Ατρόμητος όνομα και πράγμα!

Τι κι αν βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 17ο λεπτό, με το γκολ του Ελίνι Δημούτσου, πρώτο γκολ του Αστέρα μετά τις 31 Γενάρη και το ματς με το Λεβαδειακό. Τι κι αν έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα μετά τη δίκαιη αποβολή του Πολ Κεϊτά, στο 60ό λεπτό.
Ο Ατρόμητος κατάφερε να φθάσει στην ανατροπή με το γκολ του πρώτου σκόρερ του, Λαζαρίδη, στο 68' και να πάρει το ματς και το τρίποντο (2-1) στο 88' με τον Λε Ταλέκ, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος πέτυχε κι αυτός το τέταρτο γκολ του κι έπιασε τον Λαζαρίδη στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του Ατρομήτου.
Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Περιστερίου μετά από αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής, απέναντι στον Ηρακλή.
Χωρίς νίκη από την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, ο Αστέρας - τότε είχε νικήσει εντός το Λεβαδειακό - μετρώντας έκτοτε τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες.
Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Αρκάδες, οι οποίοι βρίσκονται πλέον έξι βαθμούς από την πέμπτη θέση και τον Πανιώνιο, όσον αφορά στην είσοδό τους στα play-offs.
 
Το φιλμ του αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Χρυσούλα Κορομπύλια
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Μπρίτο, Σουμπίνιο (73' Ουσέρο), Στόιτσεφ (46' Ματέι), Ούμπιδες, Παπαδόπουλος (83' Λε Ταλέκ)
ΑΣΤΕΡΑΣ (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (77' Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος (69' Νίκο Φερνάντες), Τσάβες (55' Ιωαννίδης), Μπερτόγλιο, Μάσα.
Γκολ: 68' Λαζαρίδης, 88' Λε Ταλέκ / 17' Δημούτσος
Κάρτες: 45'+1' (63' δεύτερη κίτρινη και αποβολή) Κεϊτά / 10' Δημούτσος, 38' Τσάβες, 64' Κουρμπέλης, 86' Νίκο Φερνάντες,  93' Σανκαρέ
 
Πίεση από Ατρόμητο, γκολ από Αστέρα
Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να είναι η κύρια εστία κινδύνων για τον Αστέρα.
Στο 14ο λεπτό, ο Μπρίτο υποδέχθηκε την μπάλα μετά από μπαλιά του Παπαδόπουλου, αλλά υπό την πίεση του Σανκαρέ, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπαντή.
Κανένα αποτέλεσμα για την ομάδα του Περιστερίου, ούτε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει στην κόντρα, Σανκαρέ και Μπαντή.
Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε το γκολ. Με τον Δημούτσο, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου, υποδεχόμενος την εξαιρετική μπαλιά του Μπερτόγλιο, νίκησε τον Μπίτολο και σκόραρε με ψύχραιμο τελείωμα.
Στο 24', ο Μπρίτο έκανε τη γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή να απειλήσει τον γκολκίπερ του Αστέρα.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Πάμπλο Μάσα έπιασε το σουτ με το δεξί, ωστόσο ο Μπάρκας επαλήθευσε την ετοιμότητά του και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 45ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος - πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων - έπιασε την κεφαλιά, η κατάληξη της μπάλας κι αυτή τη φορά ήταν άουτ.
Νέα πίεση από Ατρόμητο - αποβολή Κεϊτά
Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπίτολο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν υπό πίεση και κατέληξε άουτ.
Στο 60ό λεπτό, ο Πολ Κεϊτά ορθώς αποβλήθηκε ορθώς μετά από μαρκάρισμα του στον Δημούτσο, ανόητα καθώς είχε κίτρινα κάρτα από το πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.
Ισοφάριση και...ανατροπή
Ακόμη και με παίκτη λιγότερο, ο Ατρόμητος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και την ισοφάριση. Στο 68ο λεπτό, ο Λαζαρίδης με κεφαλιά έφερε την ισοφάριση για τον Ατρόμητο, έπιασε την κεφαλιά και ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας.
Κι όμως, η ομάδα του Περιστερίου δεν σταμάτησε εκεί. Στο 75ο λεπτό, ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ, ο Φυτανίδης έκανε την προβολή, αλλά ο Μπαντής μπλόκαρε.
Ο Αστέρας, απάντησε στο πλαίσιο των ευκαιριών στο 78ο λεπτό, όταν ο Λούι έκανε τη σέντρα, ο Νίκο Φερνάντες είδε τον Μπάρκα να αποκρούει το σουτ που δοκίμασε από το ύψος του πέναλτι, ο Μάσα στη συνέχεια τροφοδότησε τον Στανισάβλιεβιτς κι εκείνος αστόχησε από καλή θέση. Και στο 80ό λεπτό, το σουτ του Φερνάντες μπλοκαρίστηκε από τον Μπάρκα.
Στο 83ο λεπτό, ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε στο ματς τον Λε Ταλέκ στη θέση του Παπαδόπουλο, κι ο Γάλλος φορ τον δικαίωσε, πέντε λεπτά αργότερα.
Στο 88', ο Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Λε Ταλέκ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, πρόλαβε τον Μπαντή και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Ατρόμητο.
 
Η φάση του αγώνα
Δύο φάσεις διεκδικούν την εν λόγω κατηγορία. Αυτή του γκολ του Λε Ταλέκ, με το σκεπτικό ότι έκρινε την αναμέτρηση και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης αυτή του 78ου λεπτού με τον Αστέρα να χάνει μοναδική ευκαιρία. Νίκο Φερνάντες και Στανισάβλιεβιτς απέτυχαν να αλλάξουν τις ισορροπίες της αναμέτρησης.
 
Ο διαιτητής
Ο Αριστείδης Βάτσιος, είχε ουκ ολίγες δύσκολες φάσεις για τις οποίες έπρεπε να αποφανθεί. Ενώ δε βοηθήθηκε κι από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, οι οποίοι κάθε λίγο τον περικύκλωναν για διαμαρτυρίες. Οι Αρκάδες διαμαρτύρονται για φάουλ του Λαζαρίδη στον Ιγκλέσιας στο πρώτο γκολ του Ατρομήτου - αυτό της ισοφάρισης. Υπήρχε επαφή, ωστόσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας.
 
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Νίκος Λαζαρίδης. Δεν είναι σύνηθες, μάλλον το αντίθετο είναι, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας να βρίσκεται στο πρόσωπο ενός κεντρικού αμυντικού. Ο 37χρονος στόπερ ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή με την ισοφάριση του 68ου λεπτού. Κι αυτός, ο οποίος συμμάζεψε τα κακώς κείμενα της ομάδας του, μετά την αποβολή του Κεϊτά. Τον τίτλο διεκδικεί και ο Αντονί Λε Ταλέκ, ο οποίος σκόραρε πέντε λεπτά μετά την είσοδό του (έφθασε κι αυτός τα τέσσερα γκολ). Αλλά κι ο εξαιρετικός, Μαριάνο Μπίτολο. Ο Ούμπιντες, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν και τα δύο γκολ, επίσης
 
Μας άρεσε
O τρόπος που αντέδρασε ο Ατρόμητος κι ο προπονητής του Τραϊανός Δέλλας. Κράτησε όσο έπρεπε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στον αγωνιστικό χώρο, και στη συνέχεια πέρασε τον Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος με τη φρεσκάδα του δημιούργησε προβλήματα. Τακτικά απέδωσε και η είσοδος του Ουσέρο στη θέση του Σουμπίνιο, μιας κι έπρεπε να δυναμώσει τα χαφ του, μετά την αποβολή του Κεϊτά.
 
Δεν μας άρεσε
Ο Πολ Κεϊτά, δίχως αμφιβολία. Ο Σενεγαλέζος χαφ αποβλήθηκε κι άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα του. Ανόητη η αποβολή του. Ρίσκαρε με αυτήν. Είχε ήδη κίτρινη από το πρώτο ημίχρονο, φλέρταρε με την αποβολή του, με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, όταν και με το χέρι χτύπησε (στην προσπάθειά του να αποφύγει το μαρκάρισμα) τον Κουρμπέλη. Δεν το γλίτωσε, με το σκληρό φάουλ, στο οποίο υπέπεσε πάνω στον Δημούτσο. Κακός όλος ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο, ιδιαίτερα οι Μάσα και Μπερτόγλιο.
Πηγή: Sport24.gr 

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς