Η ΑΕΚ πήρε... το ροντέο και το προβάδισμα κόντρα στον ʼρη

Σε ματς-πόλεμο για ένα εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό, η ΑΕΚ ήταν μια κλάση ανώτερη, νίκησε τον Άρη αλλά με το φτωχό 2-1 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά στη ρεβάνς-φωτιά του «Βικελίδης»!

Ένας δαιμονισμένος ρυθμός με εκατέρωθεν ευκαιρίες, δυο γκολ, την AEK να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να πιέζει με ένταση και τον Άρη να αμύνεται παθιασμένα (αλλά όχι κατ' ανάγκη ορθολογικά σε πολλά σημεία του 45λέπτου) και να δημιουργεί καταστάσεις στο transition. Σε επίπεδο σκορ πάντως, τα πάντα είχαν διαμορφωθεί μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Η ΑΕΚ «προειδοποίησε» μόλις στο 3' όταν ο Αραούχο είχε δοκάρι μετά από κοντινή κεφαλιά και χτύπησε στο 7' όταν έπειτα από μια απολαυστική επίθεση, ο Λιβάγια έκανε το τακουνάκι στον Μάνταλο, αυτός έγινε κάτοχος της μπάλας σε θέση μέσα αριστερά και με δυνατό σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο ενθουσιασμός που είχε προκαλέσει στους γηπεδούχους το δυναμικό ξεκίνημα της Ένωσης σχετικοποιήθηκε. 

Ο Σβάρνας βρήκε στον βηματισμό τον Λάρσον μέσα στην περιοχή και υπέπεσε σε ένα χαζό πέναλτι, το οποίο ωστόσο δόθηκε ολόσωστα. Ο Γκάμα ευστόχησε και έκανε γρήγορα - γρήγορα το 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Το ημίχρονο συνεχίστηκε χωρίς άλλα γκολ αλλά με πολλή δραστηριότητα...

Η επανάληψη -που καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω της έντασης στα αποδυτήρια- ξεκίνησε με μια κόκκινη κάρτα: ο Ματίγια στο 52' έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Λιβάγια και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη. Η ΑΕΚ κεφαλαιοποίησε πολύ γρήγορα το αριθμητικό πλεονέκτημά της: μόλις πέντε αργότερα ο Βράνιες έκανε με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ το 2-1. Ο Άρης μπήκε σε μια λογική να κλειστεί προκειμένου να μην δεχθεί και άλλα γκολ με δεδομένο πως έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, η ΑΕΚ πίεσε για το 3-1 αλλά όσο περνούσε έμενε ξεκάθαρα από δυνάμεις και από ένταση με αποτέλεσμα όσο περνάει η ώρα να πέφτει όλο και πιο πολύ ο ρυθμός.

Το 2-1, έπειτα από ένα παιχνίδι πραγματικό ροντέο, ήταν και το τελικό σκορ...

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»