Στραματσόνι: «Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα (3-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο προπονητής του «τριφυλλιού», Αντρέα Στραματσόνι, υποστήριξε: «Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα, λυπάμαι για τη χώρα αυτή. Και αγαπώ το Έθνος αυτό, αγαπώ τη χώρα αυτή. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίξαμε καλά, αλλά κάθε αγώνας αποτελείται από επεισόδια, από φάσεις. Παίξαμε καλά, το παιχνίδι ήταν αυτό που είδαμε. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ περισσότερο».
Διευκρινίσεις για το τι ακριβώς έγινε στο φινάλε του αγώνα και υπήρχε η ένταση μπροστά στον πάγκο του Παναθηναϊκού έδωσε ο Αντρέα Στραματσόνι, δικαιολογώντας παράλληλα και την δήλωση που έκανε αμέσως μετά το τέλος του ματς.
Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνικός αποκάλυψε τα πλάνα που είχε πριν από την έναρξη του ματς και τόνισε πως στόχος του ήταν να πάει ο Παναθηναϊκός να πάει αρχικά για την ισοπαλία.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε ετοιμάσει ένα παιχνίδι πραγματικά με την πρόθεση να φέρουμε σε δυσκολία τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι παίξαμε ειλικρινά και τίμια. Κρίμα. Είχαμε την περίπτωση της φάσης με τον Μαμούτε μπροστά στο άδειο τέρμα, αλλά ακολούθησε λίγα λεπτά πριν το φινάλε το γκολ του Ολυμπιακού».
Είπατε πριν από λίγο στην κάμερα της συνδρομητικής ότι λυπάστε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επειδή είναι λίγο αόριστη η δήλωσή σας, μπορείτε να μας πείτε συγκεκριμένα για ποιο λόγο λυπάστε;
«Λυπάμαι ειλικρινά για αυτά που συνέβησαν τα τελευταία λεπτά στον πάγκο. Ήταν κάτι άσχημο. Είμαι ευθύς ως άτομο. Στο ποδόσφαιρο μπορεί κάποιος να κερδίσει ή να χάσει. Απαιτείται όμως σεβασμός. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται την ομάδα μας, την ΠΑΕ, όλους μας. Ήταν άσχημο αυτό που συνέβη, όχι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά».
Είχατε ένα πλάνο που στο πρώτο ημίχρονο λειτούργησε, όμως, συνολικά η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν μαζεμένη. Δεν φάνηκε να το κυνηγάει το γκολ στο δεύτερο μέρος; Γιατί βγάλατε αυτή τη μαζεμένη εικόνα στην επανάληψη;
«Όπως είδατε κι εσείς, στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο που ξεκινήσαμε να παίζουμε και στο πρώτο. Ξέραμε ότι ο Λέτο δεν μπορούσε να παίξει για 90 λεπτά και βεβαίως είχα αναθέσει ένα καθήκον στον Βιγιαφάνιες, αλλά μετά από μία κλοτσιά που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.
Δυστυχώς δεν διαθέτω άλλον παίκτη που να έχει τις ικανότητες του Βιγιαφάνιες. Πάντως εγώ δεν έχω δει τις φάσεις που μιλάμε τώρα, αλλά αν θυμάμαι καλά οι δύο ευκαιρίες με τους Μαμούτε και Φουστέρ ήταν οι μεγάλες φάσεις. Αν ο Σίλβα έβαλε τέσσερις επιθετικούς στα τελευταία λεπτά, έγινε γιατί δεν μπορούσε να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Ο στόχος μας ήταν εξ αρχής η ισοπαλία».
Πόσο δύσκολο είναι να “ντοπάρετε” τους παίκτες σας ενόψει της συνέχειας, δεδομένου ότι υπάρχει και μία διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί ο μεγάλος στόχος που έχουμε και αυτός είναι να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό για την επόμενη σεζόν. Να έχει ο Παναθηναϊκός παρουσία στην Ευρώπη. Ουδείς θα χάσει το κίνητρο βέβαια. Αυτό το μεγάλο κίνητρο θα αποτελέσει για εμάς τον στόχο μας για την επόμενη σεζόν».
Θεωρείτε το αποτέλεσμα δίκαιο;
«Σε ό,τι με αφορά είμαι επαγγελματίας προπονητής, πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχομαι το αποτέλεσμα κάθε αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα μεγάλη και ως τέτοια δεν κλαίει. Αποδέχεται το αποτέλεσμα, όλοι είδατε την έκβαση του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε».
Τι λείπει στον Παναθηναϊκό και δεν μπορεί να τελειώσει τη δουλειά; Είδαμε στα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό να μην κερδίζετε;
«Το μεγάλο έργο που έχω μπροστά μου είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, εγώ εκτιμώ αφάνταστα τους παίκτες μου. Αυτό που πρέπει να φέρουμε είναι αλλαγή νοοτροπίας και εμπειρίας».
Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό το “λυπάμαι”. Δεν μας περιγράψατε το γεγονός.
«Κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτολεξεί τις λέξεις που ελέχθησαν. Κάποιος που φορούσε το μπουφάν του Ολυμπιακού, με τα διακριτικά του συλλόγου, δεν ξέρω αν ανήκε στο προσωπικό του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια του αγώνα ήρθε μπροστά μας και μας κορόιδευε.
Αυτό επειδή η ομάδα μας είναι μεγάλη, εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην μας σέβεστε. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, αλλά από τη στιγμή που έφτασε αυτός ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια του αγώνα στον πάγκο μας και μας κορόιδευε είναι ένα θέμα. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Αυτό το επεισόδιο δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι. Επειδή μιλάμε για παιχνίδια υψηλού επιπέδου, αν εμείς δεν προσέξουμε μπορεί να οδήγησε σε επεισόδια βίας. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα. Κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να συγκρατήσω τους παίκτες μου».
Πηγή: Sport24.gr  

Δειτε Επισης

Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα»-Τι δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ
UEFA για τα επεισόδια στο Μπριζ-ΠΑΟΚ: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα περιστατικά στο Βέλγιο»
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας διεθνής στον αγώνα με τη Γεωργία
Ανακοίνωσε sold out ο ΠΑΟΚ και προειδοποιεί με διά βίου αποκλεισμού όσους μεταπωλούν εισιτήρια
Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!