Το ξέσπασμα του Δώνη, η ανατροπή και η αποθέωση στα αποδυτήρια

Η χθεσινή (15/01) πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε με τέτοιο τρόπο και τέτοιο σασπένς, που ικανοποίησε τον κόσμο της ομάδας, διότι είδε τους παίκτες, να βγάζουν μία μεγάλη αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν όλα φαινόντουσαν χαμένα μετά το 0-1 και με τον βοηθό Καλύβα με προκλητικό τρόπο να σηκώνει την σημαία και να στερεί από το πρώτο ημίχρονο στον Παναθηναϊκό το 1-1.

Για να φθάσουμε στην ανατροπή όμως, έγιναν κάποια πράγματα στο ημίχρονο στα αποδυτήρια που έπαιξαν ρόλο. Ο Γιώργος Δώνης είδε τους παίκτες έξαλλους από την ακύρωση του γκολ και προσπάθησε να ηρεμήσει τον Ινσούα και είπε σε όλους, ότι "έχουμε ένα ημίχρονο ακόμα. Αν ηρεμήσουμε και παίξουμε, όπως ξέρουμε θα περάσουμε".

ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Ο Γιάννης Μπουζούκης έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφού δέχθηκε πάτημα από αντίπαλο, που δεν δέχθηκε, ούτε κίτρινη και ο Γιώργος Δώνης έδωσε εντολή στον Ζαχίντ να παίζει λίγο πιο δεξιά, όπως και ο Μακέντα και μαζί με τον Γιόχανσον ο Παναθηναϊκός είχε τρεις παίκτες και έκανε... πάρτι από εκεί.

Ετσι κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ο Μακέντα σκόραρε, έτσι δημιούργησε φάσεις και από δεξιά και δημιούργησε αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα. Όταν δε έμεινε με 10 παίκτες η ομάδα, η εντολή του Δώνη από τον πάγκο ήταν να παίξει  με 5-3-1.

Μέσα ο Κολοβέτσιος μαζί με Πούγγουρα και Σένκεφελντ στα στόπερ, Γιόχανσον και Ινσούα τα δύο μπακ, αμυντικός μέσος ο Δώνης, δεξιά του ο Ζαχίντ, αριστερά του ο Χατζηθεοδωρίδης και στην κορυφή ο Περέα. Τα Γιάννενα με παίκτη παραπάνω δεν έκαναν φάση και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου σκοράροντας για τέταρτη φορά φέτος τρία γκολ.

"ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΑΣ"

Με την λήξη του αγώνα ο Γιώργος Δώνης ξέσπασε. Του βγήκε όλη η πίεση, όλα αυτά που έχει ακούσει άδικα και ο ίδιος, η προσπάθεια, που έκανε η ομάδα και μέχρι χθες δεν είχε καλά αποτελέσματα όπως θα ήθελε ο ίδιος, αλλά και η αγάπη του για την ομάδα.

Ο δικός του Παναθηναϊκός δεν ήθελε να αποκλειστεί από τα Γιάννενα και δεν αποκλείστηκε και έβγαλε αντίδραση κόντρα σε όλους και όλα. Στο τέλος ο Δώνης μπήκε στο γήπεδο και αγκάλιασε τον Μπουζούκη, που ήταν με πατερίτσες μετά τον τραυματισμό του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αγκάλιασε όλους τους παίκτες και ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Κώστας Κωνστάντος τον αγκάλιασε, τον ηρέμησε και στη συνέχεια ο Δώνης πήγε στα αποδυτήρια και μίλησε στους παίκτες. Τους έδωσε συγχαρητήρια για την πρόκριση και για την αντίδραση που έβγαλαν τους τόνισε, ότι εκτός από χθες, άλλη μία φορά είχε ξεσπάσει σε παιχνίδι Champions League και είπε:

"Ολοι έχουν συμβάλει στη σημερινή πρόκριση. Ολοι όσοι είναι στην ομάδα. Εσείς οι παίκτες, όμως, έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο, εσείς πάτε τον Παναθηναϊκό στους 8 του κυπέλλου και θα τον πάτε πιο ψηλά. Είμαι περήφανος , που είμαι προπονητής σας".

ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΒΑ

Οσον αφορά στον Καλύβα δεν έκανε έξαλλους μόνο τους παίκτες αλλά και όλα τα στελέχη της ομάδας, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το γκολ που ακύρωσε, που φαίνεται ότι είναι κανονικό ακόμα και με γυμνό μάτι. Για αυτό και στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι δεν πρέπει να οριστεί ξανά...

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ