πάγκο έμειναν οι: Πάντος, Τόλι, Γκελγκέρια, Χριστοφιλέας,

Δειτε Επισης

Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
BINTEO: Χιλιάδες Γεωργιανοί στους δρόμους της Τιφλίδας μετά την ιστορική πρόκριση