«Τεσσάρα» στον Βόλο και πάει με… φόρα στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 του Βόλου στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League 1 και θα μπει στα πλέι οφ… φορτσάτος.

Το «τριφύλλι» καθάρισε το «τρίποντο» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τον Νάγκι να… ανοίγει λογαριασμό μόλις στο 3’, ενώ ο Μακέντα σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έφτασε τα 11 τέρματα, ξεπερνώντας έτσι τον περσινό του απολογισμό!

Η νεοφώτιστη ομάδα μείωσε στο 53’ με το γκολ-φωτοβολίδα του Γέντρισεκ, ωστόσο η αποβολή του Γκουαροτσένα -που είδε δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά- στο 64ο λεπτό δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω...

Καθώς στη συνέχεια, ο Μακέντα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 68’ αλλά και ο Χατζηγιοβάνης στο 76ο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας τους.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και η εμφάνιση των Ξενόπουλου και Ζαγαρίτη, που έκαναν ντεμπούτο στην 11άδα του Παναθηναϊκού.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε καλό τέμπο, αρκετές φάσεις και την μπάλα να πηγαίνει… πάνω κάτω. Αιτία για αυτό ήταν αφενός η πολύ καλή νοοτροπία με την οποία εμφανίστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που μπήκαν πολύ δυνατά, αλλά αφετέρου και η προβληματική αμυντική συμπεριφορά του Βόλου.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με… γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς ο Μπουζούκης βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Νάγκι, που πάτησε περιοχή από αριστερά, πλάσαρε πάνω από τον Γκαραβέλη και πέτυχε το 1-0, μαζί με το πρώτο του τέρμα, μολις στο 3’!



Ανάλογο ήταν το «σκηνικό» και στη συνέχεια, με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να παίζουν με τη μια πολλές φορές και να φτιάχνουν φάσεις με πάσες στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ούτε να κλείσει τους χώρους.

Όπως συνέβη, δηλαδή, στο 13’ με τον Ανουάρ και την κάθετη του Ζαγαρίτη, ή, δύο λεπτά μετά, με τον Μακέντα μετά από πάσα του Νάγκι. Αλλά και στο 18ο λεπτό, όταν ο Σένκεφελντ τροφοδότησε ωραία τον Νάγκι. Στην πρώτη περίπτωση όμως ο Κανταμούρο και στις άλλες δύο ο Γκαραβέλης πρόλαβαν και αποσόβησαν το 2-0…

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε κι χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για να καταγραφούν αφενός καλές φάσεις, αφετέρου η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Κι αυτό γιατί, στο 46’ ο Μακέντε σκόραρε με κεφαλιά, μετά από κεφαλιά-πάσα του Σένκεφελντ στο πρώτο δοκάρι, κάνοντας το 2-0!

Ενώ αντιθέτως, ο Βόλος δεν μπόρεσε να μειώσει στην αμέσως επομένη φάση και την πρώτη του ευκαιρία για γκολ, όταν ο Ζοάο βγήκε στην κόντρα, σέντραρε από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Γέντρισεκ από το ύψος της μικρής περιοχής ήταν άστοχη…

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά εκείνος που μπήκε με το πόδι στο… γκάζι και ήταν εκεινος που έφτασε κοντά στο 3-0 δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό, αλλά ο Γκαραβέλης είπε… όχι σε Μακέντα και Σένκεφελντ, στο 49’.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τακουνάκι του Σένκεφελντ ένα λεπτό μετά, αλλα το γκολ σωστά δεν μέτρησε για οφσάιντ του Κουρμπέλη, ενώ στον αντίποδα η νεοφώτιστη ομάδα μείωσε σε 2-1 με το φοβερό σουτ του Γέντρισεκ στο 53ο λεπτό!

Ακολούθησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες από Μακέντα και Τόρες, με την καλή απόφαση του πρώτου σε αντεπίθεση με δύο συμπαίκτες και την εντυπωσιακή επέμβαση του Ξενόπουλου στο σουτ του δεύτερου, για να φτάσουμε στη φαση που «τελείωσε» και την αναμέτρηση, ουσιαστικά…

Όταν στο 64’ ο Γκουαροτσένα, που είχε δει κάρτα δύο λεπτά πριν, χτύπησε τον Γιόχανσον και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη! Η ψυχολογία του Βόλου έπεσε, ο Παναθηναϊκός… μύρισε αίμα και «χτύπησε» τέσσερα λεπτά μετά, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μακέντα, που σούταρε κάτω από τα πόδια του Γκαραβέλη.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα του «τριφυλλιού» του έδωσε τη μπάλα στα πόδια για ακόμα περισσότερη ώρα και μαζί τη δυνατότητα να πετύχει και τέταρτο τέρμα, όταν ο Χατζηγιοβάνης πέρασε και τον Γκαραβέλη και σκόραρε με πλασέ από πλάγια θέση, στο 76ο λεπτό!

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν μάλλον… διαδικαστικά, με τον Βόλο να σκοράρει στο 89’ με τον Τόρες αλλά το γκολ να μην μετράει καθώς ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και το 4-1 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βάτσιου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (46’ Νούνες), Ζαγαρίτης, Ανουάρ, Κουρμπέλης (77’ Μπεκ), Νάγκι (77’ Περέα), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Βόλος (4-2-3-1): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Κανταμούρο, Δημόπουλος, Φεράρι, Μαξ, Λύρατζης (46’ Μπαλογιάννης), Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Ζοάο (60’ Τόρες), Γέντρισεκ (75’ Κάσες).

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

Διαιτητής VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας