Τα χρήματα που παίρνει ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση επί της ʼρσεναλ

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε φέτος επτά μήνες και τέσσερις μέρες ευρωπαϊκής πορείας. Τόσο είναι το διάστημα που μεσολάβησε από εκείνο το βράδυ στην Τσεχία με τη Βικτόρια Πλζεν μέχρι την ιστορική νύχτα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου με το θριαμβευτικό 1-2 απέναντι στην Άρσεναλ. Δώδεκα παιχνίδια Champions League (έξι για τα προκριματικά, έξι ομίλων) και δύο για το Europa League.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν με την επικράτηση απέναντι στην Άρσεναλ πέρασε στους "16" της διοργάνωσης. Γι' αυτήν την πρόκριση οι "ερυθρόλευκοι" λαμβάνουν 1,1 εκατ. ευρώ.

Τόσα είναι τα χρήματα που μοιράζει η UEFA σε κάθε ομάδα που περνά σε αυτήν την φάση. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και από το market pool για το Europa League. Εξαυπακούεται πως αν οι Πειραιώτες προχωρήσουν κι άλλο στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή κατηγορία, τότε το ποσό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ενδεχόμενη πρόκριση στους "8" φέρνει 1.500.000 ευρώ και στα ημιτελικά 2.400.000 ευρώ. Ο χαμένος του τελικού παίρνει 4.500.000 ευρώ, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης 8.500.000 ευρώ. Αυτές οι 219 μέρες, από το Πλζεν μέχρι το Λονδίνο, έχουν φέρει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες στον Ολυμπιακό, αλλά και χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Καταγγελία του Σεν Μαξιμέν που απασχολεί τον Ολυμπιακό-«Στη Φενέρ προσπάθησαν να με ντοπάρουν»
Ο Ιμπόρα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση και αναλαμβάνει βοηθός προπονητή στη Λεβάντε
Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Τάισον
Η συγκινητική ανάρτηση του Τσιμίκα για τον Ζότα-«Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα σε αγαπάμε για πάντα»
Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φετφατζίδης-«Στο τέλος μένει ο σεβασμός και η αγάπη του κόσμου»
Ολυμπιακός: Συνεχίζει την προσπάθεια για Μίγια
Η μέρα που ο Δέλλας έστειλε στον τελικό την Ελλάδα-Πώς ο «Κολοσσός» έβγαλε νοκ άουτ την Τσεχία
Αυτή είναι η νέα ομάδα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς
Στην κορυφή των πιο ταλαντούχων playmakers εκτός των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης ο Καρέτσας
Η Οβιέδο θέλει Μαξίμοβιτς, δεν διαπραγματεύεται ο Παναθηναϊκός