Πάλεψε αλλά λύγισε κόντρα στην ʼρσεναλ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, η Άρσεναλ ήταν καταθλιπτική, αλλά η κλάση Ομπεμεγιάνγκ και η εκτέλεση Λακαζέτ έφερε το 0-1 που βάζει δύσκολα στη ρεβάνς. Προηγείται όμως η Τούμπα.

Για την περισσότερη ώρα του πρώτου αγώνα της φάσης των «32» του Europa League στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει απέναντι σε μια κορυφαία αγγλική ομάδα, έστω κι αν αυτή δεν βρίσκεται στην καλύτερη εποχή της. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάθος, είχαν ένταση, έτρεξαν, πάλεψαν, δημιούργησαν τις φάσεις που μπορούσαν, όμως στο φινάλε, σε ένα ματς που φάνηκε ότι θα κρινόταν στη μια στιγμή, η ποιότητα και οι... αγγλικές αντοχές της Άρσεναλ φάνηκαν στο φινάλε, με την ομάδα του Αρτέτα να φεύγει με τη νίκη (0-1) χάρη στο γκολ του Λακαζέτ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, από νωρίς ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος -ειδικά για... ελληνικά δεδομένα- με τον Ολυμπιακό να κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα, πιέζοντας τρομερά την άμυνα και τη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ, η οποία φέτος, τουλάχιστον στην προ-Αρτέτα εποχή, είχε σταθερά και πολλά προβλήματα. Ως το 20λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, με ορισμένες ωραίες συνεργασίες, 2-3 πολύ καλές φάσεις και με πάρα πολύ πάθος και υψηλή ένταση στις προσωπικές μονομαχίες από τις οποίες οι παίκτες του Μαρτίνς έβγαιναν σταθερά κερδισμένοι. Σε αυτό το πρώτο μισό του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός έπαιξε το ματς σε... αγγλικό στυλ και κυριάρχησε επί της Άρσεναλ, όμως δεν βρήκε την καλή τελική πάσα ή το τελείωμα που θα χρειαζόταν για να ξεκλειδώσει το ματς. Κατάφερε πάντως να κάνει κατοχή μπάλας και να σπάει σταθερά το πρέσινγκ των Άγγλων που επίσης ήταν πολύ έντονο.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Αρτέτα (σ.σ. έκανε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό ματς) έδειξε την ποιότητά της σε ορισμένες αστραπιαίες αντεπιθέσεις και με μια μεγάλη ευκαιρία στο 20'. Από το 20'-25' και μετά οι Άγγλοι ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα στα πόδια, όμως απέναντί τους βρήκαν και αυτοί έναν καλά οργανωμένο στην άμυνά του αντίπαλο, με τις γραμμές πολύ κοντά μεταξύ τους και τους τρεις της επίθεσης να πιέζουν ασφυκτικά τη μπάλα. Η συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν ένα πρώτο ημίχρονο με υψηλή ένταση και γρήγορο ρυθμό, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και λίγες μεγάλες φάσεις, Με το ματς να έχει συνολικά μια εικόνα που έδειχνε ότι όποιος θα έβαζε πρώτος γκολ, θα γινόταν το απόλυτο αφεντικό.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΕίσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!

Μοιρασμένο ήταν το ματς στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό πιο κινητικό κοντά στην αντίπαλη περιοχή αλλά και τις δύο άμυνες να πρωταγωνιστούν με... διαφορά. Τα ατομικά λάθη έλειψαν, οι δύο ομάδες ήταν άριστες στο τακτικό κομμάτι, οπότε μοιραία αμφότερες έκαναν... υπομονή, ώστε να βρουν τη μία φάση και να πάρουν το ματς. Αυτή η μία φάση, στη μοναδική στην κυριολεξία φάση που έβαλε με αξιώσεις τη μπάλα κάτω και ο αντίπαλος δεν αντέδρασε γρήγορα στην άμυνα, ήρθε για την πλευρά της Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι βρήκαν το εκτός έδρας γκολ στο 81', ενώ με τον Ολυμπιακό όλο μπροστά στη συνέχεια είχαν και δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Τίποτα δεν άλλαξε ωστόσο ως το φινάλε, με τους «κανονιέρηδες» να... δραπετεύουν από το Καραϊσκάκη με σκορ πρόκρισης και τον Ολυμπιακό να στρέφει ήδη την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας!

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες