Σε απόσταση τριών βαθμών οι επτά ομάδες που μάχονται για την 6η θέση

Μετά και την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής όπου καμία από τις ομάδες που παλεύουν για την έκτη θέση δεν μπόρεσε να κερδίσει τα δεδομένα για τη μάχη των play off δεν διαφοροποιήθηκαν αρκετά.

Η 24η αγωνιστική που έρχεται όμως μπορεί να κρίνει πολλά καθώς από τις επτά ομάδες που μάχονται οι έξι θα παίξουν μεταξύ τους, Ξάνθη - Λαμία, Βόλος - Αστέρας, ΟΦΗ - Ατρόμητος και η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οπότε η 24η αγωνιστική ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα σημειωθούν μπορεί να κρίνει πολλά και να υπάρξουν ομάδες που θα χάσουν πλέον κάθε ελπίδα για είσοδο στα play off. Ας δούμε αναλυτικά.

Ο ΟΦΗ μετά την ήττα του στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 4-0 είδε τις ομάδες που τον ακολουθούν να μην κερδίζουν και παρέμεινε 6ος με 28 βαθμούς αλλά πλέον η Ξάνθη τον έφτασε και σε απόσταση δύο και τριών βαθμών είναι ακόμα πέντε ομάδες. Οι Κρητικοί εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους αλλά το πρόγραμμα που έχουν παραμένει το δυσκολότερο όλων των ομάδων αφού παίζουν με Ατρόμητο (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Λαμία (εντός).

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κερδίσει στη Νέα Σμύρνη, μένοντας στο ισόπαλο 0-0, παρέμεινε στην 7η θέση αλλά πλέον έχει 28 βαθμούς. Σε σχέση με τον ΟΦΗ όμως οι Ακρίτες πρέπει να πάρουν δύο βαθμούς παραπάνω καθώς υστερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Ξάνθη στα εναπομείναντα τρία ματς έχει να παίξει με Λαμία (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

Ο Ατρόμητος έχασε από τον Ολυμπιακό με 1-0 και παρέμεινε στην 8η θέση με 26 βαθμούς, βλέποντας όμως Αστέρα, ΑΕΛ και Βόλο να ισοβαθμούν μαζί του. Η ομάδα του Περιστερίου στα τρία ματς που απομένουν έχει να παίξει τόσο με τον ΟΦΗ (εκτός) όσο και την Ξάνθη (εντός) που είναι μπροστά και τελευταία αγωνιστική εκτός με τον Άρη.

Ο Αστέρας ήταν ο κερδισμένος κατά κάποιο τρόπο της 23ης αγωνιστικής καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Άρη, τσίμπησε ένα βαθμό και οι Αρκάδες ήταν η μοναδική ομάδα που σκαρφάλωσαν βαθμολογικά σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική. Ο Αστέρας έχει να αντιμετωπίσει Βόλο (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και ΑΕΛ (εκτός).

Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τη Λαμία, πήγε στους 26 βαθμούς, αλλά  πλέον στην τετραπλή ισοβαθμία με Ατρόμητο, Αστέρα και Βόλο βρέθηκε στην 10η θέση. Η ομάδα της Λάρισας έχει ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά της κόντρα στον ΠΑΟΚ (εντός) και εν συνεχεία έχει να παίξει με Βόλο (εκτός) και Αστέρα (εντός).

Ο Βόλος έστω και στο 90+6 πήρε ένα βαθμό κόντρα στον Παναιτωλικό και ουσιαστικά διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει για είσοδο στα play off αν και 11ος. Η ομάδα της Μαγνησίας στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια θα παίξει με Αστέρα (εντός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός).

Τέλος η Λαμία μετά την ισοπαλία της με την ΑΕΛ, την ήττα του ΟΦΗ από τον ΠΑΟΚ και το συνδυασμό των υπολοίπων αποτελεσμάτων μπορεί να έμεινε στη 12η θέση αλλά μείωσε κατά ένα βαθμό τη διαφορά από τον ΟΦΗ. Εξακολουθεί βέβαια να θέλει απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να καταφέρει να μπει στα play off. Η Λαμία έχει να παίξει με Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και ΟΦΗ (εκτός).

Φυσικά οι προαναφερθέντες ομάδες δεν δίνουν απλά μάχη για να μπουν στα play off αλλά και για να αποφύγουν τα play out και τη μάχη του υποβιβασμού αφού οι ομάδες από την 7η θέση έως την 13η θα παίξουν μεταξύ τους για τα play out.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας