Με… αέρα πρωταθλητή στα play off ο Ολυμπιακός

Αεράτος στα play off ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν, αλλά λύγισαν τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας 2-0 με τα γκολ των Μασούρα (60’) και Μπουχαλάκη (90+ 4’) και βρέθηκαν στο +7 από τον ΠΑΟΚ με την ένατη τους νίκη στα δέκα τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Το ματς
Το γρήγορο γκολ ήταν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, που ξεκίνησε με δύο φορ στο παιχνίδι, ενώ εντελώς διαφορετική φιλοσοφία είχε ο Παναιτωλικός, ο οποίος παρατάχθηκε με τρία στόπερ στο βασικό του σχήμα. Τα δίχτυα… κουνήθηκαν μόλις στο 5’, αλλά δεν υπήρξε γκολ για τους γηπεδούχους, που προσπάθησαν να μπουν με φόρα από το Λονδίνο στο παιχνίδι. Ο Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ελ Αραμπί, που συμμετείχε στη φάση, ήταν εκτεθειμένος. Η ομάδα του Μάκη Χάβου προσπαθούσε να μείνει ψηλά στο γήπεδο, για να πιέσει τον αντίπαλο και να τον βραχυκυκλώσει και βάσει αποτελέσματος τα κατάφερε, διότι δεν δέχθηκε γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι», από την άλλη, προσπάθησαν αρκετά να παίξουν με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, ώστε να τη διασπάσουν. Ωστόσο, έστω και την ύστατη στιγμή οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τη λύση στο πρώτο μέρος. Οι Πειραιώτες ήταν συνολικά ανώτεροι, δίχως, ωστόσο, να κινηθούν επιθετικά στα δικά τους στάνταρ, ενώ ο Παναιτωλικός δεν είχε ούτε μια τελική στο πρώτο μέρος. Διότι, η μοναδική αξιόλογη προσπάθειά τους έμεινε στη μέση, αφού ο Μουνιέ κόπηκε από Μπα και Γκασπάρ. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά τη διακοπή λόγω του τραυματισμού του Σα και οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν… στροφές στα τελευταία λεπτά.

Ώστε να ξεκινήσει από άλλη αφετηρία στο δεύτερο μέρος. Ο Σεμέδο απείλησε με κεφαλιά μπροστά από το τέρμα, χωρίς να καταφέρει να τη στείλει προς την εστία. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά και πάλι δεν έγινε το 1-0. Χασάν και Ελ Αραμπί έδειξαν ξανά ότι μπορούν να συνυπάρξουν, με τον Αιγύπτιο να τροφοδοτεί με το κεφάλι τον Μαροκινό που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έπειτα από συνεννόηση με τον VAR ακυρώθηκε το γκολ, σε μια εντελώς οριακή φάση.

Το παιχνίδι δεν είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή και να απειλήσει και ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα στο 60’. Κι αφού νωρίτερα μόνο το σουτ του Μπουχαλάκη άγχωσε κάπως τους φιλοξενούμενους. Έχοντας μπει μόλις πέντε λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ο Βαλμπουενά έκανε ό,τι δεν μπόρεσαν οι συμπαίκτες του στα 55 λεπτά που είχαν προηγηθεί. Σέρβιρε για τον Μασούρα που με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Φερνάντεθ, ο οποίος δεν έβαλε καλά τα χέρια του στην μπάλα.

Ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά ο Μασούρας νικήθηκε στο 69’ από τον Ισπανό σε τετ-α-τετ, ενώ ο Καμαρά κλώτσησε σημαντική ευκαιρία στο 80’ από το ύψος του πέναλτι, καθώς έστειλε την μπάλα πάνω στον Ελ Αραμπί από εξαιρετική θέση. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Παναιτωλικός είχε μόνο ένα άστοχο σουτ του Ντάουντα.
 

Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!
Χάθηκε η ευκαιρία να τους τελειώσει, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός δεν μασάει από έδρες και αντιπάλους
Βαθμολογία UEFA: Ψαλίδισε τη διαφορά από τη 15η θέση αλλά παραμένει μακριά η Ελλάδα
Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε 3-2 και πάει στην Πόλη με προβάδισμα πρόκρισης
Ανένδοτη η αστυνομία και η Μπριζ για έξτρα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ
Καμπανάκι από τον ΠΑΟΚ-«Όσοι δεν έχουν εισιτήριο να μην πλησιάσουν το γήπεδο, υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας»