Κόκκινο με ανατροπή το clasico!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" επικρατώντας 3-1, σαφώς πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το αποτέλεσμα, χάρη σε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά από Ντα Κόστα (87') και Ιντέγε (89').  
Μοιραίος παίκτης για το Τριφύλλι ήταν ο Στάθης Ταυλαρίδης που έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 28' σε φάση που έχει προηγηθεί χέρι του Σαλίνο, ενώ έκανε τραγικό λάθος στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι έπαιξε ασφαλώς και το αμφισβητούμενο γκολ της ισοφάρισης των "ερυθρόλευκων" στο 38' όταν ο διαιτητής Κύζας πήρε πάνω του τη φάση, αγνοώντας την υπόδειξη του βοηθού του Δημητριάδη για υπόδειξη οφ σάιντ στον Ντομίνγκες που επηρέαζε την ορατότητα του Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο αποφασιστικά στο ξεκίνημα του ντέρμπι και κατάφερε στο 3' να "παγώσει" το Καραϊσκάκη όταν ο Λέτο με έξοχη σκαφτή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Μπεργκ τετ α τετ με τον Ρομπέρτο και τον πλάσαρε κάτω απ' τα πόδια του, ανοίγοντας το σκορ (0-1).  
Οι "πράσινοι" έδωσαν την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό που δυσκολεύονταν ωστόσο να φτάσει με αξιώσεις προς την περιοχή του Στιλ, απειλώντας ουσιαστικά με μακρινά σουτ (Καμπιάσο στο 5', Ντομίνγκες στο 9'). Ο Παναθηναϊκός άλλωστε ήταν η ομάδα που έχασε κραυγαλέα ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 28' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνιες και προβολή του Μολέδο που βρήκε στο χέρι του Σαλίνο και κατόπιν στρώθηκε στον αμαρκάριστο Ταυλαρίδη στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο το σουτ του έμπειρου στόπερ απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ρομπέρτο, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση!  
Οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν για πρώτη φορά τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσουν με τον συνδυασμό του Φορτούνη με τον Φουστέρ από αριστερά στο 32' και του σουτ του τελευταίου που πέρασε δίπλα απ' το δοκάρι.  
Στο 38' ωστόσο τα κατάφεραν όταν ο Φουστέρ έστρωσε στον Καμπιάσο που σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1). Αρχικά ο βοηθός Δημητριάδης σήκωσε τη σημαία για οφ σάιντ του Ντομίνγκες που ήταν ακάλυπτος μπροστά από τον Στιλ αλλά ο διαιτητής Κύζας πήρε πάνω του τη φάση εκτιμώντας ότι δεν παρενοχλούσε το οπτικό πεδίο του Αγγλου "κίπερ" και κατακύρωσε το γκολ του Ολυμπιακού.  
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες, τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή (67% έναντι 33%) της μπάλας αλλά να είναι μπλοκαρισμένος στην ανάπτυξή του από τον Παναθηναϊκό που στη μεγαλύτερη ώρα έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό και είχε τις περισσότερες τελικές προς την εστία έστω, και οριακά (τρεις έναντι δύο).  
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του ντέρμπι δεν άλλαξε και στα πρώτα λεπτά οι μοναδικές καλές στιγμές ήταν ένα σουτ των Φουστέρ (55') και Μαζουακού (68') καθώς επίσης και ένα του Ζέκα (69') που πέρασαν άουτ. Στο 73' ο Στιλ απέκρουσε με εξαιρετικό τρόπο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ στο 78' ο Μαμούτε προσπάθησε ανεπιτυχώς με "λόμπα" να στείλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ολυμπιακός όσο περνούσαν τα λεπτά αύξανε την πίεση χωρίς να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά στο 87' μετά από μια στημένη φάση ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Ντα Κόστα με κεφαλιά έκανε το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό δύο λεπτά αργότερα ο Ταυλαρίδης καθυστέρησε να διώξει τη μπάλα και ο Ιντέγε που καραδοκούσε μπήκε σφήνα και πλάσαρε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-1.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:  
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο -Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού- Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (81' Πουλίδο)- Φορτούνης, Ντομίνγκες (62' Πάρντο), Φουστέρ (81' Εντάνι)- Ιντέγε.
Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Πράνιτς- Κουτρουμπής (90' Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71' Εσιέν)- Λέτο (74' Μαμούτε), Μπεργκ.
Διαιτητής: Γ. Κύζας (Δράμας).
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών