Κιτρινόμαυρη καταιγίδα με ιταλική φινέτσα για την ΑΕΚ

Ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΟΦΗ δεν είχε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους, εν αντιθέσει με τους Κρητικούς, οι οποίοι ήθελαν τους τρεις βαθμούς για να "κλειδώσουν" και μαθηματικά την είσοδο στα playoffs του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η Ένωση στο -κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ- δεν έδωσε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους του, αφού σημείωσε δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών στον αγώνα και πήρε τη νίκη με 3-0 για την 25η αγωνιστική της Super League 1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "κιτρινόμαυρους" ο Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος σημείωσε τα δύο απ' τα τρία τέρματα, έχοντας μία εξαιρετική παρουσία. Από κοντά και οι Πέτρος Μάνταλος, Νέλσον Ολιβέιρα και Μάρκο Λιβάγια, που δημιούργησαν μία εξαιρετική επιθετική τετράδα. Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ "προδόθηκε" από την άμυνά του, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους αντιπάλους του και θα παίξει αγώνα "do or die" με τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική για να πάρει το πολυπόθητι εισιτήριο εισιτήριο για την εξάδα.

1. ΜΕ ΣΤΟΠΕΡ ΤΟΝ ΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΟΧΤΩ ΛΕΠΤΑ

H απουσία των τιμωρημένων Όγκνιεν Βράνιες, Στράτου Σβάρνα, αλλά και του τραυματία, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ανάγκασαν τον Μάσιμο Καρέρα να χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Μάριου Οικονόμου τον Έλντερ Λόπες, με τον Νίκλας Χουλτ να αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Παράλληλα, ο Ιταλός στόπερ έδωσε την ευκαιρία στον 17χρονο Ζάγκι Λάτσι να μπει στην 18άδα για πρώτη φορά. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σίμος είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μετά από τον αγώνα με την ΑΕΛ τους Σεμέντο, Τσιλιανίδη, Ρικάρντο Βαζ και Φεγκεϊρέδο μαζί εξ αρχής.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού στον αγώνα έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες να προηγηθούν, αλλά ο Σωτηρίου αρνήθηκε το γκολ με εντυπωσιακές αποκρούσεις στους Πέτρο Μάνταλο και Νέλσον Ολιβέιρα. Τελικά, η τρίτη ευκαιρία ήταν και... φαρμακερή, αφού στο 5ο λεπτό ο Μάρκο Λιβάγια έκανε υπέροχη σέντρα απ' τα αριστερά και ο Μάνταλος με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-0. Οι παίκτες του Καρέρα δεν χαμήλωσαν ένταση και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 8ο λεπτό με τον Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος απέφυγε υπέροχα τους αντιπάλους του και πλάσαρε τον Σωτηρίου για το 2-0.

2. ΚΑΘΕΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ "ΤΡΥΠΗΣΕ" ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΦΗ

Οι παίκτες του ΟΦΗ προσπάθησαν να αντιδράσουν και να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά σε δύο περιπτώσεις τα σουτ των Γιώργου Κουτρουμπή και Μιγκέλ Μεγιάδο δεν βρήκαν στόχο. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να παίζουν κάθετα προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα σημαντικά κενά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν ψηλά την άμυνά τους. Στο 17ο λεπτό, ο Νέναντ Κρίστισιτς έβγαλε με εξαιρετική κάθετη τον Βέρντε απέναντι στον Σωτηρίου, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ κράτησε όρθια την ομάδα του, αποκρούοντας με το πόδι. Τελικά, ο Ιταλός πήρε... ρεβάνς στο 30' αν και χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

Ο Ιταλός εξτρέμ βρήκε υπέροχα τον Ολιβέιρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα-λόμπα στον συμπαίκτη του, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Πορτογάλου, αλλά μετά από χρήση του VAR, ο Γεώργιος Τάσσης έδειξε σέντρα. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τον απόλυτο έλεγχο, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους παίκτες του ΟΦΗ και πήγαν στα αποδυτήρια με καθαρό προβάδισμα νίκης.

3. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΦΗ, ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΛΟ

Ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ωστόσο, πέρα από ένα επικίνδυνο γύρισμα του Τσιλιανίδη και ένα απευθείας φάουλ του Βαζ που βρήκε στο τείχος, οι παίκτες του Σίμου δεν απείλησαν την εστία του Τσιντώτα. Αντίθετα, με... μπροστάρη τον Μάνταλο, η ΑΕΚ έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Στο 53' ο αρχηγός της ΑΕΚ βρήκε όμορφα τον Ολιβέιρα, αλλά το σουτ του Πορτογάλου πέρασε ψηλά άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μάνταλος από δημιουργός έγινε εκτελεστής, αλλά ο Σωτηρίου έκανε την απόκρουση του αγώνα και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, και πάλι ο Μάνταλος απείλησε, ύστερα από ωραία σέντρα του Ολιβέιρα, αλλά το πλασέ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση πέρασε ψηλά άουτ.

4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΛΑ... ΚΑΡΕΡΑ

Ο ΟΦΗ έκανε μία τελευταία προσπάθεια για να επιστρέψει στο ματς, αλλά τα σουτ του Σεμέντο αρχικά και του Φιγκεϊρέδο στη συνέχεια, κόντραρε σε αμυντικούς της ΑΕΚ και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Ο Καρέρα, βλέποντας τους Κρητικούς να πιέζουν, έδωσε εντολή στους παίκτες του να διαχειριστούν το αποτέλεσμα. Στο 65ο λεπτό, ο Νέλσον Ολιβέιρα αισθάνθηκε ενοχλήσεις κι έδωσε τη θέση του στον Σέρχιο Αραούχο, ενώ την ίδια στιγμή ο Σίμος άλλαξε τα δύο βασικά χαφ του, περνώντας στο γήπεδο τους Ναμπί και Νέιρα.

Η είσοδος των δύο παικτών βοήθησε τον ΟΦΗ να ανέβει μέτρα στο γήπεδο, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ναμπί δεν βρήκε στόχο. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι θέλησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση, έχοντας δύο καλές ευκαιρίες με τους Μάνταλο και Αραούχο. Στα τελευταία λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι" διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα, δεν απειλήθηκαν και έφτασαν σε μία εύκολη νίκη, αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις, με τον Μάρκο Λιβάγια να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα προκειμένου να χάσει ένα και όχι δύο αγώνες.

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς