ΑΕΚ με στιλ... πορτογαλικό

Έχοντας για σκόρερ τους τρεις Πορτογάλους της, Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες και τον Μάνταλο να μοιράζει δύο ασίστ, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ.

Φουλ ουσιαστικοί οι γηπεδούχοι που είχαν κακό πρόσωπο και λιγοστές ευκαιρίες τις οποίες και εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας στη νίκη. Καλή τακτικά η ΑΕΛ αλλά τελείως ακίνδυνη μεσοεπιθετικά. Στους 34 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ, στους 23 παραμένει η Λάρισα ενόψει της ερχόμενης εμβόλιμης αγωνιστικής στα μέσα της εβδομάδας.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βράνιες, Οικονόμου, Σβάρνα στην τριπλέτα των στόπερ. Μπακάκης και Λόπες τα δύο μπακ-χαφ, με τους Κρίστισιτς, Σιμόες και Μάνταλο να αποτελούν την τριάδα στον άξονα. Ο Βέρντε είχε ελεύθερο ρόλο και κινούνταν γύρω από τον Ολιβέιρα.

Με 4-3-3 κατέβασε την Λάρισα ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Κρίστινσον στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπέρτο, Μιχαήλ, Μόρα και Καρανίκα στην τετράδα της άμυνας. Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε ήταν η τριπλέτα στον άξονα, ενώ Μπράλιτς και Ουάρντα πλαισίωναν τον Παπάζογλου.

Το ματς

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έστησε πολύ σωστά την ομάδα του, ήταν διαβασμένος και δυσκόλεψε πολύ την... ζωή της ΑΕΚ. Οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα και έκλειναν τους χώρους προς την περιοχή τού Κρίστινσον, οδηγώντας το παιχνίδι των γηπεδούχων κυρίως από τα πλάγια. Από την άλλη μεριά, ο Βέρντε και ο Μάνταλος που είχαν πιο ελεύθερο ρόλο αναγκάζονταν να τρβηχτούν αρκετά μέτρα πίσω, ώστε να πάρουν μπάλες στα πόδια τους και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Οι ευκαιρίες αγνοούνταν μπροστά στις δύο εστίες, ο ρυθμός ήταν κακός και το ματς... βαρετό! Το 3-5-2 που επέλεξε ο Καρέρα μπορεί να έδινε αμυντική σιγουριά στους γηπεδούχους αλλά είχε και ως αποτέλεσμα να «χάσουν» έναν παίκτη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Σε όλα αυτά, μάλιστα, έπαιζε ρόλο πως και οι τρεις στόπερ έχουν πρόβλημα με το κατέβασμα της μπάλας και δεν βοηθούσαν σε αυτό. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό στο παιχνίδι και με μία φλύαρη υπεροχή της Ένωσης και όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα βγει όπως ξεκίνησε, χωρίς τέρματα. Στο δεύτερο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, η άμυνα της Λάρισας αδράνισε για πρώτη φορά μετά το γύρισμα του Ολιβέιρα και ο Σιμόες που πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, σκόραρε με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση για το 1-0.

Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Με γκολ! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, απείλησαν με τον Μάνταλο δευτερόελπτα μετά τη σέντρα και στο 50ο λεπτό βρήκαν για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάνταλος έσπασε στον Ολιβέιρα, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα και με ωραίο διαγώνιο σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κρίστινσον για το 2-0. Τα πράγματα είχαν γίνει, πλέον, πιο απλά για την ΑΕΚ και πιο δύσκολα για την άκρως ακίνδυνη ΑΕΛ. Και απλοποιήθηκαν τελείως στο 62ο λεπτό με τον τρίτο Πορτογάλος της... παρέας να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ακόμη μία ασίστ και εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού από τον Μάνταλο, με τον Μπέρτο να χάνει τη φάση και τον Λόπες να κατεβάζει ωραία και να πλασάρει υποδειγματικά για το 3-0.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει και το μόνο που απέμενε να δούμε ήταν το τελικό σκορ. Αυτό δεν άλλαξε από το 62ο λεπτό κι έπειτα, με τον Μάσιμο Καρέρα να κάνει ροτέισον ενόψει της ερχόμενης εμβόλιμης αγωνιστικής αλλά και να δίνει χρόνο και ευκαιρίες στους Μπότο, Γιούση, Βασιλαντωνόπουλο. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το ματς χωρίς κάποια καθαρή φάση και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα πρέπει να προβληματιστεί για την μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας του.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη