Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα τεράστιο και ιστορικό κατόρθωμα και με σκορ 2-1 στην παράταση απέκλεισε την Άρσεναλ μέσα στο Emirates. Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" πλέον συγκεντρώνονται στον επόμενο αντίπαλο τους για τη φάση της "16" της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Η κληρωτίδα της Νιόν έβγαλε για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ακόμη ένα κλαμπ από την Αγγλία, αφού ο αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η Γουλβς, στην οποία αγωνίζεται ένας πρώην "ερυθρόλευκος", ο Ντανιέλ Ποντένσε.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΟΣ

Η Γουλβς τη φετινή σεζόν είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και στην Premier League σημειώνει μία πολύ καλή πορεία με βλέψεις για διάκριση. Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο βρίσκεται στην 8η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος με 39 πόντους και στόχος είναι η πρώτη πεντάδα, που βάσει της τιμωρίας της Μάντσεστερ Σίτι, οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Οι Λύκοι απέχουν μόλις δύο πόντους από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το όνειρο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν είναι κάτι άπιαστο.

Στα δύο Κύπελλα η πορεία της Γουλβς ήταν σύντομη. Στο FA Cup αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από τους "κόκκινους διαβόλους". Το πρώτο παιχνίδι στο "Μολινό" έληξε 0-0, ενώ στο επαναληπτικό του "Ολντ Τράφορντ" η ομάδα του Σόλσκιερ επικράτησε με σκορ 1-0. Όσον αφορά το Λιγκ Κάπ, το κλαμπ του Εσπιρίτο Σάντο επικράτησε εντός έδρας στα πέναλτι με την Ρέντινγκ, όμως στον τέταρτο γύρο ηττήθηκε 2-1 από την Άστον Βίλα.

Στην Ευρώπη, η Γουλβς διένυσε μία μεγάλη πορεία ξεκινώντας το ταξίδι της από τον δεύτερο γύρο του Europa League στις 25 Ιουλίου. Πρώτο αντίπαλος οι Κρουσέιντερς το εμπόδιο της οποίας η αγγλική ομάδα πέρασε εύκολα με συνολικό σκορ 6-1. Στη συνέχεα αντιμετώπισε την Πιούνικ Ερεβάν με τους Λύκους να προκρίνονται στα play-off me συνολικό σκορ 8-0. Η ομάδα του Εσπιρίτο Σάντο κέρδισε το εισιτήριο της για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης παίζοντας με την Τορίνο. Οι Λύκοι πήραν μικρό προβάδισμα 3-2 στην Ιταλία και μέσα στο "σπίτι" τους "κλείδωσαν" την πρόκριση με σκορ 2-1.

Στους ομίλους, η Γουλβς κατέγραψε μόλις μία ήττα στον πρώτο αγώνα από την Μπράγκα (1-0 εκτός έδρας) και μία ισοπαλία πάλι απέναντι στην πορτογαλική ομάδα με 3-3 εκτός έδρας. Από εκεί και ύστερα, η αγγλική ομάδα επικράτησε των Μπεσίκτας και Σλόβαν Μπρατισλάβας σε δύο περιπτώσεις. Για τη φάση των "32", οι Λύκοι αντιμετώπισαν την Εσπανιόλ και εξασφάλισαν την πρόκριση με 4-0 από τον πρώτο αγώνα. Στη ρεβάνς, η Γουλβς ηττήθηκε με 3-2 και τον Ποντένσε να μοιράζει την ασίστι για τον δεύτερο γκολ.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΑΝΤΑΜΑ ΤΡΑΟΡΕ

Ο Αντάμα Τραορέ είναι το μεγάλο αστέρι της φετινής Γουλβς. Με την παρουσία του έχει εντυπωσιάσει και αποτελεί το μεγάλο "όπλο" της αγγλικής ομάδας. Φυσικά δεν αναμένεται να συνεχίσει το καλοκαίρι, αφού το έχουν βάλει στο μάτι αρκετά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΟΥΝΟ ΕΣΠΙΡΙΤΟ ΣΑΝΤΟ

Στρατηγός της Γουλβς είναι ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Ο Πορτογάλος έχει καταφέρει να φτιάξει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο, με πολύ ωραίο τρόπο παιχνιδιού και έχει "χτίσει" μία ομάδα που αποτελεί φόβητρο ακόμη και από μεγάλα κλαμπ της Premier League.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ για το θάνατο του 15χρονου-«Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή»
Επιστρέφει στους πάγκους ο Μανόλο Χιμένεθ-Συμφωνία με ομάδα της Παραγουάης
Αρχίζουν οι μάχες για την παραμονή στην Ελλάδα
Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό με ΠΑΟΚ, στόχος του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού»
Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ-Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη
Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ-Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Conference
Τι έκανες ρε Κουλιεράκη; Τον ξεχώρισε η UEFA, ματς καριέρας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ
Σενάρια για Αλμέιδα τέλος-Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ