Λάβα ο ΠΑΟΚ, έκαψε το κόκκινο αήττητο του Ολυμπιακού

Σε ένα παιχνίδι με… τρομερή εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού κάνοντας επική ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να λύνουν πλέον τις διαφορές τους στη ρεβάνς.

Ματς με μεγάλες συγκινήσεις ήταν το σημερινό, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, με τον Δικέφαλο να καταφέρνει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Τρομερή ήταν η εξέλιξη του ματς με το… καλημέρα, καθώς ο Ολυμπιακός στο 3ο λεπτό έκανε το 1-0 με κεφαλιά του Χασάν, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά, ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως ήταν σε θέση οφσάιντ πριν γίνει αποδέκτης της μπάλας, όπως φάνηκε από το ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού. Πέντε λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι με παρόμοιο τρόπο έκανε το 2-0 με κεφαλιά του Γκιγιέρμε, ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δικεφάλου, ο οποίος στο 10’ μείωσε σε 1-2 με τον Πέλκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μίσιτς πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, σουτάροντας έξω από την περιοχή και στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 2-2.

Αναμφίβολα, το ματς απέκτησε φοβερό ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό στο 20’, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και τον Πασχαλάκη να απομακρύνει προ του Χασάν που βρέθηκε μόνος μπροστά από τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες με δύο σουτ, τα οποία όμως κατέληξαν άουτ.

Από το 27ο λεπτό και έπειτα, κυριάρχησαν τα… νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με σκληρές μονομαχίες και πολλές αψιμαχίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά, βγήκαν τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ελάχιστες ήταν οι καλές ευκαιρίες στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους, με μεγαλύτερη αυτή του Σισέ στο 45’, ο οποίος πήδηξε ψηλότερα από τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, στέλνοντας ελάχιστα άουτ τη μπάλα.

Με την ένταση του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε και το δεύτερο και στο 50’ ήρθε και η πρώτη αξιόλογη φάση, με το σουτ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή να φεύγει άουτ. Στο 53ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πέτυχε τέρμα με τον Μπουχαλάκη, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 65′ έχασε καλή ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Μίσιτς βγήκε με προυποθέσεις στην επίθεση, έβγαλε κάθετη μπαλιά στο Άκπομ, ο οποίος από πλάγια θέση έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Σεμέδο και να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από τα δίχτυα του Τζολάκη.

Στο 69΄ο Δικέφαλος πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Πέλκα να νικάει τον Τζολάκη από την άσπρη βούλα, πέναλτι το οποίο προήλθε από χέρι του Σεμέδο.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να καταφέρνει να δημιουργήσει όμως αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ έμεινε με δέκα παίκτες στο 85′, καθώς ο Γιαννούλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ραντζέλοβιτς. Ο Μαρτίνς πέρασε τον Ελ Αραμπί στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή και στο 88΄ο Σισέ έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να πετύχουν ένα τρίτο τέρμα και να πάρουν την ισοπαλία από το γήπεδο της Τούμπας.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

ΓΚΟΛ: 10’, 69′ Πέλκας, 12’ Μίσιτς – 3’ Χασάν, 8’ Γκιγιέρμε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28’ Μίσιτς, 44’ Μάτος, 62′ Πέλκας – 28’ Σισέ, 31’ Σεμέδο, 33’ Ελαμντελαουί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85′ Γιαννούλης

MVP: Ο Γιόζιπ Μίσιτς, ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 2-2, είχε πολλά τρεξίματα στο χώρο του κέντρου, ενώ ήταν δημιουργός σε πολλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ.

UP: Ο Δημήτρης Πέλκας, με τα δύο του τέρματα έδωσε στον Δικέφαλο προβάδισμα πρόκρισης. Ήταν αρκετά κινητικός και έδωσε ώθηση επιθετικά στην ομάδα του με τα τρεξίματά του και το πρέσινγκ.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχάι, Μάτος, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (82′ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Άκπομ

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού:
Τζολάκης, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί (70′ Γκασπάρ), Καμαρά (86′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Μασούρας, Βαλμπουενά (77′ Ραντζέλοβιτς), Χασάν

Πηγή: Sportime.gr

Δειτε Επισης

Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας