Αλαφούζος: Από την εποχή Κόκκαλη έβλεπα παράλογα πράγματα

Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκίνησε την κατάθεσή του για την υπόθεση της Εγκληματικής Οργάνωσης στο ποδόσφαιρο λέγοντας πως  βλέπει παράλογες διαιτησίες από όταν πήρε τον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης.

Αρχικά, είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:

«Για τις προκλητικά κραυγαλέες διαιτησίες: Εχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι της ακριβή ημερομηνία των αγώνων στους οποίους αναφέρομαι στις καταθέσεις μου. Ήταν σαφές πως για πάρα πολλά χρόνια ακόμα και σήμερα που υπήρχαν ομάδες που τις ευνοούσαν και ο φορέας ο προωθεί τους διαιτητές ήταν η ΕΠΟ. Γι αυτό το λόγο έχουν έρθει οι ξένοι διαιτητές και υπάρχουν ακόμα θέματα. Από τη μέρα που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση, από το 1993 νομίζω. Γίνονται παράλογα πράγματα από το 1992-1993 και ακόμα συνεχίζω. Πριν από έναν χρόνο περισσότερο.Και πριν και μετά του Κόκκαλη γίνονται αυτά». 

Υπάρχουν πρόσωπα που είναι εδώ και πριν από το 2010; Υπάρχει κάποιο στοιχείο;

Εγώ έκανα πάρα πολλές καταγγελίες και περιέγραφα συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία αφορούσαν αποκλειστικά διαιτησίες. Υπήρξαν διάφορες καταγγελίες, υπάρχουν δύο σκάνδαλα, το Koriopolis 1 και 2. Πέρα από αυτά όμως δεν έχω άλλη γνώση εγώ για να ερευνήσω αστυνομικά. 

Και στην ΕΠΟ είχα πάει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Είχα πάει στην UEFA, είχα πάρει δικηγόρους, ποτέ δεν έγινε τίποτα. Νομίζω πως οι Ελληνικές Αρχές έπρεπε να διαλευκάνουν τις υποθέσεις. Η UEFA δεν έχει ανακριτικά όργανα. 

«Χέρι είχε κάνει κι ο Μαραντόνα...» 

Οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό σφύριζαν περισσότερα ματς και μετά γινόντουσαν διεθνείς. Νομίζω πως 1-2 περιπτώσεις ήταν ακραίες. Εγώ δεν μπορώ να το αποδείξω, μια φορά ήμουν στο φανάρι, ήταν κόκκινο και νόμιζα ότι είναι πράσινο. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι Εγώ εκείνον τον αγώνα τον είχα δει από την τηλεόραση. Όπως την είδα, που ένας παίκτης του Ολυμπιακού σταμάτησε την μπάλα με το χέρι για να μην μπει στα δίχτυα. Δεν έχω άλλη δυνατότητα για να σας πω, πέρα από αυτό που είδα στην τηλεόραση. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση. Όπως θυμάμαι άλλες 2-3 περιπτώσεις. Τον κύριο Γιάχο μπορεί να τον είχαμε και σε άλλα ματς.

Πρόεδρος: Μου θυμίζετε τη φάση του Μουντιάλ με τον Μαραντόνα. Οι παίκτες δεν τον αγκάλιαζαν γιατί θα το ακυρώσει ο διαιτητής και τους έλεγε αγκαλιάστε με γιατί θα το ακυρώσει. Ερχεστε στο δικαστήριο για να μας βοηθήσετε. Θέλω να σας ρωτήσω συζητιέται για το θέμα «διαφθορά»...

Και συνεχίζει ο Αλαφούζος: . Είναι δύσκολο για ένα όργανο να αναφερθεί στη διαφθορά.  Είμαι σίγουρος ότι κάτι συμβαίνει στο βασίλειο της δανιμαρκίας αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Όσοι συμμετέχουν σ' αυτές τις αποκαλύψεις ταλαιπωρούνται και διώκονται χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Πριν τον Κόκκαλη υπήρχε πλουραλισμός στις ομάδες που έπαιρναν το πρωτάθλημα. Βασικό κομμάτι στο ποιος θα κερδίσει ένα ματς εξαρτάται από το ποιος έχει καλύτερη ομάδα, δεν χωράει αμφιβολία σ' αυτό. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν χαίρει τη μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια, είναι σε δυσμένεια.

«Κατέστρεφαν περιουσίες...»

Σαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, βλέπαμε να μη μας δίνονται φάουλ, να μη μας δίνονται φάουλ, πέναλτι. Με τους ξένους διαιτητές έχουμε πιο πολλά πέναλτι απ' ότι είχε πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι υπήρχε πρόθεση. Αν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου το καταλαβαίνεις. Σε κραυγαλέες περιπτώσεις. Όπως υπάρχουν περιπτώσεις του κύριου Σπάθα με την Ξάνθη. Ήταν μια απίστευτη πρόκληση εις βάρος του Παναθηναϊκού, υπήρχε πρόθεση, δεν μπορώ να εξηγήσω πως αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεφαν περιουσίες. Αν κάποιος την κλέψει, καταστρέφει και την επιχείρηση. Εμείς ξέρετε ως ιδιοκτήτες, πρέπει να πληρώσουμε τα πάντα, αν πτωχεύσει μια εταιρία πρέπει να πτωχεύσει κι ο ιδιοκτήτης, δεν είναι απλά τα πράγματα. Εγώ δεν είδα τον κύριο Σπάθα να χρηματίζεται, είμαι βέβαιος όμως ότι δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Περιμένω από τις Αρχές να το κάνουν.

«Μας έπιανε τρόμος με τον Καλογερόπουλο»

Για τον Καλογερόπουλο είπε: Μας έπιανε τρόμος, ξέραμε ότι πολύ κακό θα μας συνέβαινε όταν θα μας σφύριζε ο Καλογερόπουλος. Θετικά αισθήματα για κάποιον διαιτητή δεν νομίζω να έχω, δεν υπάρχει κάποιος που να είχε φερθεί στον Παναθηναϊκό. Για τον Αμπάρκιολη είπε ότι δεν θυμάται και πως κάτι του είχε δημιουργήσει αρνητική εντύπωση. Ο κύριος Γραμμένος είχε και έχει πολύ καλό όνομα Ο Βασάρας πολύ καλός και σοβαρός διαιτητής. Εκπαιδεύει διαιτητές στη Ρουμανία ως εκπρόσωπος της UEFA.

«Μπορεί να ήθελε ευνοϊκή διαιτησία στο μέλλον ο Μαρινάκης από το Ζωγράφο»

Για τον Ζωγράφο: Νομίζω είχε δεχτεί μια επίθεση, είχε πάει στο νοσοκομείο, του είχαν σπάσει τα χέρια και μου είχε κάνει εντύπωση. Μια κραυγαλέα περίπτωση είναι κι αυτή.

Ο κύριος Μαρινάκης μπορεί να το έκανε γιατί ήξερε ότι κινδύνευε από κάποιον άλλον, γιατί μπορεί να ήθελε να έχει ευνοϊκή διαιτησία στο μέλλον... Αυτά είναι υποθέσεις και φήμες... Πριν από 2 χρόνια άλλαξε η κατάσταση και είδα ότι δεν ευνοείται πια ο Ολυμπιακός αλλά άλλος, αποφάσισα να φύγω από το ποδόσφαιρο. Είδα ότι υπάρχει μια κατάσταση που δεν διελευκάνεται και δεν μπορούσα ούτε εγώ Υπάρχει συμμορία, επιχειρηματίες, το στοίχημα είναι κάτι που έχει διαφθείρει το ποδόσφαιρο βαθύτατα. Υπάρχει ένας μηχανισμός που κάποια πράγματα είναι αδύνατο να τα γνωρίζει κάποιος.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να παίξει περίφημα και κάποιοι άλλοι να έχουν αποφασίσει να μην παίξουν καλά για να νικήσει η ομάδα. Μπορεί να αποφασίσει μια ομάδα να φάει τρία γκολ κι η άλλη ομάδα να πιστεύει ότι έπαιξε περίφημα και τη διέλυσε. Σε κάθε χώρα, υπεύθυνες για τις ποινές είναι οι τοπικές Αρχές.

«Δεν είχα στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός είχε εξαγοράσει άμεσα ή έμμεσα την Ξάνθη»

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διαφθορά, δεν ξέρω από που ξεκινάει. Είναι σαν να καταγγέλλουμε... Ακούσαμε ότι χτυπήθηκε κάποιος σε ένα σπίτι και το λέμε στην Αστυνομία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ως πολίτες. 

Για δορυφόρους ομάδες: Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα (σ.σ. Σταμάτης Βελλής) που είναι έντιμος, δεν πήγε σε κάποιο στρατόπεδο. Είχε φτιάξει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα και έπεσε. Εφυγε από το ποδόσφαιρο.

Μια ομάδα που έχει πολλούς δανεικούς από άλλη ομάδα, επιτρέπεται αλλά αλλάζει τη σχέση των δύο ομάδων. Δεν είχα ποτέ στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός έχει εξαγοράσει ομάδα. Και δεν θυμάμαι γιατί αλλάζουν και στρατόπεδα. Η Ξάνθη είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τον Ολυμπιακό, τώρα η Ξάνθη εξαγοράστηκε από τον ΠΑΟΚ. Τότε όμως δεν είχα κανένα στοιχείο ότι εξαγοράστηκε οικονομικά άμεσα ή έμμεσα από τον Ολυμπιακό ή κάποιον άλλον. 

«Ό,τι έκανε ο Ολυμπιακός συμβαίνει σήμερα από άλλη ομάδα»

Λακαφώσης: Τι έχει αλλάξει από τότε που καταθέσατε μέχρι σήμερα;

Ότι τα ίδια έχουν συμβεί και στον Ολυμπιακό. Οι διωκτικές Αρχές αδυνατούν να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν φταίμε εμείς, οι παράγοντες. Εχω ακούσει για κακές διαιτησίες ότι οι βαθμολογίες είναι καλές αλλά αυτό είναι φήμη, το έχω ακούσει. 

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης
Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι
Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και ανέβηκε στην κορυφή
Γλίτωσε τη Γιουβέντους ο Μίλικ και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia